Mihai Fifor

Știrea zilei: Fifor aruncă vestea bombă pentru România... cu George Maior alături!

2263
(reînnoit 16:45 29.09.2018)
Cei care aprobă plăți externe vor fi ridicați în cele mai înalte ranguri guvernamentale, după cum se aude - întâlnirile lui Fifor din SUA au fost aranjate de E.S. George Maior.

BUCUREȘTI, 29 sep — Sputnik, Dragoș Dumitriu. Veste bombă, într-adevăr… deși anticipabilă într-o oarecare măsură. Mai exact, după ce guvernul și parlamentul aporbaseră plata de 1 miliard pentru fabricanții americani de arme,  nu era clar de ce mai trebuia să se întâlnească Mihai Fifor cu James Mattis și o serie de oficiali americani din zona Apărării, a protecției civile etc.

Aseară târziu a devenit clar de ce s-a dus Fifor în SUA: conform publicației americane Politico.com, România va achiziţiona un alt sistem de rachete "pentru protejarea coastelor Mării Negre", iar Fifor a anunțat că licitaţia va fi lansată luni.

Obiectivul României este de a avea această nouă capabilitate militară pe coastele Mării Negre ca un alt mijloac de descurajare", a declarat Mihai Fifor în exclusivitate pentru Politico, la finalul intânirii cu secretarul american al Apărării, James Mattis.

La o primă estimare, noul contract s-ar ridica la peste 150 milioane dolari, iar primtre beneficiari ar fi și gigantul Boeing.

Politico.com consideră că bateriile ar putea fi instalate şi la bordul corvetelor pe care România intenţionează să le achiziţioneze în curând. 

Evident, James Mattis şi Mihai Fifor au convenit continuarea cooperării militare bilaterale, "în domeniul apărării şi să promoveze securitatea în regiunea Mării Negre", după cum a declarat Dana W. White, purtătoarea de cuvânt a Departamentului de Stat al Apărării. Și, desigur, România primit felicitări că "face eforturi" pentru a-și respecta angajamentele (de plată) asumate, fiind considerată "aliat model".

Reamintim, ca un paradox, că una dintre principalele acuzații aduse lui Nicolae Ceaușescu, inclusiv de SUA, a fost sacrificarea alocărilor de fonduri în intern, pentru a-și îndeplini "obligațiile asumate" către extern.

De data asta, se pare că cei care aprobă plăți externe nu vor fi împușcați, ci ridicați în cele mai înalte ranguri guvernamentale, după cum se aude. Să mai amintim că întâlnirile lui Fifor din SUA au fost aranjate de E.S. George Maior. fapt anunțat în mai multe note postate de Ambasada României la Washington.

2263
Tagurile:
Mihai Fifor, George Maior, James Mattis, SUA, România
Tematic
Ședința PSD e inutilă, chiar acum Maior face cărțile la Washington - cu Fifor în față!
Pericol maxim, Mihai Fifor a dat alarma: rușii au ocupat Moscova!
Fifor, reacție pentru oficialul Ambasadei Rusiei - "Aş vrea să închid!". Se cere comisie
Prostia lui Fifor e mai... adevărată decât vrea NATO - și mai nocivă decât vor românii!
Succes politic internațional al lui Fifor: secretarul Ambasadei Rusiei îi mulțumește!
Fifor a recunoscut: scutul de la Deveselu - rachete balistice
Știrea nopții: Fifor, dat în vileag de Maior! Ce ascunde ministrul Apărării
Muscă: „Fifor l-a sunat de la mine din birou pe prim-ministru, nu i-a răspuns"
Știrea nopții: Fifor e făcut praf de militari după declarațiile din presa americană!
Mihai Fifor, mesaj ferm și inteligent, dar și un avertisent pentru Iohannis
Mihai Fifor, acuzație neașteptată - posibil nou război în PSD
Fifor, demonstrație de diplomație într-o situație delicată - discursul lui Putin
Mihai Fifor, acuzat de cea mai mare minciună a guvernării - nu are replică!
Mihai Fifor s-a ținut de cuvânt - ofertă generoasă a Armatei Române
Iohannis - reacție contradictorie la numirea lui Mihai Fifor la Apărare
Reacția militarilor: "Fifor? De la casa de cultură Caracal direct la Pentagon?"
Justiție, ciocan

