Șerban Nicolae

Șerban Nicolae șterge pe jos cu #REZIST! Provocare lansată de senatorul PSD!

3486
(reînnoit 19:21 04.10.2018)
"Se pretind „românii" sau „poporul" ori de câte ori țipă în stradă, o mână de oameni, aroganți și suficienți, înspăimântați de orice ocazie care le dezvăluie puținătatea

BUCUREȘTI, 4 oct — Sputnik, Dragoș Dumitriu. Referendumul și mai ales agresivitatea atacurilor la adresa acestui demers popular au făcut multe personalități să reacționeze. Cunoscut pentru stilul său vituperant, senatorul jurist Șerban Nicolae s-a menținut până azi în limite profesionale pe acest subiect, expunând opinii juridice. Până azi…

Acum puțin timp, senatorul a transmis un mesaj cu titlul "DEMOCRAȚIA NU E COOL", în care expune din nou faptul că nu e vorba decât de revizuirea articolului 48 din Constituția României, în sensul înlocuirii expresiei „căsătoria liber consimțită între soți" cu expresia „căsătoria liber consimțită între un bărbat și o femeie" și "nimic altceva".

"Nu se definește familia, nu se taie drepturi, nu se aprobă amnistia și grațierea, nu se impune o religie, nu se dă dreptul PSD-ului să schimbe Constituția și, în general, nu se întâmplă niciuna dintre celelalte aberații pe care le aduc în discuție fanii boicotului", scrie Șerban Nicolae.

De fapt, ideea simplă și profund democratică este că avem de-a face cu cererea a peste trei milioane de cetățeni, iar "electoratul român este chemat să legifereze modificarea Constituției, strict pe o temă anume", după cum bine spune senatorul. "Indiferent dacă votează „DA" sau „NU", poporul trebuie să se exprime — asta înseamnă exercitarea suveranității", spune Șerban Nicolae.

Ei bine, Șerban Nicolae se îndreaptă acum către "activiștii de la #subzist (sau cum li s-o spune)", care cer acum cetățenilor români să stea acasă. "Să boicoteze votul și democrația" deoarece "Așa e cool", observă senatorul. "Dacă votezi la referendum, nu ești cool".

"Nu ești european, nu ești progresist, nu ești uatevă… Le-am urmărit, fără idei preconcepute, opiniile și argumentele celor care propagă și glorifică boicotul", spune Șerban Nicolae, constatând dezamăgit: ""Nimic de reținut. Nimic consistent. Pentru simplul motiv că toți evită cu îndârjire (dar suficient de străveziu) să spună de ce e așa rău să voteze românii și să legifereze direct modificarea Constituției".

În schimb, senatorul pune punctul pe "i": arogarea calității de "noi suntem poporul" în situații în care erau doar grupuscule zgomotoase, ultra-minoritare.

"Se pretind „românii" sau „poporul" ori de câte ori țipă în stradă, o mână de oameni, aroganți și suficienți, înspăimântați de orice ocazie care le dezvăluie puținătatea — și cea numerică și cea sufletească", scrie tranșant Șerban Nicolae. "E foarte cool să ieși zbierând din casă, într-o criză isterică, pentru că ai primit mesaj că a venit cutremurul de 10 grade Richter, dar să stai în casă două zile, să nu cumva să te ștergi cu mâneca de votul la referendum. Yo!".

Șerban Nicolae anunță și că el va merge la vot pe 6 octombrie și, completează ironic, "voi boicota referendumul pe 7 octombrie…".
În final, senatorul PSD aruncă o invitație și o provocare — mâine va "experimenta un nou mod de comunicare".

"Începând cu ora 17.30, voi intra în dialog cu orice persoană interesată, printr-o transmisiune #live", anunță senatorul, precizând că. "din motive tehnice, nu voi utiliza platforma Facebook, ci o altă soluție".

