Mihai Fifor

Știrea serii: Se confirmă - Fifor face jocul anti-Dragnea, informație bombă!

2123
(reînnoit 07:33 01.10.2018)
O cunoscută agenție aruncă o informație șoc: Fifor a semnat scrisoarea ”puciștilor”. Se explică participarea sa la întânirea organizată de George Maior, dar și alte ciudățenii

BUCUREȘTI, 29 septembrie — Sputnik, Dragoș Dumitriu. "Ministrul Apărării, Mihai Fifor, se află printre semnatarii de vază ai scrisorii disidenților din PSD, iar cum puciul a eșuat, acum urmează mazilirea". Informația a fost transmisă de cea mai accesată agenție de presă românească, "Știri pe surse", care o prezintă ca pe "o surpriză de proporții" care ar fi ieșit la iveală "după puciul eșuat din PSD".

Mihai Fifor
© Photo : Facebook / Ambasada României în Statele Unite ale Americii / Romanian Embassy in US

Agenția pune informația pe seama unor "surse din PSD" care ar fi declarat că Mihai Fifor "a semnat scrisoarea, dar le-a cerut "colegilor de listă" să nu facă publică lista cu semnături până nu face o declarație publică în acest sens".

"Fifor urma să plece în SUA și ar fi dorit să facă această declarație înainte de plecare, dar nu a mai apucat", scrie jurnalistul Lucian Negrea, care completează "Între timp, puciul a eșuat, dar Fifor a cerut ca lista de semnături să nu fie făcută publică".

Conform sursei citate, problema este că Liviu Dragnea ar fi aflat de semnătura lui Fifor, "iar zilele acestuia în fruntea Ministerului Apărării sunt numărate".

"În viitorul Comitet Executiv al PSD se va face o evaluare a miniștrilor, iar Mihai Fifor a sărit direct în capul listei negre de remaniați", scrie Negrea, plasându-l pe Fifor "coleg de listă a remaniaților cu Paul Stănescu, ministrul Dezvoltării, un alt contestatar al lui Liviu Dragnea".

Așa cum am arătat în articole anterioare, vizita lui Fifor în SUA se prezintă sub auspicii ciudate; plata fusese aprobată, în țară nu s-a vorbit de alte contracte — în plus, în PSD se dădea o bătălie la care Dragnea avea nevoie de tot sprijinul. În aceste condiții, Fifor pleacă într-o vizită aranjată de… George Maior.

În plus, un aspect sare în evidență: în timp ce Liviu Dragnea s-a evidențiat printr-un discurs și o atitudine de relativă independență față de SUA — inclusiv prin boicotarea manifestării lui Klemm de 4 Iulie — Fifor e la polul opus! Atitudinea lui nu e doar total obedientă față de Washington, dar face chiar exces de zel, promovând ideea    permanentei provocări" rusești, o stare de pericol perpetuu, specifică "trompetelor" gen Radu Tudor.

În plus, Fifor este "avocatul" tuturor contractelor propuse de americani, prin care țara noastră plătește sume imense pentru înarmare. Dar, mai ales, Fifor este, alături de George Maior, promotorul prezenței militare americane sporite în România, un fel de ocupație "prietenească", al cărei singur rezultat a fost susținerea Statului paralel.

Sunt aspecte bizare ale activității lui Fifor, pe care Sputnik le-a scos în evidență — iar acum apare această confirmare din partea "Știri pe surse". 

Update: Acum puțin timp, Mihai Fifor a reacționat pe pagina sa de Facebook:

"Nu am văzut niciodată aceasta scrisoare, asumata de trei colegi de partid, înainte de a fi făcută publica si, nici măcar atunci, nu am avut răbdare sa o citesc pana la capăt.

Nu mai vorbesc de faptul ca nimeni, niciodată nu m-a consultat cu privire la textul cu pricina sau la orice alt potential manifest".    

Ne facem datoria de a publica această replică.    

2123
Tagurile:
ministrul Apărării, PSD, Mihai Fifor, Liviu Dragnea, România
Tematic
Știrea zilei: Fifor aruncă vestea bombă pentru România... cu George Maior alături!
Ședința PSD e inutilă, chiar acum Maior face cărțile la Washington - cu Fifor în față!
Pericol maxim, Mihai Fifor a dat alarma: rușii au ocupat Moscova!
Fifor, reacție pentru oficialul Ambasadei Rusiei - "Aş vrea să închid!". Se cere comisie
Prostia lui Fifor e mai... adevărată decât vrea NATO - și mai nocivă decât vor românii!
Succes politic internațional al lui Fifor: secretarul Ambasadei Rusiei îi mulțumește!
Fifor a recunoscut: scutul de la Deveselu - rachete balistice
Știrea nopții: Fifor, dat în vileag de Maior! Ce ascunde ministrul Apărării
Muscă: „Fifor l-a sunat de la mine din birou pe prim-ministru, nu i-a răspuns"
Știrea nopții: Fifor e făcut praf de militari după declarațiile din presa americană!
Mihai Fifor, mesaj ferm și inteligent, dar și un avertisent pentru Iohannis
Mihai Fifor, acuzație neașteptată - posibil nou război în PSD
Fifor, demonstrație de diplomație într-o situație delicată - discursul lui Putin
Mihai Fifor, acuzat de cea mai mare minciună a guvernării - nu are replică!
Justiție, ciocan

