Traian Băsescu

Băsescu se plânge de bani. „Eu am pensia mai mică decât…”

3575
Fostul şef de stat susţine că pensiile speciale trebuie să dispară şi a dat propriul exemplu, arătând că torţionarul Ficior, care a murit în închisoare, avea o pensie de 5500 de lei.

BUCUREŞTI, 12 oct — Sputnik, Georgiana Arsene. Traian Băsescu spune că are o pensie de 2980 de lei, pensie de comandant de navă, de fost ministru şi de fost preşedinte.

Senatorul PMP susţine că ministrul muncii, Lia Olguţa Vasilescu trebuie să aibă în vedere faptul că pensiile speciale reprezintă „furt" şi că nu a rezolvat problema sistemului de pensii din România.

„Am ieşit cu 2980 de lei pensie şi Ficior, cel care a murit, avea 5500 de lei, pentru că e la pensii speciale. Deci un fost preşedinte are o pensie mai mică. Dacă ai fost preşedinte 10 ani şi vreo 10 ani prin guverne şi 12 ani comandant de navă ieşi cu 2980 de lei, dacă ai fost torţionar ieşi cu 5500 de lei", a declarat Băsescu, citat de mediafax.ro

Acesta a adăugat că România merge pe bani împrumutaţi, lucru care va mai putea dura maximum trei ani şi că statul trebuie să se axeze pe investiţii. Băsescu spune că trebuia să primească la pensie o indexare de 5 procente de la 1 ianuarie plus 50% din creşterea salariului mediu brut pe economie.

„N-am primit că a rămas că ne măreşte Olguţa pensiile în 2019. Ne-a luat vreo 9% din pensie anul acesta. 5% inflaţia plus 50% din creşterea salariului brut pe economie care mai însemnau vreo 3, 4  procente, iacă sunt 9%. Degeaba îmi dă 10% la anul", a completat Băsescu, care a precizat că recunoaşte faptul că sunt corecţii de făcut, numai că ministrul Muncii a amânat aceste corecţii până în 2022.

Fostul şef de stat a explicat că preţul gazelor a crescut cu 5 procente, alimentele s-au scumpit, preţul la cartofi a crescut cu 22%.

Guvernul a adoptat, în şedinţa de miercuri noul proiect al Legii Pensiilor. Ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, a anunţat, la finalul şedinţei Executivului, că nicio pensie nu va scădea după recalculare, că nu se modifică vârsta standard de pensionare şi nici stagiul de cotizare. Aceasta a adăugat că impactul financiar al legii va fi în 2019 de 8,4 miliarde de lei, urmând să ajungă în 2022 la 81 de miliarde de lei.

Reamintim că torţionarul Ioan Ficior a murit în data de 26 septembrie la Spitalul Penitenciar Jilava, la vârsta de 90 de ani. El se afla în detenţie după ce a fost condamnat la 20 de ani de închisoare pentru infracţiuni contra umanităţii.

3575
Tagurile:
pensie, Traian Băsescu
Tematic
Băsescu se pregătește de bătălia finală pentru cetățenia moldovenească
Băsescu atacă BOR, iar la PS: „îi voi considera egali în drepturi și pe homosexuali”
Politolog: „Băsescu, Iohannis, Blaga, Ponta - s-au folosit şi sunt folosiţi de Securitate"
Roșca Stănescu îl face praf pe Băsescu, demontează o mare miciună despre România!
Detalii despre omul care „Îl ţine pe Traian Băsescu în geam"
Iohannis, mesaj de 23 August, prilej de aluzii și atacuri, plus un fals al epocii Băsescu!
Minunea de la Bethlehem: Omul lui Băsescu, fost consilier judeţean, prins la furat în SUA!
Scandalul momentului: Băsescu, atac grosolan - Ciutacu, scârbit de atâta ipocrizie!
Mircea Badea

Mircea Badea a dezvăluit ”formula magică” pentru legea carantinării și izolării

283
”Am să îmi permit să le spun eu senatorilor - la orice fel de întrebare legată de legea carantinei şi izolării, e un singur răspuns… toate argumentele pică când spui aceste cuvinte magice”

BUCUREȘTI, 14 iul – Sputnik, Evan Răutu. Cunoscutul realizator TV s-a implicat puternic în problema izolării forțate, fiind primul și cel mai consecvent contestatar al măsurii izolării forțate.  