USR-PLUS primește o lovitură în Instanță

187
După ce sunt gata să iasă de la Guvernare, USR și PLUS primesc o lovitură de la Curtea de Apel București.

BUCUREȘTI, 16 apr – Sputnik. Așteptată cu mare interes, finalizarea actului de fuziunea USR-PLUS mai are de așteptat.

Astăzi, Curtea de Apel București a amânat decizia de admitere a fuziunii. Termenul următor este 27 mai 2021 – dar instanța a luat decizia repunerii cauzei pe rol!

”În temeiul art. 394, alin. 5, Cod de procedură penală, repune cauza pe rol, pentru constituirea completului de divergență. Acordă termen la data de 27.05.2021, ora 10, pentru când se citează toate părțile, cu încunoștințare apărători aleși sau din oficiu. Pronunțată în ședință publică, la 16.04.2021”, se arată în minuta instanței.

Ce înseamnă asta? Că în instanța Curții de Apel NU s-a întrunit majoritatea ori unanimitatea deciziei!

Astfel, Art. 394, alin. 5 CPP prevede ca “În situația în care în cadrul completului de judecată nu se poate întruni majoritatea ori unanimitatea, judecarea cauzei se reia în complet de divergență.”

Astfel, formațiunile lui Barna și Cioloș, confruntate cu situația gravă de la guvern, nu pot realiza nici Congresul noii grupări.

187
Tagurile:
Instanță, USR
Tematic
Florin Cîțu pus la zid de USR: i se cere demisia!
“Omul din umbră” al Vioricăi Dăncilă: Vlad Voiculescu e un impostor, USR e ZERO!
Cîțu, prima declarație după scandalul cu USR – anunță o măsură radicală

Загрузка...
Declarații de presă susținute de ministrul finanțelor publice, Florin Cîțu

ACUM: Cîțu declanșează Jihadul în Guvern: PROVOCARE directă pentru Barna și USR

235
Premierul Florin Cîțu nu se mai ascunde, Coaliția e ca și desființată – îl provoacă direct pe Dna Barna și pe cei din USR PLUS.

BUCUREȘTI, 16 apr – Sputnik. Premierul Florin Cîțu pare decis să rupă Coaliția – sau să pună piciorul pe gâtul USR!

După ce l-a asociat pe Vlad Voiculescu cu Opoziția și cu Marcel Ciolacu, câteva minute mai târziu l-a provocat direct pe Dna Barna să spună dacă știa despre aspectele pe care le dezvăluie fostul ministru al Sănătății.

Reamintim că Voiculescu a acuzat falsificarea raportărilor în cazurile de Covid.

”Lucrurile trebuie clarificate - EU îi cer public vicepremierului Dan Barna, care este coordonatorul Ministerului Sănătății și a fost de la începutul anului, să ne spună dacă știa despre aceste lucruri și ce măsuri a dispus”, a declarat Florin Cîțu.

Mai mult, premierul i-a cerut public lui Barna acum puțin timp, în conferința de presă de la Cluj,   ”să prezinte și în ședința de Guvern așa ceva” – adică falsurile la care se referă Voiculescu.

Pe de altă parte, Cîțu spune că funcția de la Sănătate ”rămâne partenerilor noștri de coaliție și aștept nominalizarea unui ministru cât mai curând”.

Dar, completează Voiculescu, ”În protocolul coaliției spune foarte clar ce așteptări avem de la un ministru, oricare ar fi acela”.

