Gabriela Firea

Firea, dată în vileag! Actori avantajați coincidență! - după ce au semnat susținerea!

5134
(reînnoit 07:43 17.10.2018)
Un cunoscut actor aruncă bomba: unii dintre cei mai notorii semnatari ai "scrisorii de susținere" au fost recompensați ulterior de primăria Gabrielei Firea!

BUCUREȘTI, 17 oct — Sputnik, Evan Răutu. Celebra "scrisoare de susținere" a Gabrielei Firea din perioada în care politiciana se manifesta ca o disidentă în PSD a provocat atunci unele reacții printre artiști. Mulți au comentat că semnatarii sunt beneficiarii unor fonduri de la Primăria Capitalei, sau sunt angajați la instituții patronate de administrația Bucureștilor.

Azi noapte însă, actorul Marius Manole, notoriu nu doar pentru activitatea de pe scenă, ci și pentru atitudinea lui #REZISTENT-entă, aruncă bomba: "coincidență", unii dintre cei mai cunoscuți semnatari ai scrisorii de susținere au fost recompensați ulterior de primăria Gabrielei Firea! Desigur, recompensați pentru diverse merite artistice, fără îndoială. Dar, observă Manole, "ce coincidență…".

Cum au fost recompensați respectivii și cine sunt ei? Iată o listă publicată de cunoscutul actor, cu comentariile acestuia și cu un comentariu introductiv "După ce au susținut că doamna Firea a contribuit la viața artistică a Capitalei și că a ajutat arta din România să meargă înainte… s-au întâmplat următoare lucruri":

1. Actorul Lucian Ghimiși "pe care l-am cunoscut și apreciat, trece de la conducerea teatrului Ion Creangă la conducerea ArCub", scrie Manole, menționând că e vorba de o instituţie cu un buget impresionant (ARCuB — Centrul Cultural București, n.n.). "Nu știu ce-l recomanda pe Lucian să conducă o astfel de instituție", comentează Manole.

2. Actorul Marius Bodochi — despre care Manole scrie că "primește zilele astea, conform unui proiect de hotărâre care figurează pe ordinea de zi a şedinţei din 18 octombrie a Consiliului General al Municipiului Bucureşti, titlul de cetățean de onoare al Capitalei". Nu zic că Marius Bodochi nu merita acest lucru, comentează Manole, subliniind "doar că stranie coincidența".

3. Primăria Capitalei "aprobă înființarea Centrului Cultural Lumina", continuă Manole. "Acesta va avea 15 angajați, din care 3 posturi de conducere, și va fi susținut financiar de Primăria Capitalei, dar și din venituri proprii. Întâmplător sau nu directorul acestui centru devine actorul George Costin". Actor foarte bun de altfel, recunoaște Manole dar… "și el semnatar al celebrei scrisori".

4. În fine, Manole mai expune o altă coincidență: s-a înființat în București Teatrul Dramaturgilor. Foarte frumos, spune Marius Manole, "doar că pe afișele spectacolelor de la acest teatru al dramaturgilor apar cam aceleași nume care au semnat scrisoarea".

În afară de cei nominalizați, Marius Manole scrie în "Apelul" său că sunt directori de teatre care aparțin de primărie, prezentatorii evenimentelor organizate de primărie "care sunt cu toții semnatarii scrisorii în cauză".

"Nu știu cum va sună dumneavoastră dar mie mi se pare cam schimb la schimb", scrie Marius Manole. "În astfel de momente artiștii ar trebui să fie apărători și nu călăi", consideră actorul.

Precizez că am selectat pasaje din "Apelul" lui Marius Manole text pe care îl puteți citi integral pe pagina de Facebook a artistului.

Interesantă este și partea introductivă a textului, în care Manole consideră în stil #REZIST că "Acum dictatura a început ușor, ușor să se instaleze", că "ne conduc din nou niște analfabeți agramați și impertinenți", ei bine acum "și-au făcut apariția și artiștii fără conștiință și cu dorință maximă de parvenire".

Cunoscuta realizatoare radio, jurnalistă și blogger, Cristina Bazavan a comentat că bănuiește că "foarte mulți au fost puși pe listă din oficiu", ulterior neavând curajul să ceară explicații Primăriei, dar Marius Manole a replicat ferm: "Nu Cristina Bazavan chiar au semnat… dacă nu semnau nu mai primeau ce au primit".

La care Cristina Bazavan a recunoscut "Mda, ce-i drept unii au primit recent bonusurile culturale".

Un singur comentariu concluziv: iată cum se face politică în loc de administrație sau de cultură! Și dacă e adevărat ce sugerează Marius Manole, cine e mai breaz, mai moral, dintre Firea și semnatarii recompensați? 