”Cetățeanul nu poate fi suspect! ”Nu-i putem lăsa liberi”, nu exista nici in URSS!”, spune mereu Mircea Badea, adăugând ferm ”Libertatea mea nu aparține nimănui!”

Acum, el face un apel la senatori și propune o soluție logică, bazată chiar pe statutul României – de țară UE și NATO. 

”Fac un apel la politicienii care discută mâine acea mizerie de lege a carantinei, să nu o voteze”, spune Mircea Badea, subliniind că legea ”este o mare mizerie!”.

Pe de altă parte, realizator TV e îngrijorat – ”am văzut că se cam pierd când îi întreabă reporterii cretinisme de genul 'dar nu credeţi în covid?' şi uită de ce se opun”.

”Am să îmi permit să le spun eu - la orice fel de întrebare legată de legea carantinei şi izolării, e un singur răspuns, care trebuie spus în buclă, din câteva cuvinte”, consideră Mircea Badea, dezvăluind soluția cheie: ”Să facem ca în lumea civilizată! Şi se închide! Toate argumentele pică când spui aceste cuvinte magice”.

Deci, formula ”Să facem ca în lumea civilizată!” este argumentul suprem – și acesta ar trebui folosit!

Ce se va întâmpla dacă de va vota însă legea în forma actuală: Mircea Badea e sincer: ”Încerc să mă feresc de atacul cerebral care îmi dă târcoale… pentru că trăiesc în această ţară, cred că a fost o greşeală”.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

283
Tagurile:
Izolare, carantină, legea, Mircea Badea

Загрузка...
Renate Weber

Coșmarul Guvernului, Avocatul Poporului intervine puternic în cazul Legii carantinării!

366
Renate Weber: ”Vă atrag atenția asupra unui aspect: Guvernul a complicat extrem de mult lucrurile cu acest proiect de lege”

BUCUREȘTI, 14 iul – Sputnik, Dragoș Dumitriu. Primul Avocat al Poporului care se implică activ în toate problemele ridicate de cetățeni,  Renate Weber, intervine și în cazul Legii carantinării, făcând observații dure asupra proiectului înaintat de Guvern.

 Într-o intervenție la Antena 3, Weber a declarat că a citit ”cu foarte mare atenție ceea ce a plecat de la Guvern” dar și ceea ce a ieșit de la Camera Deputaților și ”încerc să urmăresc ceea ce se discută în Senat”.

Renate Weber atrage atenția asupra unui aspect esențial – ”CCR a zis clar: este neconstituțional să se dicteze internarea unei persoane printr-o decizie a unui ministru”.

Noi discutăm acum despre Legea carantinării, spune Weber, arătând că ”Guvernul a stat destul de mult pentru a elabora proiectul de lege și apoi cere Parlamentului să-l aprobe într-un ritm nebunesc”.

”Problemele apar la aplicarea acestei legi”, arată Weber, ”nu s-a pus niciodată problema distrugerii bunurilor”.

Pe de altă parte, ”a mai apărut problema a ceea ce se întâmplă cu copiii care au părinții în izolare/carantinare”, arată Weber, atrăgând atenție că ”aici s-a speriat lumea, când a văzut amendamentul din Camera Deputaților” – un amendament depus de fostul ministru al Justiției, Ana Birchall, care în ultima vreme vrea să pară un fel de #REZIST!

”Mai există o problemă care a speriat pe toată lumea: sănătos-infectat”, spune Weber, care face o observație de bun simț: ”Păi așa suntem în această categorie toți cetățenii acestei țări!”.

