Cosmina Cerva

Demisie șoc de la Ministerul Justiției - după scandalul ”femeia și Tudorel”

2017
(reînnoit 17:54 15.10.2018)
O voce ca a Cosminei Cerva nu putea rămâne neauzită, la fel și un editorial din cea mai cunoscută publicație destinată justiției - deci, frumoasa avocată are un aport semnificativ la demisia de azi

BUCUREȘTI, 15 oct — Sputnik, Dragoș Dumitriu. Scandalul Ordonanței lansată vineri de Tudorel Toader are o primă victimă. Mai exact, ordonanța anula încetarea detașărilor din Justiție, fapt care a generat multe comentarii și ipoteze. Cea mai dură a fost a cunoscutei avocate Cosmina Cerva, care a scris un editorial în LuJU.ro, sugestiv intitulat "Secretele din spatele ordonanței lui Tudorel Toader!".

"Nici până în acest moment nu am aflat cu cine s-a sfătuit Tudorel atunci când a redactat această ordonanță", scrie Cerva, care reproduce un "zvon" de pe piață:

"Gurile rele vorbesc despre un motiv personal, menținerea doamnei Marieta Safta pe postul de Secretar de Stat", a scris Cosmina Cerva, precizând că "Fără aceasta ordonanță, doamna Safta nu ar mai putea fi Secretar de Stat în MJ, post pe care este detașată".

Ei bine, acum puțin timp s-a produs șocul: Marieta Safta a demisionat din funcţia de secretar de stat la Ministerul Justiţiei, confirm unor surse din MJ citate de Antena 3.

"Motivul demisiei ar fi faptul că, odată cu intrarea în vigoare a ordonanţei de urgenţă pentru modificarea şi completarea unor acte normative în domeniul justiţiei, aceasta s-ar afla în afara legii, ea fiind detaşată la minister de la Curtea Constituţională", transmite sursa citată.

Cert este că Marieta Safta are o veche colaborare cu Tudorel Toader, mai ales în materie de publicații, la care Safta a avut un aport.

La fel de cert este că o voce ca a avocatei Cosmina Cerva nu putea rămâne neauzită, la fel și un editorial din cea mai cunoscută publicație destinată justiției. Deci, frumoasa avocată poate fi creditată cu un aport semnificativ la demisia de acum. Bravo, Cosmina! Domnule Toader, asteptăm raspuns!", comenta aseară, semnificativ, Ingrid Mocanu editorialul Cosminei Cerva.

Precizăm că nimeni nu a criticat activitatea sau profesionalismul Marietei Safta, ci s-a pus problema Ordonanței, care dă peste cap ceea ce s-a decis până acum în privința detașărilor.

2017
Tagurile:
Ministerul Justiției, Demisie
Justiție, ciocan

USR-PLUS primește o lovitură în Instanță

39
După ce sunt gata să iasă de la Guvernare, USR și PLUS primesc o lovitură de la Curtea de Apel București.

BUCUREȘTI, 16 apr – Sputnik. Așteptată cu mare interes, finalizarea actului de fuziunea USR-PLUS mai are de așteptat.

Astăzi, Curtea de Apel București a amânat decizia de admitere a fuziunii. Termenul următor este 27 mai 2021 – dar instanța a luat decizia repunerii cauzei pe rol!

”În temeiul art. 394, alin. 5, Cod de procedură penală, repune cauza pe rol, pentru constituirea completului de divergență. Acordă termen la data de 27.05.2021, ora 10, pentru când se citează toate părțile, cu încunoștințare apărători aleși sau din oficiu. Pronunțată în ședință publică, la 16.04.2021”, se arată în minuta instanței.

Ce înseamnă asta? Că în instanța Curții de Apel NU s-a întrunit majoritatea ori unanimitatea deciziei!

Astfel, Art. 394, alin. 5 CPP prevede ca “În situația în care în cadrul completului de judecată nu se poate întruni majoritatea ori unanimitatea, judecarea cauzei se reia în complet de divergență.”

Astfel, formațiunile lui Barna și Cioloș, confruntate cu situația gravă de la guvern, nu pot realiza nici Congresul noii grupări.

39
Tagurile:
Instanță, USR
Tematic
Florin Cîțu pus la zid de USR: i se cere demisia!
“Omul din umbră” al Vioricăi Dăncilă: Vlad Voiculescu e un impostor, USR e ZERO!
Cîțu, prima declarație după scandalul cu USR – anunță o măsură radicală

Загрузка...
Declarații de presă susținute de ministrul finanțelor publice, Florin Cîțu

ACUM: Cîțu declanșează Jihadul în Guvern: PROVOCARE directă pentru Barna și USR

142
Premierul Florin Cîțu nu se mai ascunde, Coaliția e ca și desființată – îl provoacă direct pe Dna Barna și pe cei din USR PLUS.

BUCUREȘTI, 16 apr – Sputnik. Premierul Florin Cîțu pare decis să rupă Coaliția – sau să pună piciorul pe gâtul USR!

După ce l-a asociat pe Vlad Voiculescu cu Opoziția și cu Marcel Ciolacu, câteva minute mai târziu l-a provocat direct pe Dna Barna să spună dacă știa despre aspectele pe care le dezvăluie fostul ministru al Sănătății.

Reamintim că Voiculescu a acuzat falsificarea raportărilor în cazurile de Covid.

”Lucrurile trebuie clarificate - EU îi cer public vicepremierului Dan Barna, care este coordonatorul Ministerului Sănătății și a fost de la începutul anului, să ne spună dacă știa despre aceste lucruri și ce măsuri a dispus”, a declarat Florin Cîțu.

Mai mult, premierul i-a cerut public lui Barna acum puțin timp, în conferința de presă de la Cluj,   ”să prezinte și în ședința de Guvern așa ceva” – adică falsurile la care se referă Voiculescu.

Pe de altă parte, Cîțu spune că funcția de la Sănătate ”rămâne partenerilor noștri de coaliție și aștept nominalizarea unui ministru cât mai curând”.

Dar, completează Voiculescu, ”În protocolul coaliției spune foarte clar ce așteptări avem de la un ministru, oricare ar fi acela”.

”Eu am spus de fiecare dată, caut teri atribute la persoana pe care îmi voi pune semnătura - fără nepotisme, fără clientelisme, conflict de interese. Fără probleme penale. Și profesionalism. În funcție de aceste trei criterii voi face nominalizarea”, a declarat Florin Cîțu.

Deci, din nou vizate nominalizările USR, care numai prin ”profesionalism” nu se caracterizează – iar în cazul Voiculescu, acesta este acuzat de satisfacerea clientelei din zona farmaceutică, unde unchiul său este una dintre cele mai importante figuri.

Deci, o declarație de război, de „Jihad”, la adresa USR!

142
Tagurile:
Dan Barna, Florin Cîţu
Tematic
Voiculescu, atac de ultimă oră la Cîțu: despre pandemie și cazul „Foișor”
Cîțu, prima declarație după scandalul cu USR – anunță o măsură radicală
Cîțu trimite în Moldova vaccinurile refuzate de români

Загрузка...