5134
Tagurile:
Scrisoare de susţinere, Actori, Remunerare, Gabriela Firea
Tematic
Internetul nu uită - mesaj care o face praf pe Gabi Firea!
Șerban Nicolae trimite o "rachetă nucleară" către Gabriela Firea
Un important ofiţer de informaţii o pune la punct pe Gabriela Firea
Pleșoianu intervine precis: iată ce face Firea – dezvăluie marea manipulare
Alertă: Pleșoianu atacat de premierul "serviciilor secrete" din PSD - o "tabără" Firea
Mircea Badea revine în forță, lecția ce mai dură pentru Gabriela Firea!
Firea, dată în vileag de o cunoscută avocată: "Uite cum ies la suprafață minciunile!"
Cozmin Gușă

Gușă despre alegeri: ”statul paralel nu mai lasă nimic la voia întâmplării”

138
(reînnoit 18:48 03.08.2020)
Analistul Cozmin Gușă este de părere că la alegerile din 2020 statul paralel nu mai lasă nimic la voia întâmplării și lansează un motto cu cântec: ”Lucovide, mereu te-am bănuit că ești de-al rezerviștilor!"

BUCUREȘTI, 3 aug - Sputnik. Cozmin Gușă lansează într-o postare pe Facebook  un scenariu amețitor despre soarta României și despre corectitudinea alegerilor care vor avea loc în 2020. El pleacă de la ”bănuiala sa” că Ludovic Orban este "soldatul" statului paralel.

Argumentele pe care le aduce Gușă în aceste sens sunt ascendența de tip familial a lui Orban, parcursul lui de cca 30 de ani în politica românească (”unde a primit pe tavă demnități pe care nu le-a meritat”), procesul orchestrat de către băieți tocmai pentru ca Orban să iasă basma curată, ajungând mai ușor apoi președinte PNL și Prim-Ministru, plus episodul de la începutul anului când a fost reînscăunat după moțiune strict ”sub presiunea de tip ȘANTAJ a rezerviștilor”.

Pentru Gușă, desemnarea candidaților de la București, oferă o dovadă a jocului lui Orban în slujba ”paralelilor”.

Astfel, explică Gușă, USR-PLUS, pe care îi consideră o creație a rezerviștilor reprezentați de Coldea, s-ar apropia de extincție după insuccesele din 2019, investițiile în această construcție  fiind în pericol să se risipească fără vreo alternativă politică pe care ”securicii” s-o mai aibă sub control total pentru alegerile 2020.

Or, ce face Orban, spune Gușă: salvează muribundul USR-PLUS prin nominalizările de la București unde, afirmă analistul, ”nicușor dan și toți cei 6 candidați aparțin paralelilor rezerviști”.

Gușă arată că Adrian Moraru de la sectorul 3 este fostul șef al IPP, institut moșit demult de către ”securici”, Ciprian Ciucu de la sectorul 6 este omul Monicăi Macovei, iar Cristian Băcanu de la sectorul 5 este un băiat care acționează și face plângeri penale, tot sub comanda oamenilor cu chipiu.

În aceste condiții, este de părere Gușă, primul pas vizibil din jocul pentru controlarea alegerilor din 2020 este eliminarea lui Băsescu, PMP fiind împins sub 5%, pentru că Băsescu va fi descurajat să participe în alegeri.

Iată și consecințele acestor mișcări de trupe în plan politic, potrivit analistului: slăbirea din interior a PNL și un sprijin mai puternic pentru Ponta pe partea stângă, în paralel cu decimarea celor din PSD care nu se vor supune jocului impus. Tabloul final și scopul spre care se tinde ar fi un joc de 4+1 în interiorul viitorului Parlament, cu partidele de tip securist (USR-PLUS și Pro România) aduse în jurul reprezentării de 15-20% fiecare, respectiv cu PNL și PSD care nu vor avea voie să depășească 30%. În această ecuație, +1 ar fi UDMR, care poate deveni -1 dacă nu ascultă.

Adică, un control total al clasei politice din afara jocului democratic!

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

138
Tagurile:
statul paralel, Cozmin Gușă
Tematic
Năstase, despre REVENIREA în conducerea PSD și ofertele Ponta, Gușă, Dâncu. Analiza cheie!
”Nucleara” - George Maior, șef la PSD? Cozmin Gușă are o reacție dură, plină de tupeu
Gușă aruncă NUCLEARA: Interesul lui Florian Coldea, revolta din PSD și… Ciolacu!
Revenit în PSD, Cozmin Gușă trage sfori pentru a impune un președinte și o nouă conducere
S-a terminat cu planul lui Ciolacu și Gușă, Olguța intră la rupere

Загрузка...
Klaus Iohannis

Un ONG îl face pe Iohannis „recidivist”

400
(reînnoit 18:17 03.08.2020)
ONG-ul Miko Imre a făcut plângere la CNCD împotriva președintelui Klaus Iohannis și l-a acuzat pe acesta că ”devine recidivist” prin declarațiile sale anti-maghiare.

BUCUREȘTI, 3 aug - Sputnik. Un ONG maghiar a făcut plângere la CNCD împotriva președintelui Klaus Iohannis, acuzându-l că a făcut declarații discriminatorii la adresa etnicilor maghiari din România și la adresa liderilor UDMR, anunță publicația szekelyhon.ro.

