Liviu Dragnea

Dragnea riscă tot, va supăra rău Bruxelles-ul!

1842
Acesta a explicat că nimeni nu poate să spună românilor cum să voteze la referendumul privind redefinirea familiei.

BUCUREŞTI, 2 oct — Sputnik, Georgiana Arsene. Mai precis, liderul PSD a explicat că nici prim-vicepreşedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, nici altcineva din spaţiul Uniunii Europene nu poate să spună cetăţenilor statului nostru cum să voteze la referendumul din 6-7 octombrie 2018.

„Totuşi, eu zic că trebuie să ne batem pentru aceste drepturi, indiferent de riscurile fiecăruia dintre noi şi nu cred că mai trebuie să mergem pe ideea de a fi politically correct ca să dăm bine la nu ştiu ce porţi înalte. Dacă nu ne gândim serios la viitorul acestei ţări şi acestei naţiuni, putem să adoptăm şi această poziţie a ghiocelului", a declarat liderul PSD, adăugând că el, unul nu are de gând să facă asta.

Aceste declaraţii au fost făcute ieri, în contextul desfăşurării unei şedinţe extraordinare a Comisiei pentru libertăţi civile, justiţie şi afaceri interne din Parlamentul European. Aici a avut loc un schimb de opinii cu prim-vicepreşedintele Comisiei Europene cu privire la situaţia din România.

Întrebat de eurodeputata Judith Sargentini, din grupul comun al Verzilor şi Alianţei Libere Europene, dacă este în contact cu autorităţile române în privinţa referendumului privind familia din această lună, Frans Timmermans a afirmat că Uniunea Europeană nu are compentenţă în această zonă, legea familiei fiind o chestiune care ţine de statele membre, precizează realitatea.net.

Timmermans a declarat, de asemenea, că ţara sa a fost prima din lume care a legalizat căsătoriile între parteneri de acelaşi sex şi că pentru el a fost atunci un motiv de mândrie, dar că nu este de competenţa Comisiei să se pronunţe pe acest subiect.

1842
Tagurile:
Referendum, UE, Liviu Dragnea
Тема:
Referendumul pentru definirea căsătoriei (60)
Tematic
Unde pot vota moldovenii la referendumul din România: lista secțiilor
Laura Vicol spune cum va vota la referendum: „Şi da, votez pentru..."
Aberantul argument al celor ce atacă referendumul pentru familie pe motiv de bani
Aranjamente? Şefa BEJ Vrancea pentru referendum, susţinătoare a minorităţilor sexuale
CCR a dat undă verde referendumului pentru revizuirea Constituției
”Poporul trebuie să aibă ultimul cuvânt de spus”. Se cere un nou referendum privind Bexit

Загрузка...