Tema discuției de mâine este „Referendumul pentru modificarea Constituției", anunță senatorul. "Nu există, bineînțeles, interdicții privind subiectele de dialog, dar aș prefera ca, de data asta, să discutăm despre referendumul din 6 și 7 octombrie".

O invitație și, așa cum spuneam, o provocare pentru cei care doresc să dezbată serios, cu un profesionist al legii, acest subiect de maxim interes național.

3486
Tagurile:
poziție, REZIST, atac, referendum familie, România
Тема:
Referendumul pentru definirea căsătoriei (60)
Tematic
Pâinea cu pliant pro referendum a atras amenzi - acuzaţii grave
Românii din Diaspora, important: Unde puteți vota la Referendumul din 6-7 octombrie
Cultele religioase din România susţin referendumul pentru familie
În ce condiţii poate fi validat Referendumul din 6 şi 7 octombrie
Cimitir de mașini

Rabla pentru electrocasnice 2020: ce vechituri puteți da la schimb

72
(reînnoit 18:03 26.11.2020)
Ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, Mircea Fechet, a anunțat că programul ”Rabla pentru electrocasnice” 2020 începe în data de 15 decembrie 2020. Românii interesați pot obține mai multe vouchere.

BUCUREȘTI, 26 nov – Sputnik. Românii care doresc să își cumpere electronice și electrocasnice noi o pot face mult mai ușor.

Mircea Fechet, ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, a anunțat că, din 15 decembrie 2020, începe programul ”Rabla pentru electrocasnice”.

Programul are un buget total de 40 de milioane de lei și va permite utilarea caselor cu aparate electrocasnice de ultimă generație, pentru cel puțin 100.000 de români.

Fechet spune că bugetul investit în acest program este dublul celui din 2018.

Programul ”Rabla pentru Electrocasnice 2020” a introdus în lista echipamentelor finanțate prin Administrația Fondului pentru Mediu – AFM - patru produse care nu au existat în edițiile anterioare: aspiratoare, uscătoare de rufe, laptopuri și tablete, informează digi24.ro.

Pentru fiecare din cele 9 echipamente finanțate, valoarea voucherului este diferită. Astfel, pentru laptopuri, finanțarea este de 500 de lei, pentru aparate de aer condiționat, frigidere sau combine frigorifice, televizoare, uscătoare de rufe, mașini de spălat vase - 400 de lei, pentru tablete și mașini de spălat rufe – 300 de lei, iar pentru aspiratoare - 200 de lei.

Fechet a explicat că aceste sume vor ajunge la români sub formă de vouchere electronice, după un proces de înscriere, care se va desfășura online.

Cei interesați vor intra în aplicația informatică de pe site-ul Administrației Fondului pentru Mediu, www.afm.ro, unde trebuie completate datele personale ale solicitantului și bifat echipamentul pentru care se dorește finanțarea. Imediat după acest proces, aplicația va emite un voucher unic, electronic, cu o valabilitate de 15 zile.

”Cu acest voucher, orice român se va duce la un comerciant autorizat, va preda aparatul vechi pe care vrea să-l înlocuiască și va achiziționa aparatul nou”, a declarat ministrul Mircea Fechet.

De asemenea, un solicitant poate obține mai multe vouchere, dar pentru produse diferite, respectiv un voucher pentru un anumit tip de produs. Echipamentul vechi care va fi predat comerciantului trebuie să fie de același tip cu cel nou achiziționat, cu două excepții: pentru uscătoarele de rufe și pentru mașinile de spălat vase, sunt acceptate aparate vechi din restul listei programului.

Procesul de validare a comercianților în program se va derula în următoarea săptămână. Lista acestora va putea fi consultată pe site-ul AFM.

72
Tagurile:
mașină, Rabla

Загрузка...
Dan Barna

Breaking News: Dan Barna, infectat cu COVID-19! Prima reacție

83
(reînnoit 17:23 26.11.2020)
Președintele USR, Dan Barna, a fost testat pozitiv în urma unui test preventiv – politicianul a avut o primă reacție.

