Monica Macovei

Înfrângere rușinoasă pentru Monica Macovei!

4044
(reînnoit 22:48 01.10.2018)
Macovei are o contribuție importantă într-un eșec recent al politicii NATO-UE - sub consilierea ei, "Statul paralel" a făcut ravagii în altă țară, după același tipar ca în România!

BUCUREȘTI, 1 oct — Sputnik, Evan Răutu. Modelul "european" al "anticorupției" pare a fi sortit eșecului nu numai în România, unde populația votează partide și personalități acuzate de "corupție", ci și în alte state est-europene. Iar cel mai recent exemplu este Macedonia — iar controversata europarlamentară română a avut un rol… și un eșec aici.

Prestigiosul ziar "Cotidianul" titrează "Cum s-a ales praful din misiunea Monicăi Macovei", publicând, sub semnătura lui Călin Marchievici, o interesantă analiză a ceea ce s-a petrecut la recentul referendum din statul ex-iugoslav.

"Criza politică ce se profilează în Macedonia după un referendum invalidat ce ar fi putut deschide calea către UE și NATO conține câteva ingrediente bine cunoscute în România: corupție/anticorupție, Monica Macovei, diaspora, propaganda vestică și propaganda rusă, minorități nervoase, servicii secrete", scrie Marchievici.

Referendum Macedonia
© Sputnik / Алексей Витвицкий

Deși Referendumul viza schimbarea denumirii statului pentru a obține un acord cu Grecia, întrebarea pusă cetățenilor viza un subiect care a subjugat România în ultimii 20 de ani, afectând toate domeniile de activitate: "Sprijiniți aderarea la UE și NATO prin acceptarea acordului dintre Macedonia și Grecia?".

Ei bine, sistemul "democratic" al manipulării nu a funcționat prezența fiind… sub 37%! Sigur, dintre cei prezenți, 91,2% au votat "DA", dar referendumul a fost un eșec. De aici se nasc controverse, probleme între principalele partide care, consideră analiștii, vor duce la o profundă criză politică.

Având în vedere configurația parlamentului și tensiunea creată de acordul Macedonia-Grecia, analiștii prevăd izbucnirea unei crize politice care poate duce la alegeri anticipate. Dar, ceea ce poate interesa mai mult cititorii români este rolul europarlamentarului Monica Macovei în acest eșec al politicii NATO și UE. 

Concret, fostul premier pro-occidental Nikola Gruevski (2006 — 2016) a fost consiliat de Monica Macovei pe "strategii de anticorupție".

"Este chiar premierul consiliat în chestiuni de anticorupție de Monica Macovei, plătită în 2007 din banii contribuabililor britanici pentru a-l ajuta pe "copilul minune" de la Skopje să lupte cu corupția și să-și ducă țara în UE și NATO", scrie Călin Marchievici.

Iar rezultatul îl comentează același analist: Gruevski este acum catalogat în Vest drept "un premier corupt și chiar susținător al intereselor ruse în Balcanii de Vest", iar după pierderea puterii Gruevski a fost judecat și condamnat la doi ani de închisoare.

Dar, și mai tare este o altă constatare a analizei citate: practicile "anticorupți" aplicate de ex-premierul consiliat de Macovei au însemnat și…. 20.000 de interceptări… la o populație de 2 milioane! În plus, premierul lui Macovei a încercat să își doboare rivalul social-democrat prin acuzații de "șantaj, mergând până la trădare.

"Gruevski a susținut că Zaev îl șantajează cu o mulțime de interceptări ale convorbirilor a circa 20.000 de persoane", scrie Marchievici, consemnând și că "liderul Opoziției susținea că interceptările sunt realizate de serviciile macedonene, la ordinul premierului și că i-au fost oferite de "patrioți" din aceste servicii".

Deci, "Statul paralel" — nu există?! Sau experiența macedoneană și datele teribile prezentate mai sus nu sunt cumva o demonstrație că există un "pattern", o metodă a "euro-alantiștilor" sau "sorosistilor" și a omenilor lor de acțiune, cum este Monica Macovei? Interceptări, acuzații, condamnări etc. — pe care le cunoaștem din propria experiență.

4044
Tagurile:
consiliere, aderare NATO și UE, redenumirea țării, eșec, referendum, Monica Macovei, Macedonia
Tematic
Referendum în Macedonia: pe ordinea de zi este schimbarea numelui țării
(VIDEO) Haos în Parlamentul macedonean. Revoluție în stradă
Macovei și Oana Pellea fac expoziție #Rezist la Parlamentul European
Monica Macovei, atac delirant la Bruxelles
Jurnalistul Dan Andronic „şterge pe jos" cu Monica Macovei
Știrea zilei: Macovei, atacată de Pleșoianu chiar în Parlamentul European

Загрузка...