O altă problemă gravă: ”s-a venit cu aceea idee a detașării medicilor pentru 30 de zile” – ori, Avocatul Poporului atrage atenția că ”Medicii spun așa: mă obligi, fără voia mea, să schimb locul de muncă, să lucrez în altă parte”. Cred că aceste măsuri ”contravin practicilor CEDO privind munca forțată”, consideră Weber.

”Vă atrag atenția asupra unui aspect: Guvernul a complicat extrem de mult lucrurile cu acest proiect de lege”, este o primă observație generală a Avocatului Poporului.

Și încă un aspect bizar: în această lege ”se vorbește despre izolare, despre carantină, dar în acest proiect de lege lipsesc cu desăvârșire contravențiile”.

”Se vorbește mult despre reintroducerea stării de urgență, dar Guvernul n-a modificat acel OUG declarat neconstituțional de către CCR și dacă se introduce starea de urgență nu vor exista contravenții”, a declarat Renate Weber la Antena 3.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

366
Tagurile:
Izolare, carantină, Lege, avocatul poporului, Renate Weber
Tematic
Renate Weber – țintă prioritară pentru strategia PNL. Cum ar putea fi revocată din funcție
Amenințare de ultimă oră la adresa Renatei Weber, Avocatul Poporului!
Renate Weber: ”Să arunci toată vina pe umerii Rusiei mi se pare o formă de manipulare!”
Renate Weber îi face de rușine pe liberali – habar nu au pe ce lume trăiesc

Загрузка...
Francouzský prezident Emmanuel Macron

Îngrijorat de Turcia, Macron un mesaj radical, dar uită recunoască vina Franței!

0
Președintele francez, Emmanuel Macron, pare extrem de îngrijorat de situația din Mediterana, după ultimele acțiuni ale Turciei.

BUCUREȘTI, 14 iul – Sputnik, Dragoș Dumitriu. Macron consideră că zona Mediteranei va fi ”provocarea anilor următori” și este crucial ca Europa ”să îşi asume dosarele geopolitice” din regiune, pentru ca aceasta să rămână sub controlul său, nu sub a ”altor puteri”

Agențiile internaționale comentează că Macron s-ar referi la Turcia şi la Rusia, deși nu le-a nominalizat.

”Zona Mediteranei va fi provocarea anilor următori, pentru că factorii de criză care se combină acolo sunt numeroşi: contestarea zonelor maritime, confruntările între ţările riverane, destabilizarea Libiei, migraţia, traficul, accesul la resurse”, a declarat Emmanuel Macron într-un discurs adresat armatei în ajunul Zilei Naţionale a Franței, 14 Iulie.

Macron consideră că ”Europa trebuie să-şi redefinească rolul şi locul său acolo, fără naivitate şi fără complezenţă” iar ”Mediterana nu poate construi o pace durabilă fără noi, nu putem accepta ca viitorul nostru să fie construit de alte puteri”.

Președintele francez a definit ”o adevărată politică europeană pentru Mediterana” ca fiind ”o necesitate şi o urgenţă”.

Macron  a subliniat că, în privința Libiei, ”stabilizarea sa este fundamentală pentru securitatea Europei şi a zonei Sahel”.

”Este motivul pentru care lansez un apel la reluarea imediată a negocierilor şi dialogului politic, în vederea unui acord de încetare a focului - trebuie să punem capăt intrărilor masive de arme şi de mercenari în această ţară”, a spus Macron, transmite Agerpres

Ei bine, ceea ce omite să recunoască Macron este că tocmai Franței i se datorează criza din Libia și destabilizarea marelui producător de petrol din nordul Africii. Ingerința franceză a dus la un conflict care, alături de ce americană din Egipt, a dat foc coastei africane a Mediteranei.

Să reamintim că Franța a deschis un front și în Mali – transformând statul african extrem de bogat în resurse într-o adevărată tragedie umanitară. Și România a treimi acolo trupe.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

0
Tagurile:
Franța, Turcia, Emmanuel Macron

Загрузка...