Lia Olguța Vasilescu

Olguța îl face zob pe Băsescu: ”Nu doar minte, dar nici nu mai recunoaște!...”

736
”Traian Băsescu nu doar că minte, dar demonstrează și că nu cunoaște legea pe care a girat-o - să vedem "cât l-a furat statul" de când e PSD la guvernare!”

BUCUREȘTI, 15 oct, Sputnik, Dragoș Dumitriu. Afirmația lui Băsescu că ar fi fost "furat de stat" la calcularea pensiei a fost urmată de o replică dură a ministrului Muncii, Lia Olguța Vasilescu.  "M-am convins încă o dată că Traian Băsescu NU CUNOAȘTE LEGEA PENSIILOR GIRATĂ DE EL ÎNSUȘI", a reacționat Olguța Vasilescu.

"Face niște calcule din care reiese că "statul l-a furat" atunci când nu i-a actualizat rata inflației în 2017", explică Vasilescu, atrăgând atenția — "Păi, conform legii lui, rata inflației luată in calcul la pensia din 2017 este ultima raportata de INS, adică cea din 2016, adică zero!".

Pe principiul legii lui, explică ministrul Muncii, "pensiile nu ar fi trebuit să crească în 2017, deși guvernarea PSD le-a majorat de doua ori prin creșterea punctului, de la 871 la 917 și de la 917 la 1000, și a eliminat contribuțiile plus impozitul de 16 la suta de la pensiile sub 2000 lei, în timp ce la cele peste 2000 l-a scăzut de la 16 la 10 la suta".

"Așadar, Traian Băsescu nu doar că minte, dar demonstrează și că nu cunoaște legea pe care a girat-o și că uită că atunci când nu a putut tăia pensiile cum își dorea, fiindcă CCR nu a fost de acord, a impozitat pensiile și tot le-a scăzut".

Mai mult, Oana Vasilescu îi mai aruncă în față lui Băsescu un alt fapt: "Toate taxele și impozitele puse pe pensii de Băsescu au fost eliminate de guvernarea PSD!".

"Îl conjur pe Traian Băsescu să spună cât este pensia lui pe contributivitate!", îl provoacă Olguța pe fostul președinte. "Cât era in 2016 și cât este acum! Ca să vedem "cât l-a furat statul" de când e PSD la guvernare!"

Lia Olguța Vasilescu a postat acest mesaj pe pagina sa de Facebook, iar până acum Traian Băsescu nu a avut replică.

736
Tagurile:
pensie, PSD, Olguța Vasilescu, Traian Băsescu, România
Tematic
S-a pus cu cine nu trebuia: Olguța și Claudiu Manda îl fac praf pe Țuțuianu!
Revoluție! Olguța Vasilescu aduce schimbarea așteptată de 5 milioane de români
Olguța Vasilescu anunță o schimbare istorică. Va fi LEGE
Reacție puternică în scandalul PSD, Olguța dă o lecție de comportament!
Gabi Firea atacă Guvernul și pe Olguța Vasilescu – dar e făcută praf!
Olguța Vasilescu, necruțătoare. Avertizează că Iohannis pune în pericol...
Știrea zilei: Olguța și-a luat revanșa - demers de importanță maximă!
Olguța declară război total: "Am nervi... toți acești oameni vor plăti!"
Marcel Ciolacu

ACUM: PSD s-a ținut de cuvânt, lovitură pentru Coaliția PNL-USR

4
Partidul Social Democrat a promis că va pune în fața românilor soluțiile pe care guvernanții le refuză – iată că se ține de cuvânt.

Partidul Social Democrat, PSD
© Inquam Photos / Sabin Cirstoveanu
BUCUREȘTI, 27 ian – Sputnik. Acum puțin timp, PSD a anunțat, prin președintele Marcel Ciolacu că astăzi, de la ora 18.00, va prezenta public proiectul alternativ de buget, ”în centrul căruia am pus viața românilor”.

„Vom arăta soluțiile identificate de PSD pentru gestionarea eficientă a crizei sanitare, pentru creșterea nivelului de trai și pentru repornirea economiei!”, transmite Marcel Ciolacu.

Mesajul șefului PSD este clar: ”Dreapta vrea să pună România la congelator! Să înghețe tot! Să nu mai miște nimic!”.

Ciolacu se bazează pe o evidență: ”Profesorii, medicii, polițiștii, pensionarii – toți protestează în stradă de la începutul anului împotriva austerității reprezentate de Cîțu și coaliția de dreapta care îl susține”.

Și, spune Ciolacu, ”Cu cât oamenii își strigă mai tare păsurile și se împotrivesc înghețării veniturilor fix în mijlocul iernii și al pandemiei, cu atât se fac mai tare guvernanții că nu îi aud!”.

În aceste condiții, PSD este alături de români” și le va ”arăta #adevărul!. Istericalele și bâlbele lui Cîțu, Cioloș, Orban sau Barna nu țin loc de argumente la soluțiile clare și ferme ale PSD”.

