Teodor Meleșcanu

Arestarea lui Udrea spectacol organizat de Predoiu, Meleşcanu, Toader

1805
Afirmaţia şocantă îi aparţine politologului Gelu Vişan, care spune că nu e vorba despre nici o comandă din SUA, ci că totul a fost orchestrat de la Bucureşti.

BUCUREŞTI, 12 oct — Sputnik, Georgiana Arsene. În postarea sa, Gelu Vişan porneşte de la declaraţia şefului Interpol Costa Rica şi care spune că nu a avut nici un tip de contact cu Elena Udrea şi că imediat după arestarea acesteia, unul dintre avocaţii Alinei Bica i-a contactat, iar el i-a spus că este timpul să se predea. Cu această ocazie, seful Interpol Consta Rica i-a precizat avocatului Alinei Bica faptul că e mai bine ca aceasta să se prezinte singură la Tribunalul penal şi Întâiul Circuit Judiciar din San Jose.

Vişan susţine că, dincolo de procedurile clare ale Interpol din Costa Rica, în spectacol a fost implicat Serviciul de Informaţii Externe, Ministerul Afacerilor Externe prin Ambasada României din Mexic, dar şi Ministerul Justiţiei prin Tudorel Toader.

„Cât despre celelalte aberaţii cu restaurantele, locaţia rezidenţei „de lux" şi folosirea banilor cash, lucrurile stau la fel, cu probe. Nu e nici o comandă din SUA, cum greşit încearcă să ne convingă unii, ci este o operaţiune Interpol, spectacolul fiind organizat de SIE, MAE şi Ministerul Justiţiei, adică de înstelaţii Predoiu, Meleşcanu şi Tudorel Toader, o parte a unei părţi a statului paralel", a scris Vişan pe Facebook, adăugând că asta va deveni public.

Politologul a adresat, la final, şi o întrebare, referitoare la rezultatul evaluării lui Augustin Lazăr, afirmând că a fost depăşit cu vreo două-trei săptămâni termenul în care ar fi trebuit făcut public.

1805
Tagurile:
Ministerul Afacerilor Externe, MAE, SIE, Interpol, Gelu Vişan, Augustin Lazăr, Tudorel Toader, Alina Bica, Elena Udrea, Mexic, România, Costa Rica
Tematic
Ultima oră: Iubitul Elenei Udrea rupe tăcerea! Declarație cu multe înțelesuri...
Savaliuc ne contrazice: cine e în spatele arestării Elenei Udrea. ”Viața ei e în pericol!”
Judecător din Costa Rica, despre şansele Elenei Udrea de a nu fi extrădată
Informație șoc: de ce a fost reținută Udrea, ce se află în spate - lovitură totală!
Ce se va întâmpla cu bebeluşul Elenei Udrea după reţinerea acesteia
Va fi extrădată Elena Udrea? Ce spune Tudorel Toader
Ştirea nopţii: Elena Udrea şi Alina Bica - reținute în Costa Rica (VIDEO)
Au apus vremurile bune pentru Udrea - judecătorii, sentinţă dură
Tupeu maxim! Udrea vrea să revină în România - când o va face şi cu cine
Elena Udrea a născut o fetiță. Cu cine seamănă copilul
Mircea Badea

Mircea Badea a dezvăluit ”formula magică” pentru legea carantinării și izolării

257
”Am să îmi permit să le spun eu senatorilor - la orice fel de întrebare legată de legea carantinei şi izolării, e un singur răspuns… toate argumentele pică când spui aceste cuvinte magice”

BUCUREȘTI, 14 iul – Sputnik, Evan Răutu. Cunoscutul realizator TV s-a implicat puternic în problema izolării forțate, fiind primul și cel mai consecvent contestatar al măsurii izolării forțate.  

”Cetățeanul nu poate fi suspect! ”Nu-i putem lăsa liberi”, nu exista nici in URSS!”, spune mereu Mircea Badea, adăugând ferm ”Libertatea mea nu aparține nimănui!”

Acum, el face un apel la senatori și propune o soluție logică, bazată chiar pe statutul României – de țară UE și NATO. 

”Fac un apel la politicienii care discută mâine acea mizerie de lege a carantinei, să nu o voteze”, spune Mircea Badea, subliniind că legea ”este o mare mizerie!”.

Pe de altă parte, realizator TV e îngrijorat – ”am văzut că se cam pierd când îi întreabă reporterii cretinisme de genul 'dar nu credeţi în covid?' şi uită de ce se opun”.

”Am să îmi permit să le spun eu - la orice fel de întrebare legată de legea carantinei şi izolării, e un singur răspuns, care trebuie spus în buclă, din câteva cuvinte”, consideră Mircea Badea, dezvăluind soluția cheie: ”Să facem ca în lumea civilizată! Şi se închide! Toate argumentele pică când spui aceste cuvinte magice”.

Deci, formula ”Să facem ca în lumea civilizată!” este argumentul suprem – și acesta ar trebui folosit!

Ce se va întâmpla dacă de va vota însă legea în forma actuală: Mircea Badea e sincer: ”Încerc să mă feresc de atacul cerebral care îmi dă târcoale… pentru că trăiesc în această ţară, cred că a fost o greşeală”.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

257
Tagurile:
Izolare, carantină, legea, Mircea Badea

Загрузка...
Renate Weber

Coșmarul Guvernului, Avocatul Poporului intervine puternic în cazul Legii carantinării!

