Ioan Aurel Pop, președintele Academiei Române

Ioan - Aurel Pop: „Dacă îmi veţi demonstra Uniunea Europeană e o realitate palpabilă…”

1919
Preşedintele Academiei Române susţine că ideea naţională ne-ar putea ajuta să construim Europa, cu condiţia ca această idee să fie corectă.

BUCUREŞTI, 23 oct – Sputnik, Georgiana Arsene. Ioan – Aurel Pop a precizat că el consideră că în minţile tinerilor de astăzi există o idee naţională „speriată şi plăpândă” pentru că unii confundă ideea naţională cu naţionalismul şi confundă naţionalismul cu şovinismul sau cu xenofobia.

„Dar ideea naţională ne-ar putea ajuta dacă e corectă, curată şi frumoasă, să construim Europa”, a precizat Pop tinerilor prezenţi luni seară în sala Auditorium Maximum.

Întrebat dacă românii de azi mai au un ideal naţional, preşedintele Academiei Române a răspuns că el, personal, nu vede o altă alternativă. Mai mult, acesta a cerut celor prezenţi să îi demonstreze că idealul internaţional al globalizării funcţionează sau că Ungaria şi Polonia s-au răzgândit şi nu mai promovează anumite tipuri de legi care le îndepărtează de Uniunea Europeană.

„Şi dacă îmi veţi demonstra că Uniunea Europeană e o realitate palpabilă pe care o putem vedea în timpul vieţii, atunci i-aş putea înţelege pe acei tineri care înlocuiesc idealul naţional cu idealul internaţional, ca să nu zic internaţionalist", a spus Ioan-Aurel Pop, potrivit monitorulcj.ro

De asemenea, istoricul clujean a mai afirmat că persoanele care susţin că naţiunile ar trebui desfiinţate pentru că în numele lor şi pentru ele s-au purtat altădată războaie fac o greşeală de logică şi a adăugat că războiul din Troia s-a purtat în numele dragostei dintre Elena din Troia şi Paris şi nimeni nu a cerut, din acest motiv, desfiinţarea iubirii.

1919
Tematic
Mircea Diaconu face praf Bruxelles-ul, dă exemplu de curaj și atitudine!
Bruxelles-ul îngenuncheat: Trump se declară ”naționalist”
Șoc la București: celebrul Salvini susține ”dreptul suveran” contra Bruxelles-ului

Загрузка...