Este vorba de soluții populiste? Dacă e așa, înseamnă că:

-Da, ”suntem la fel de populiști când propunem miliarde pentru susținerea programului “Fabricat în România” cum este și președintele Biden care tocmai a anunțat un demers similar – “Buy American!””

-Da, ”suntem la fel de populiști când vrem stimulente pentru familiile cu mai mulți copii și un sistem de deduceri de impozite până la pragul de 6.000 de lei lunar ca și administrația Biden care oferă părinților stimulente de 3.000 de dolari anual pentru copiii lor!”.

Reamintim că propuneri asemănătoare au fost făcute de PSD sub conducerea lui Liviu Dragnea – și prevăzute în planul de guvernare elaborat în 2016.

4
Tagurile:
USR, PNL, PNL, PSD
Tematic
PSD amână cel mai așteptat demers pentru 27 ianuarie
Nucleara: Confirmare incendiară, acuzație gravă pentru România - ministru PSD, otrăvit!
PSD dă lovitura, ia fața PNL într-un moment cheie!

Загрузка...
Elena Udrea

”Dacă o omoram pe Kovesi” - Elena Udrea, reacție fulminantă!

114
(reînnoit 15:44 27.01.2021)
După ce procurorii au cerut pușcărie grea pentru ea și Ioana Băsescu, Elena Udrea are o reacție fulminantă, în care vorbește și de implicarea lui Traian Băsescu.

BUCUREȘTI, 27 ian – Sputnik. Acum puțin timp, Elena Udrea  a reacționat după ce ieri procurorii au cerut pedepse uriașe pentru ea și pentru Ioana Băsescu, fiica cea mare a fostului președinte al României.

În primul rând, Elena Udrea, de profesie avocat, îi acuză pe procurori că ”au amestecat intenționat lucrurile, ca să îl implice pe fostul Președinte”.

”Acuzațiile se refera NU la campania electorală din 2009 de alegere a președintelui Traian Băsescu, așa cum greșit se spune,  ci la CAMPANIA PRIVIND REFERENDUMUL PENTRU PARLAMENT UNICAMERAL ȘI REDUCEREA NUMĂRULUI DE PARLAMENTARI LA 300!!!!!, desfășurat în aceeași perioada cu alegerile prezidențiale”, arată Udrea..

Deci, Elena Udrea pune o întrebare logică, argumentată cu prevederile Constituției și ale Legii Referendumului: ”Cine este beneficiarul sumelor de bani care fac obiectul acuzației, cu care s-au plătit panouri pe care era scris “Vino și tu la Referendum”???? ”

Apoi, o a doua ”considerație” a Elenei Udrea se referă la cuantumul pedepselor cerute:  ”spre maximul prevăzut de lege, pe care procuroarea de ședință le-a propus în ceea ce mă privește pe mine, spre 12 ani!!!!!! Și pe Ioana, spre 15 ani!!!!!!!!!”.

Deci, subliniază Elena Udrea – ”nimeni nu a luat niciun ban, nici măcar nu s-a plătit ceva pentru candidatul Traian Băsescu, ci s-au plătit panouri de informare cu privire la Referendum și cu indemnul către cetățeni la a participa la votul pe acest subiect de interes național, pe care l-am arătat mai sus ca fiind tema consultării populare din 2009”.

În aceste condiții, Elena Udrea pune o întrebare ”pentru oamenii normali, care presupun că mai există în țara asta”:

”Cum să ceri pentru implicarea în susținerea unui Referendum, mai ales cu o astfel de temă, pedepse mai mari decât pentru omor, viol, pedofilie, trafic de droguri de mare risc etc.????”, întreabă Elena Udrea revoltată!

Mai mult, Elena Udrea are o reacție care va umple ”prima pagină” a știrilor de azi:

”Cred că dacă o omoram pe Kovesi, cea care a vizat personal acest Rechizitoriu în 2017, aveam șanse la o solicitare de pedeapsă mai mică din partea DNA”.

În final, Elena Udrea pune o problemă care ar trebui să dea de gândit multora, nu doar judecătorilor și persoanelor menționate:

”Dacă prin absurd, beneficiarul panourilor cu mesaj privind Referendumul ar fi Traian Băsescu, așa cum zic procurorii Bulancea și Kovesi, oare ea, care aștepta cu înfrigurare în sufrageria lui Oprea să câștige Traian Băsescu alegerile, ca să o mențină în funcția de Procuror General și apoi să o pună șefă DNA, nu e la fel de beneficiară?”, încheie Elena Udrea reacția transmisă pe Facebook.

114
Tagurile:
Elena Udrea, Laura Kovesi
Tematic
Elena Udrea, prima reacție după ce s-a infectat cu COVID-19
E oficial: PNL va colabora cu gruparea lui Udrea și ”Petrov”
Elena Udrea a recunoscut, a vorbit de… ”Iubita lui Băsescu”!

Загрузка...