Asociația Miko Imre a reclamat declarația făcută de Iohannis joia trecută în care s-a referit din nou la proiectul autonomiei și la presupusa înțelegere între UDMR și PSD: ”PSD împreună cu alții cu care pactizează, de exemplu cu UDMR – să nu uităm recenta fază când PSD a încercat să treacă pe șest o inițiativă a UDMR-ului, să dea autonomie așa-zisei secuimi și altele – și atunci PSD a acționat acolo unde are încă putere în Parlament”.

Pe baza acestei afirmații a lui Iohannis, Asociația amintită a reclamat într-o sesizare către CNCD că ”Domnul Președinte prin rostirea acestor declarații acuzatoare la adresa UDMR devine recidivist, având în vedere recentele afirmații făcute cu ocazia adoptării tacite de către Camera Deputaților, al proiectului privind Statutul de autonomie al Ținutului Secuiesc, în urma cărora a și primit amenda de 5000 de lei”.

Dar criticile din sesizare nu se opresc aici, ONG-ul fiind de părere că acest comportament al președintelui ”nu poate fi calificat altfel decât ca unul al cărui scop imediat este incitarea publicului la ură și/sau discriminare în detrimentul unor categorii de persoane, adică, împotriva cetățenilor români aparținând minorității maghiare din România”.

De asemenea, în textul sesizării se arată că Iohannis, în loc să caute soluții pentru instaurarea unei balanțe ferme și viabile între diferitele comunități ale țării și să le reprezinte pe acestea cu cinste și echidistanță, adâncește conflictul dintre cetățenii minoritari și majoritari, aducând acuzații false la adresa liderilor de etnie maghiară.

Președintele Iohannis a fost deja amendat de CNCD pe 20 mai cu 5000 de lei pentru declarațiile despre maghiari, dar Administrația Prezidențială anunța la vremea respectivă că președintele consideră ”profund politică” sancțiunea primită și că va contesta amenda în instanță.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

400
Tagurile:
ONG, Klaus Iohannis
Tematic
Cristoiu îl pune la punct pe Iohannis: e ”un biet chibiț electoral al lui Ludovic Orban”
NUCLEARA serii, lansată de avocatul Piperea! Datele șocante pe care Iohannis NU le spune!
Tăriceanu, fulminant: ce pregătește Iohannis - ”Va fi o rușine, obrăznicia nu are limite!”

Загрузка...
Organiza'ia Mondială a Sănătății

OMS a anunțat care este țara care poate fi model de luptă împotriva COVID-19

0
(reînnoit 07:19 04.08.2020)
Organizația Mondială a Sănătății consideră că Vietnamul și sistemul său de sănătate este unul care poate fi un exemplu și pentru alte state în lupta cu coronavirusul.

CHIȘINĂU, 4 aug - Sputnik. Șeful grupului tehnic al Unității de Boli Emergente din cadrul OMS, Maria Van Kerkhove, a lăudat acțiunile autorităților vietnameze privind combaterea răspândirii infecției cu coronavirus și a numit acest stat drept exemplu de urmat pentru alte țări.

”Acționează rapid și atotcuprinzător, au un sistem care ar putea ajuta ca să ia acest focar sub control. Este ceea ce trebuie să vedem în toate țările”, a spus Maria Van Kerkhove în timpul unei conferințe de presă, adăugând că Vietnamul are o experiență vastă în lupta împotriva bolilor infecțioase.

"Fiind o țară care a avut de suportat o sarcină foarte mică și o mortalitate scăzută, nu lasă nicio șansă acestui lucru (focar - ed.) Și fac tot posibilul pentru a preveni producerea unui incident major”, a spus Michael Ryan, vorbind despre noul focar de coronavirus din Vietnam.

Mai devreme se știa că autoritățile orașului vietnamez Da Nang, care a fost locul de răspândire a noului coronavirus în Vietnam, intenționează să testeze întreaga populație pentru COVID-19 - aproximativ 1,1 milioane de oameni.

Vineri, 31 iulie, Vietnam a înregistrat primul său deces cauzat de coronavirus în această pandemie. Un nou focar de infecție a început în orașul de coastă Da Nang la trei luni de la depistarea unei infecții anterioare în țară.

Cele mai recente date despre situația cu COVID-19 în Rusia și în lume sunt prezentate pe portalul stopkoronavirus.ru.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

0
Tagurile:
COVID-19, OMS
Tematic
Avertisment OMS: vara nu îi protejează pe oameni de coronavirus
Critici dure la adresa SUA după retragerea țării din OMS
O pneumonie necunoscută: OMS în dialog cu autoritățile Kazahstanului
OMS nu a primit din partea SUA notificarea de retragere din organizație
OMS remarcă tendințe îngrijorătoare ale virusului în zona din care face parte și România

Загрузка...