Tudorel Toader

Toader a dat lovitura un adevărat șoc în Justiție, va provoca reacții dure

7276
(reînnoit 07:28 11.10.2018)
”Din momentul intrării în vigoare, procurorul general are un termen în care să asigure buna desfăşurare a activităţii Secției, care va prelua de la DNA dosarele în curs dar şi cele soluţionate”

BUCUREȘTI, 10 oct, Sputnik, Evan Răutu. Acum puțin timp, ministrul Justiției a anunțat emiterea unei Ordonanțe de Urgență prin care devine operațională secția de anchetă a magistraților.

Emiterea acestei Ordonanțe este o adevărată lovitură dată sistemului. Așa cum s-a aflat, la DNA exista o secție care investiga magistrații — și s-a descoperit că majoritatea magistraților aveau dosare deschise.

Noua Ordonanță schimbă datele problemei, odată cu operaţionalizarea Secţiei de investigare a infracţiunilor din justiţie, care va fi formată din 15 procurori. Pentru ocuparea acestor posturi se va organiza un concurs.

Guvernul a adoptat astăzi ordonanţa de urgenţă privind unele măsuri pentru operaţionalizarea secţiei de investigare a infracţiunilor din Justiţie, a anunțat ministrul de la tribuna Guvernului, motivând decizia:

"Pe data de 23 iulie, a intrat în vigoare legea 207 pentru modificarea legii 304/2004 privind organizarea judiciară. Printre altele, legea 207 prevede înfiinţarea acelei mult discutate secţii speciale pentru investigarea infracţiunilor din justiţie".

Toader a arătat că încetează astfel blocajul creat, prin lipsa de competență a DNA și nefuncționarea secției.

Ministrul Justiției a detaliat și cum va organizată Secția: Concursul pentru şef şi pentru o treime dintre procurori se va organiza printr-o Comisie de concurs formată din 4 membri CSM, dintre care un procuror şi trei judecători. Candidaturile se depun la CSM.

Din momentul intrării în vigoare, procurorul general are un termen în care să asigure buna desfăşurare a activităţii Secției.

Secţia va prelua de la DNA dosarele în curs dar şi cele soluţionate, aflate în arhivă.

7276
Tagurile:
ministrul justiției, DNA, Tudorel Toader, România

Загрузка...