USR-PLUS primește o lovitură în Instanță

51
După ce sunt gata să iasă de la Guvernare, USR și PLUS primesc o lovitură de la Curtea de Apel București.

BUCUREȘTI, 16 apr – Sputnik. Așteptată cu mare interes, finalizarea actului de fuziunea USR-PLUS mai are de așteptat.

Astăzi, Curtea de Apel București a amânat decizia de admitere a fuziunii. Termenul următor este 27 mai 2021 – dar instanța a luat decizia repunerii cauzei pe rol!

”În temeiul art. 394, alin. 5, Cod de procedură penală, repune cauza pe rol, pentru constituirea completului de divergență. Acordă termen la data de 27.05.2021, ora 10, pentru când se citează toate părțile, cu încunoștințare apărători aleși sau din oficiu. Pronunțată în ședință publică, la 16.04.2021”, se arată în minuta instanței.

Ce înseamnă asta? Că în instanța Curții de Apel NU s-a întrunit majoritatea ori unanimitatea deciziei!

Astfel, Art. 394, alin. 5 CPP prevede ca “În situația în care în cadrul completului de judecată nu se poate întruni majoritatea ori unanimitatea, judecarea cauzei se reia în complet de divergență.”

Astfel, formațiunile lui Barna și Cioloș, confruntate cu situația gravă de la guvern, nu pot realiza nici Congresul noii grupări.

51
Tagurile:
Instanță, USR
Tematic
Florin Cîțu pus la zid de USR: i se cere demisia!
“Omul din umbră” al Vioricăi Dăncilă: Vlad Voiculescu e un impostor, USR e ZERO!
Cîțu, prima declarație după scandalul cu USR – anunță o măsură radicală

Загрузка...
Declarații de presă susținute de ministrul finanțelor publice, Florin Cîțu

ACUM: Cîțu declanșează Jihadul în Guvern: PROVOCARE directă pentru Barna și USR

146
Premierul Florin Cîțu nu se mai ascunde, Coaliția e ca și desființată – îl provoacă direct pe Dna Barna și pe cei din USR PLUS.

BUCUREȘTI, 16 apr – Sputnik. Premierul Florin Cîțu pare decis să rupă Coaliția – sau să pună piciorul pe gâtul USR!

După ce l-a asociat pe Vlad Voiculescu cu Opoziția și cu Marcel Ciolacu, câteva minute mai târziu l-a provocat direct pe Dna Barna să spună dacă știa despre aspectele pe care le dezvăluie fostul ministru al Sănătății.

Reamintim că Voiculescu a acuzat falsificarea raportărilor în cazurile de Covid.

”Lucrurile trebuie clarificate - EU îi cer public vicepremierului Dan Barna, care este coordonatorul Ministerului Sănătății și a fost de la începutul anului, să ne spună dacă știa despre aceste lucruri și ce măsuri a dispus”, a declarat Florin Cîțu.

Mai mult, premierul i-a cerut public lui Barna acum puțin timp, în conferința de presă de la Cluj,   ”să prezinte și în ședința de Guvern așa ceva” – adică falsurile la care se referă Voiculescu.

Pe de altă parte, Cîțu spune că funcția de la Sănătate ”rămâne partenerilor noștri de coaliție și aștept nominalizarea unui ministru cât mai curând”.

Dar, completează Voiculescu, ”În protocolul coaliției spune foarte clar ce așteptări avem de la un ministru, oricare ar fi acela”.

”Eu am spus de fiecare dată, caut teri atribute la persoana pe care îmi voi pune semnătura - fără nepotisme, fără clientelisme, conflict de interese. Fără probleme penale. Și profesionalism. În funcție de aceste trei criterii voi face nominalizarea”, a declarat Florin Cîțu.

Deci, din nou vizate nominalizările USR, care numai prin ”profesionalism” nu se caracterizează – iar în cazul Voiculescu, acesta este acuzat de satisfacerea clientelei din zona farmaceutică, unde unchiul său este una dintre cele mai importante figuri.

Deci, o declarație de război, de „Jihad”, la adresa USR!

146
Tagurile:
Dan Barna, Florin Cîţu
Tematic
Voiculescu, atac de ultimă oră la Cîțu: despre pandemie și cazul „Foișor”
Cîțu, prima declarație după scandalul cu USR – anunță o măsură radicală
Cîțu trimite în Moldova vaccinurile refuzate de români

Загрузка...