BUCUREȘTI, 26 nov – Sputnik. Liderul USR, Dan Barna, este ultima celebritate lovită de Covid-19.

Dan Barna a aflat că are Covid în urma unui test preventiv, spune el pe Facebook.  ”Am aflat în această după amiază că am contactat Covid-19. Rezultatul a venit în urma unui test pe care l-am făcut preventiv înaintea unui eveniment la care urma să particip zilele următoare”.

Barna spune că se simte bine. ”Starea mea generală e bună și voi petrece următoarele zile în autoizolare”.

”Voi continua să fiu prezent oriunde va fi nevoie de mine în măsura în care pot face acest lucru online”, scrie Barna, adresând un îndemn: ”Aveți grijă de voi și ai voștri și respectați cu strictețe regulile de protecție. Trecem și peste asta”.
83
Tagurile:
COVID-19, Dan Barna
Tematic
Tătaru, despre obligativitatea vaccinării anti COVID-19
Franța: izolarea obligatorie pentru pacienții cu Covid
COVID-19: Piedone și Băluță suspendă activitatea cu publicul!

Загрузка...

Doliu la nivel mondial pentru Maradona

0
(reînnoit 18:35 26.11.2020)
 • Un microbist în doliu - Argentina 25 noiembrie
 • Oamenii urmăresc pe un ecran pare golurile fotbalistului argentinian, Diego Armando Maradona.
 • Microbiștii îndurerați de moartea lui Diego Maradona în Argentina. 25 noiembrie 2020
 • Microbiștii îndurerați de moartea lui Diego Maradona în Argentina. 25 noiembrie 2020
 • Lumânări la stadionul San Paolo, în timpul doliului pentru Diego Maradona. Italia, 25 noiembrie
 • Un microbist lângă o coroană de flori, în timpul doliului pentru Diego Maradona în Mexic
 • Stadionul din Beira-Rio, iluminat în culorile steagului argentinian, în semne de doliu pentru Diego Maradon. Brazilia.
 • Un bărbat în timpul doliului pentru Diego Maradona în Italia.
 • Un minut de reculegere în memoria lui Diego Maradona la meciul de fotbal în Germania
 • Doliu pentru Diego Maradona în Argentina
 • Vânzarea ziarelor în India, care informează despre moartea lui Diego Maradona
 • Microbiștii îndurerați de moartea lui Diego Maradona în Argentina. 25 noiembrie 2020
 • Un banner cu imaginea lui Diego Maradon, lângă spitalul din Argentina, unde a fost spitalizat fotbalistul.
Amatorii de fotbal din toată lumea sunt în doliu. Pe 25 noiembrie a decedat marele campion al anului 1986 - Diego Maradona.

A plecat din viață campionul mondial la fotbal al anului 1986, argentinianul Diego Maradona, anunță postul de televiziune TN.

Acesta avea vârsta de 60 de ani.

Pe 30 octombrie, el a fost transportat la unul din spitale pentru niște examene medicale, însă ulterior s-a anunțat că acesta a fost operat la creier. Maradona a fost externat pe 12 noiembrie.

Maradona este cel care a câștigat de unul singur titlul mondial și a cucerit Serie A de două ori cu Napoli într-o perioadă când Italia era dominată de trei echipe: Juventus, Milan și Inter. Talentul până la cer i-a depășit cu mult nebuniile vieții, legăturile cu mafia napolitană, petrecerile cu droguri și alcool sau nopțile pierdute. În 1994, la Campionatul Mondial din Statele Unite, Diego a fost trimis acasă de FIFA după ce a fost depistat pozitiv la un test antidoping.

Chiar și așa, foarte mulți oameni îl văd cel mai mare fotbalist din lume, alături de brazilianul Pele.