”Eu am spus de fiecare dată, caut teri atribute la persoana pe care îmi voi pune semnătura - fără nepotisme, fără clientelisme, conflict de interese. Fără probleme penale. Și profesionalism. În funcție de aceste trei criterii voi face nominalizarea”, a declarat Florin Cîțu.

Deci, din nou vizate nominalizările USR, care numai prin ”profesionalism” nu se caracterizează – iar în cazul Voiculescu, acesta este acuzat de satisfacerea clientelei din zona farmaceutică, unde unchiul său este una dintre cele mai importante figuri.

Deci, o declarație de război, de „Jihad”, la adresa USR!

235
Tagurile:
Dan Barna, Florin Cîţu
Tematic
Voiculescu, atac de ultimă oră la Cîțu: despre pandemie și cazul „Foișor”
Cîțu, prima declarație după scandalul cu USR – anunță o măsură radicală
Cîțu trimite în Moldova vaccinurile refuzate de români

Загрузка...

Zelenski : ”Nord Stream - 2” este o problemă de război

0
Implementarea proiectului ”Nord Stream - 2” este o chestiune de război, nu de afaceri, ca în orice război, ”cineva va pierde cu siguranță”, a declarat președintele ucrainean Vladimir Zelenskii.

BUCUREȘTI, 16 apr - Sputnik. Președintele ucrainean Vladimir Zelenskii susține că opoziția față de implementarea proiectului ”Nord Stream - 2” este o chestiune de război, nu de afaceri. Declarația corespunzătoare a fost publicată pe site-ul oficial al șefului statului.

El a acuzat Rusia că a purtat un război energetic împotriva Ucrainei și a menționat că, ca în orice război, „cineva va pierde cu siguranță”.

"Ca în orice război, nu poți lupta dacă nu există unitate. (...) Dacă ”Nord Stream - 2” este finalizat, nu numai Ucraina va pierde", a spus Zelenski.

El a recunoscut că finalizarea conductei de gaz depinde de poziția SUA și țărilor UE.

Zelenski a subliniat, de asemenea, că țările UE nu au format încă o poziție comună cu privire la proiect.

”Nord Stream - 2”

”Nord Stream - 2” are în vedere construirea a două linii ale unei conducte de gaz cu o capacitate totală de 55 miliarde de metri cubi pe an de la coasta Rusiei prin Marea Baltică până la Germania. De asemenea, va trece prin zonele teritoriale sau exclusiv economice din Finlanda, Suedia și Danemarca.

Proiectul este opus activ Statelor Unite, care promovează gazul său natural lichefiat către UE, precum și Ucraina și o serie de țări europene. Statele au impus sancțiuni asupra conductei de gaz în decembrie 2019, ca urmare a faptului firma elvețiană Allseas a fost obligata să oprească instalarea. Federația Rusă a declarat în repetate rânduri că acest proiect este comercial și benefic pentru Europa. Republica Federală Germania susține finalizarea conductei de gaz și respinge sancțiunile extrateritoriale unilaterale ale Statelor Unite.

Acum, construcția a ajuns la stadiul final. Potrivit operatorului ”Nord Stream - 2 AG”, aproximativ 148 de kilometri de conductă au rămas neacoperiți din lungimea totală a celor două linii de 2.460 de kilometri: 120 în apele daneze și 28 în Germania. Lucrările în Danemarca au început deja. La sfârșitul lunii martie, nava de instalare a țevilor Akademik Chersky se va alătura Fortunei.

0
Tagurile:
război, Nord Stream-2
Tematic
Erdogan și Zelenski au discutat situația din Marea Neagră și Donbass
Zelenski, declarații tari despre aderarea Ucrainei la NATO
Expert: Zelenski transformă Ucraina într-o dictatură
Cum comentează Kremlinul întrevederea Erdogan - Zelenski
Crimeea a comentat promisiunea pe care i-a făcut-o Erdogan lui Zelenski

Загрузка...