Liviu Dragnea

"Lista puciștilor din PSD - cele 28 de nume" - iată ce confirmă Dragnea

920
Interesant este că se menționează și un grup trimis chiar de Liviu Dragnea la "întâlnirile secrete" ale "puciștilor" pentru a "media" - sunt nume foarte grele.

BUCUREȘTI, 1 oct — Sputnik, Evan Răutu. A fost dat publicității un document controversat, despre care se afirmă că ar fi "Lista nominală a semnatarilor" scrisorii prin care i se cerea demisia lui Liviu Dragnea.

Lista a fost publicată de cunoscuta agenție "Știri pe surse", care afirmă că ar fi fost obținută din "surse PSD". Iată lista, așa cum a publicat-o "Știri pe surse":

1. Marian Neacșu - secretar general al PSD
2. Paul Stănescu - președinte PSD Olt, vicepremier și ministru al Dezvoltării
3. Gabriela Firea - primarul Capitalei, lider al PSD Ilfov și președinte interimar al PSD București
4. Adrian Țuțuianu — președinte PSD Dâmbovița
5. Dumitru Buzatu - președinte PSD Vaslui
6. Ioan Mihalcea, liderul PSD Sector 3
7. Robert Negoiță, primarul Sectorului 3 și lider al PSD Sector 3.
8. Dan Tudorache, primar al Sectorului 1 și lider al PSD sector 1
9. Laurențiu Nistor, liderul PSD Hunedoara
10. Mihai Fifor, ministrul Apărării
11. Ioan Dârzu, liderul PSD Alba
12. Mihai Tudose, liderul PSD Brăilă
13. Marcel Ciolacu, liderul PSD Buzău
14. Rodica Nassar, liderul PSD Sector 2
15. Ioan Mocioalcă, liderul PSD Caraș Severin
16. Călin Dobra, liderul PSD Timiș
17. Aladin Georgescu, liderul PSD Mehedinți
18. Daniel Băluță, liderul PSD Sector 4 și primar al Sectorului 4.
19. Horia Nasra, liderul PSD Cluj
20. Niculae Bădălău, liderul PSD Giurgiu.
21. Gabriel Mutu, primarul Sectorului 6 și lider al PSD Sector 6
22. Florin Cârciumaru, liderul PSD Gorj
23. Șerban Valeca, liderul PSD Argeș
24. Felix Stroe, liderul PSD Constanța
25. Horia Teodorescu, liderul PSD Tulcea
26. Ciprian Pandea, liderul PSD Călărași
27. Ioan Stan, liderul PSD Suceava
28. Gabriel Petrea, liderul organizației de tineret a PSD

Unii dintre aceștia, printre care ministrul Mihai Fifor, au negat total orice legătură cu "scrisoarea" — implicit că ar fi semnat.

Și, totuși… Întrebat aseară la RTv de această listă, Dragnea a dat un răspuns destul de enigmatic, insistând, ciudat, asupra numelui "omului de la Washington", Mihai Fifor.

"Mi-au spus mai mulți despre aceea listă… că unii au fost, că apoi au dispărut, că au semnat, că n-au semnat — am auzit și de Fifor, am auzit și de alții", a declarat Dragnea.

Reamintim că, în ziua în care a avut loc CExN cu votul pentru susținerea lui Dragnea în urma publicării celebrei scrisori, Fifor se afla la Washington, la o întâlnire cu Secretarul Apărării, James Mattis — întâlnire organizată de ambsadorul George Maior.

Interesant este că "Știri pe surse" vorbesc de un grup trimis chiar de Dragnea la "întâlnirile secrete" ale "puciștilor" pentru a "media". Nume foarte grele:

"La întâlnirile secrete ale grupului ar mai fi participat, conform surselor din PSD, Claudiu Manda, liderul PSD Dolj și președinte al Comisiei SRI, Daniel Suciu, liderul grupului PSD din Camera Deputaților sau Marian Oprișan, liderul PSD Vrancea ", scir "Știri pe surse", menționând "se pare că ultimii acționau ca un fel de mediatori între tabere".