Anul său de grație a fost 1986, când a cucerit împreună cu Argentina titlul mondial. A fost ales cel mai bun jucător al turneului din Mexic și rămâne în istorie pentru golul marcat cu mâna în poarta Angliei. La vârsta de 60 de ani, Maradona a declarat că visul său este să mai înscrie un gol Angliei, dar cu mâna dreaptă. Adevărul că în acel meci, Maradona a marcat golul secolului, după o cursă de 50 de metri. Argentinianul a fentat tot ce a întâlnit în cale…

0
 • Un microbist în doliu - Argentina 25 noiembrie
  © REUTERS / Matias Baglietto

  Un microbist în doliu - Argentina 25 noiembrie

 • Oamenii urmăresc pe un ecran pare golurile fotbalistului argentinian, Diego Armando Maradona.
  © Sputnik / Daria Stanislavets

  Oamenii urmăresc pe un ecran pare golurile fotbalistului argentinian, Diego Armando Maradona.

 • Microbiștii îndurerați de moartea lui Diego Maradona în Argentina. 25 noiembrie 2020
  © REUTERS / Magali Druscovich

  Microbiștii îndurerați de moartea lui Diego Maradona în Argentina. 25 noiembrie 2020

 • Microbiștii îndurerați de moartea lui Diego Maradona în Argentina. 25 noiembrie 2020
  © AP Photo / Victor Caivano

  Microbiștii îndurerați de moartea lui Diego Maradona în Argentina. 25 noiembrie 2020

 • Lumânări la stadionul San Paolo, în timpul doliului pentru Diego Maradona. Italia, 25 noiembrie
  © AP Photo / Alessandra Tarantino

  Lumânări la stadionul San Paolo, în timpul doliului pentru Diego Maradona. Italia, 25 noiembrie

 • Un microbist lângă o coroană de flori, în timpul doliului pentru Diego Maradona în Mexic
  © REUTERS / Luis Cortes

  Un microbist lângă o coroană de flori, în timpul doliului pentru Diego Maradona în Mexic

 • Stadionul din Beira-Rio, iluminat în culorile steagului argentinian, în semne de doliu pentru Diego Maradon. Brazilia.
  © REUTERS / Diego Vara

  Stadionul din Beira-Rio, iluminat în culorile steagului argentinian, în semne de doliu pentru Diego Maradon. Brazilia.

 • Un bărbat în timpul doliului pentru Diego Maradona în Italia.
  © REUTERS / Yara Nardi

  Un bărbat în timpul doliului pentru Diego Maradona în Italia.

 • Un minut de reculegere în memoria lui Diego Maradona la meciul de fotbal în Germania
  © AP Photo / Martin Meissner

  Un minut de reculegere în memoria lui Diego Maradona la meciul de fotbal în Germania

 • Doliu pentru Diego Maradona în Argentina
  © REUTERS / Matias Baglietto

  Doliu pentru Diego Maradona în Argentina

 • Vânzarea ziarelor în India, care informează despre moartea lui Diego Maradona
  © AFP 2020 / Dibyangshu Sarkar

  Vânzarea ziarelor în India, care informează despre moartea lui Diego Maradona

 • Microbiștii îndurerați de moartea lui Diego Maradona în Argentina. 25 noiembrie 2020
  © REUTERS / Martin Villar

  Microbiștii îndurerați de moartea lui Diego Maradona în Argentina. 25 noiembrie 2020

 • Un banner cu imaginea lui Diego Maradon, lângă spitalul din Argentina, unde a fost spitalizat fotbalistul.
  © AP Photo / Natacha Pisarenko

  Un banner cu imaginea lui Diego Maradon, lângă spitalul din Argentina, unde a fost spitalizat fotbalistul.

Tagurile:
Diego Maradona
Tematic
Ultimele cuvinte ale lui Maradona, dezvăluite de un canal TV
Poze memorabile cu Diego Maradona, decedat la 60 de ani
Românul HAGI, cel mai frumos mesaj DIN LUME despre Maradona!

Загрузка...