Deputați în Parlamentul României

Sondaj la prima oră: cum stau acum partidele, după frământările din PSD

1170
(reînnoit 10:56 11.10.2018)
Tensiunea politică este în creștere, sondaj cu rezultate interesante, orice surpriză e posibilă - care e șansa PSD de a face jocurile în continuare?

BUCUREȘTI, 11 oct — Sputnik, Dragoș Dumitriu. Cel mai mediatizat sociolog și șef de institut de sondare, profesorul universitar Marius Pieleanu de la "Avangarde", a anunțat noile procente politice, cu amendamentul că ele nu reflectă și efectele recentului Referendum. Mai exact, procentele Avangarde vizează situația până pe data de 6 octombrie.

Conform lui Pieleanu, PSD ar avea 36%, urmat de PNL cu un solid 25% și ALDE, constant la 10%. În schimb, dacă USR revine la 9%, Cioloș, care nu are încă partid, ar putea duce o formațiune politică la 9%, în timp ce UDMR se zbate la limita celor 5%, iar ProRomânia lui Ponta ar urca la 4%.

Marius Pieleanu a precizat că a luat în calcul o participare la vot de 47%.

"Numai la 47%, PSD înregistrează un scor cu 3 în față", spune Pieleanu, care precizează — "cu cât crește mai mult participarea la vot, cu atât scade mai mult votul pentru PSD, nu e un secret".

Totuși, Pieleanu nu crede că la alegerile din mai 2019 se va atinge o asemenea cifră, "probabil vom avea o participare asemănătoare cu cea de la referendum".

"La o participare de 25%, PSD ar avea peste 45% pe pariu acum, atunci sigur că PNL e în 19 —20%, USR va avea probleme de prag", a prezentat Pieleanu și situația "în oglindă", la Antena 3.

1170
Tagurile:
Sondaj Avangarde, Partide politice, Sondaj, PSD, România
Tematic
SONDAJ: De acord cu atitudinea și discursul Vioricăi Dăncilă în Parlamentul European?
SONDAJ: Ar trebui măsuri radicale - reținere și arestare - contra agresorilor #REZIST?
Sondaj: Are nevoie România de un lider politic naționalist și intelectual, ca Vadim Tudor?
Marea Britanie vrea rămânerea în UE – nou sondaj
Sondaj: Euroscepticii de la AfD devin tot mai populari
Sondaj cu cifre relevante după guvernarea Dăncilă - și o surpriză de proporții!

Загрузка...