Aseară, Liviu Dragnea a vorbit despre subiectul "puciului" la RTV împăciuitor dar ferm, excluzând orice altă tentativă de destabilizare în PSD.

920
Tagurile:
Lista puciştilor PSD, PSD, Liviu Dragnea
Tematic
Decizie fermă: "Ei nu vor mai fi!" - în PSD "este o limită peste care nu se va trece!"
Lider PSD: "Categoric există un plan, guvernul să fie dat jos până la 1 ianuarie"
Liviu Dragnea dă cărțile pe față: iată cum au acționat "puciștii" din PSD
PSD se întruneşte în şedinţă - participă şi contestatarii lui Dragnea - surse
PSD - în trei cuvinte: Eleganță, Umilință, Ipocrizie
Ședința PSD e inutilă, chiar acum Maior face cărțile la Washington - cu Fifor în față!
Consilierul politic al fondatorilor PSD dezvăluie "Miza jocului cretin făcut de puciști"
Alegeri prezidențiale în România

AEP: Cum vor vota persoanele cu COVID-19 la alegerile locale

56
Autoritatea Electorală Permanentă a primit de la Ministerul Sănătății precizările legate de modalitatea în care persoanele care au Covid 19 vor putea să voteze

BUCUREȘTI, 26 sept - Sputnik. Potrivit AEP, care invocă în acest sens precizările Ministerului Sănătății, persoanele confirmate cu COVID-19 pot cere urna specială în baza unuia dintre următoarele documente: biletul de externare din spital care confirmă diagnosticul şi indicaţia de izolare; decizia de izolare emisă de DSP; rezultatul pozitiv al testării efectuate în ultimele 14 zile.

Astfel, AEP a prezentat astăzi actele medicale care trebuie să însoţească cererile pentru exercitarea dreptului de vot prin intermediul urnei speciale la alegerile locale de duminică:

1. Pentru persoanele cu diverse boli sau grade de invaliditate altele decât COVID-19, sunt necesare copii după documente medicale justificative (aceleaşi documente care au fost prezentate şi la scrutinele anterioare);

2. În cazul persoanelor confirmate cu infecţia COVID-19, izolate la domiciliu sau într-o altă locaţie declarată, este necesară o copie după unul din următoarele documente:

  • biletul de externare din unitatea sanitară, care confirmă diagnosticul şi indicaţia de izolare;
  • decizia de izolare emisă de Direcţia de Sănătate Publică;
  • rezultatul pozitiv al testării COVID – 19 RT – PCR, efectuată în ultimele 14 zile.

AEP mai arată că pentru persoanele aflate în carantină la domiciliu sau carantină instituţionalizată, impusă atât pentru cetăţenii care intră pe teritoriul României din zonele cu transmitere comunitară extinsă afectate de COVID -19, cât şi pentru contacţii persoanelor infectate, este necesară copia deciziei de carantină emisă de Direcţia de Sănătate Publică.

În rest, în celelalte situații, pentru alegătorii care nu se pot deplasa la sediul secţiei de votare din cauză de boală sau invaliditate, preşedintele biroului electoral al secţiei de votare poate aproba, la cererea scrisă a acestora, însoţită de copii ale actelor din care rezultă starea de sănătate sau de invaliditate, ca o echipă formată din cel puţin 2 membri ai biroului electoral să se deplaseze cu o urnă specială şi cu materialul necesar votării - ştampilă cu menţiunea "VOTAT" şi buletine de vot - la locul unde se află alegătorul, pentru a se efectua votarea.

În raza unei secţii de votare se utilizează o singură urnă specială. Urna specială poate fi transportată numai de membrii biroului electoral al secţiei de votare, sub paza personalului structurilor Ministerului Afacerilor Interne, mai precizează AEP.