315
Renate Weber: ”Vă atrag atenția asupra unui aspect: Guvernul a complicat extrem de mult lucrurile cu acest proiect de lege”

BUCUREȘTI, 14 iul – Sputnik, Dragoș Dumitriu. Primul Avocat al Poporului care se implică activ în toate problemele ridicate de cetățeni,  Renate Weber, intervine și în cazul Legii carantinării, făcând observații dure asupra proiectului înaintat de Guvern.

 Într-o intervenție la Antena 3, Weber a declarat că a citit ”cu foarte mare atenție ceea ce a plecat de la Guvern” dar și ceea ce a ieșit de la Camera Deputaților și ”încerc să urmăresc ceea ce se discută în Senat”.

Renate Weber atrage atenția asupra unui aspect esențial – ”CCR a zis clar: este neconstituțional să se dicteze internarea unei persoane printr-o decizie a unui ministru”.

Noi discutăm acum despre Legea carantinării, spune Weber, arătând că ”Guvernul a stat destul de mult pentru a elabora proiectul de lege și apoi cere Parlamentului să-l aprobe într-un ritm nebunesc”.

”Problemele apar la aplicarea acestei legi”, arată Weber, ”nu s-a pus niciodată problema distrugerii bunurilor”.

Pe de altă parte, ”a mai apărut problema a ceea ce se întâmplă cu copiii care au părinții în izolare/carantinare”, arată Weber, atrăgând atenție că ”aici s-a speriat lumea, când a văzut amendamentul din Camera Deputaților” – un amendament depus de fostul ministru al Justiției, Ana Birchall, care în ultima vreme vrea să pară un fel de #REZIST!

”Mai există o problemă care a speriat pe toată lumea: sănătos-infectat”, spune Weber, care face o observație de bun simț: ”Păi așa suntem în această categorie toți cetățenii acestei țări!”.

O altă problemă gravă: ”s-a venit cu aceea idee a detașării medicilor pentru 30 de zile” – ori, Avocatul Poporului atrage atenția că ”Medicii spun așa: mă obligi, fără voia mea, să schimb locul de muncă, să lucrez în altă parte”. Cred că aceste măsuri ”contravin practicilor CEDO privind munca forțată”, consideră Weber.

”Vă atrag atenția asupra unui aspect: Guvernul a complicat extrem de mult lucrurile cu acest proiect de lege”, este o primă observație generală a Avocatului Poporului.

Și încă un aspect bizar: în această lege ”se vorbește despre izolare, despre carantină, dar în acest proiect de lege lipsesc cu desăvârșire contravențiile”.

”Se vorbește mult despre reintroducerea stării de urgență, dar Guvernul n-a modificat acel OUG declarat neconstituțional de către CCR și dacă se introduce starea de urgență nu vor exista contravenții”, a declarat Renate Weber la Antena 3.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

315
Tagurile:
Izolare, carantină, Lege, avocatul poporului, Renate Weber
Tematic
Renate Weber – țintă prioritară pentru strategia PNL. Cum ar putea fi revocată din funcție
Amenințare de ultimă oră la adresa Renatei Weber, Avocatul Poporului!
Renate Weber: ”Să arunci toată vina pe umerii Rusiei mi se pare o formă de manipulare!”
Renate Weber îi face de rușine pe liberali – habar nu au pe ce lume trăiesc

Загрузка...
Mike Pompeo și Serghei Lavrov

SUA și Rusia, discuție la nivel înalt o propunere binevenită a președintelui Putin

0
(reînnoit 08:15 14.07.2020)
Mike Pompeo și Serghei Lavrov au discutat despre o reuniune a între liderilor celor cinci ţări membre permanente ale Consiliului de Securitate al ONU

BUCUREȘTI, 14 iul – Sputnik, Dragoș Dumitriu. Într-un comunicat al Departamentului de Stat se arată că miniștrii de Externe ai Rusiei și SUA au avut o discuție telefonică în care au fost abordate mai multe probleme.

Mike Pompeo și Serghei Lavrov au discutat despre o reuniune a între liderilor celor cinci ţări membre permanente ale Consiliului de Securitate al ONU, într-un viitor apropiat, pentru a  marca împlinirea a 75 de ani de la înfiinţarea Organizației Naţiunilor Unite.

Summit-ul i-ar aduce la un loc pe președinții Donald Trump, Vladimir Putin, Xi Jinping și Emmanuel Macron, precum şi pe premierul britanic, Boris Johnson.

Ideea acestei reuniuni i-a aparținut președintelui Federației Ruse, Vladimir Putin, transmit agențiile internaționale – și ar putea fi un prilej de discuții, la cel mai înalt nivel, între două puteri între care sunt actualmente tensiuni – SUA și China.

Deocamdată nu s-a precizat unde şi când ar putea avea loc acest summit.

În comunicatul Departamentului de Stat se mai arată că șefii diplomației din Rusia și SUA au discutat despre ”îngrijorări comune”, inclusiv Afganistanul.

De asemenea, secretarul de Stat, Michael Pompeo a ridicat problema securității electorale, se arată în comunicatul Departamentului de Stat al SUA

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

0
Tagurile:
Serghei Lavrov, Mike Pompeo

Загрузка...