Asteroid

NASA avertizează: un asteroid se apropie de pământ. Șansele unei catastrofe

2457
(reînnoit 21:26 29.09.2018)
NASA avertizează că un asteroid de dimensiunile Big Banului din Londra se apropie de Pământ. Care sunt șansele unei catastrofe.

BUCUREȘTI, 29 sept — Sputnik. Agenția spațială NASA a anunțat despre apropierea de planeta noastră a unui asteroid gigantic SP1, anunță Daily Express.

Deocamdată, nu se cunoscut dimensiunile exacte ale acestuia. Potrivit datelor NASA, lungimea acestuia este între 70 și 160 de metri. Daily Express menționează că dimensiunile acestuia depășesc faimosului Big Ban din Londra.

Potrivit publicației, viteza cu care se mișcă SP1 este de 60 mii kilometric pe oră. Acesta va ajunge la cea mai mică distanță de Pământ la 3 octombrie. Atunci asteroidul va trece pe lângă planeta noastră la o distanță de 0,03926 unități astronomice sau 5,87 milioane de kilometri, ceea ce depășește de 15 ori distanța dintre Pământ și Lună.

Publicația menționează că în pofida faptului că o astfel de distanță ar putea părea destul de mare, o eventuală ciocnire a SP1 cu Terra ar putea avea consecințe catastrofale.

La sfârșitul lunii august astronomii au avertizat despre o apropiere de pământ a unui asteroid de dimensiunile piramidei Kheops. În același timp, NASA au menționat că în următorii o sută de ani ciocnirea unui asteroid cu Pământul este egală cu zero.

2457
Tagurile:
asteroid, NASA
Tematic
Un asteroid „craniu și oase” se apropie de Tera
Astăzi: Cel mai mare asteroid de după 1890 se apropie de Pământ
Un asteroid uriaş va ajunge foarte aproape de Pământ. Va reprezenta un pericol?
„Nu este o farsă". Un film șocant al unui asteroid care distruge planeta
(VIDEO) Un asteroid uriaş ajunge miercuri la o distanţă foarte mică de Pământ
Un asteroid imens se năpustește spre Pământ
Şi dacă un asteroid se prăbușeşte peste Berlin sau Londra. Iată efectele
Un asteroid s-a apropiat de Pământ
Un asteroid de 5 km se apropie cu viteză mare de Pământ

Загрузка...