56
Tagurile:
alegeri locale, alegeri
Тема:
Alegeri locale în România 2020
Tematic
Alegeri locale 2020: măsuri speciale anti-Covid 19
Alegeri locale 2020: numărătoarea voturilor
Alegeri locale: părinții intră cu copiii în cabina de vot
Alegeri locale 2020 – MAI a pierdut evidența flotanților
Alegerile locale 2020 – Cum poate fi fraudat votul

Загрузка...
Ludovic Orban

Plângeri penale împotriva lui Orban pentru campanie ilegală

91
Președintele PSD Marcel Ciolacu a promis că vor fi depuse plângeri penale împotriva premierului Ludovic Orban pentru că acesta a participat la întruniri electorale după încheierea campaniei.

BUCUREȘTI, 26 sept - Sputnik. Președintele PSD Marcel Ciolacu a anunțat că împotriva lui Ludovic Orban vor fi depuse plângeri penale pe motiv că a participat la întâlniri electorale, astăzi, în Giurgiu și Dâmbovița, deși campania s-a încheiat.

Președintele PSD mai spune că are dovezi în privința participării ilegale premierului la întâlniri electorale în cele două județe.

„Este inadmisibil ca un prim-ministru al unei țări europene să încalce legea cu bună știință și să se afle în campanie electorală după ce campania electorală a luat sfârșit ieri la orele 24. S-a deplasat în două județe, în Dâmbovița și Giurgiu, s-a întâlnit cu candidați și cu primari, au făcut întâlniri electorale. Avem documente și dovezile necesare, atât filmări, cât și poze. Niciodată nu s-a întâmplat în România așa ceva. Această disperare a domnului Orban și a Partidului Național Liberal că vor pierde alegerile locale i-a dus să încalce legea. Vom depune plângeri penale la DNA pentru acest fapt”, a declarat Ciolacu.

Președintele PSD a mai spus că plângerile penale vor fi depuse la Dâmbovița și Giurgiu, de către președinții organizațiilor PSD din teritoriu.

Ciolacu a mai arătat că „niciodată în România nu s-a întâmplat așa ceva: ca primul ministru în exercițiu să meargă în campania electorală după ce campanie electorală a luat sfârșit”.

PSD a sesizat AEP și cu privire la faptul că tot astăzi ar fi fost folosite de către PNL niște platforme online, pe Facebook, după ce campania electorală a luat sfârșit.

„Până acum sunt patru sau cinci platforme online sponsorizate de către Partidul Național Liberal care astăzi au fost folosite după ce campania electorală a luat sfârșit”, a arătat Ciolacu.
91
Tagurile:
alegeri locale, Ludovic Orban
Тема:
Alegeri locale în România 2020
Tematic
Alegeri locale: părinții intră cu copiii în cabina de vot
Alegeri locale 2020: numărătoarea voturilor
Alegerile locale 2020 – Cum poate fi fraudat votul
Alegeri locale 2020 – MAI a pierdut evidența flotanților

Загрузка...
Proteste în Minsk

Proteste în Belarus: au fost reținuți zeci de demonstranți

0
Câteva zeci de persoane au fost reținute în timpul demonstrațiilor împotriva lui Lukașenko în Minsk.

BUCUREȘTI, 26 sep – Sputnik. Câteva zeci de persoane au fost reținute în timpul manifestațiilor neautorizate în Minsk din această sâmbătă, informează RIA Novosti, citând forțele de ordine din capitala Belarusului.

“Au fost reținute câteva zeci de persoane pentru contravenții administrative”, a declarat serviciul de presă al direcției generale a afacerilor interne a comitetului executiv orășenesc din Minsk.

Sâmbătă la Minsk a avut loc o nouă acțiune de protest a femeilor.

Acțiunile de protest în mai multe localități din Belarus s-au declanșat după alegerile prezidențiale din 9 august 2020, în care victoria a obținut-o actualul șef al statului, Aleksandr Lukașenko.

0
Tagurile:
Proteste, Minsk, Belarus
Тема:
Proteste în Belarus
Tematic
Borrell: Rusia poate contribui la un dialog intern în Belarus
Tu -160 rusești au zburat de-a lungul frontierelor Belarusului cu NATO
Bombardierele rusești au zburat de-a lungul frontiere vestice a Belarusului
UE și SUA: Polonia să se descurce singură cu Belarusul

Загрузка...