Mihai Fifor

Știrea zilei: Fifor aruncă vestea bombă pentru România... cu George Maior alături!

2173
(reînnoit 16:45 29.09.2018)
Cei care aprobă plăți externe vor fi ridicați în cele mai înalte ranguri guvernamentale, după cum se aude - întâlnirile lui Fifor din SUA au fost aranjate de E.S. George Maior.

BUCUREȘTI, 29 sep — Sputnik, Dragoș Dumitriu. Veste bombă, într-adevăr… deși anticipabilă într-o oarecare măsură. Mai exact, după ce guvernul și parlamentul aporbaseră plata de 1 miliard pentru fabricanții americani de arme,  nu era clar de ce mai trebuia să se întâlnească Mihai Fifor cu James Mattis și o serie de oficiali americani din zona Apărării, a protecției civile etc.

Aseară târziu a devenit clar de ce s-a dus Fifor în SUA: conform publicației americane Politico.com, România va achiziţiona un alt sistem de rachete "pentru protejarea coastelor Mării Negre", iar Fifor a anunțat că licitaţia va fi lansată luni.

Obiectivul României este de a avea această nouă capabilitate militară pe coastele Mării Negre ca un alt mijloac de descurajare", a declarat Mihai Fifor în exclusivitate pentru Politico, la finalul intânirii cu secretarul american al Apărării, James Mattis.

La o primă estimare, noul contract s-ar ridica la peste 150 milioane dolari, iar primtre beneficiari ar fi și gigantul Boeing.

Politico.com consideră că bateriile ar putea fi instalate şi la bordul corvetelor pe care România intenţionează să le achiziţioneze în curând. 

Evident, James Mattis şi Mihai Fifor au convenit continuarea cooperării militare bilaterale, "în domeniul apărării şi să promoveze securitatea în regiunea Mării Negre", după cum a declarat Dana W. White, purtătoarea de cuvânt a Departamentului de Stat al Apărării. Și, desigur, România primit felicitări că "face eforturi" pentru a-și respecta angajamentele (de plată) asumate, fiind considerată "aliat model".

Reamintim, ca un paradox, că una dintre principalele acuzații aduse lui Nicolae Ceaușescu, inclusiv de SUA, a fost sacrificarea alocărilor de fonduri în intern, pentru a-și îndeplini "obligațiile asumate" către extern.

De data asta, se pare că cei care aprobă plăți externe nu vor fi împușcați, ci ridicați în cele mai înalte ranguri guvernamentale, după cum se aude. Să mai amintim că întâlnirile lui Fifor din SUA au fost aranjate de E.S. George Maior. fapt anunțat în mai multe note postate de Ambasada României la Washington.

2173
Tagurile:
Mihai Fifor, George Maior, James Mattis, SUA, România
Tematic
Ședința PSD e inutilă, chiar acum Maior face cărțile la Washington - cu Fifor în față!
Pericol maxim, Mihai Fifor a dat alarma: rușii au ocupat Moscova!
Fifor, reacție pentru oficialul Ambasadei Rusiei - "Aş vrea să închid!". Se cere comisie
Prostia lui Fifor e mai... adevărată decât vrea NATO - și mai nocivă decât vor românii!
Succes politic internațional al lui Fifor: secretarul Ambasadei Rusiei îi mulțumește!
Fifor a recunoscut: scutul de la Deveselu - rachete balistice
Știrea nopții: Fifor, dat în vileag de Maior! Ce ascunde ministrul Apărării
Muscă: „Fifor l-a sunat de la mine din birou pe prim-ministru, nu i-a răspuns"
Știrea nopții: Fifor e făcut praf de militari după declarațiile din presa americană!
Mihai Fifor, mesaj ferm și inteligent, dar și un avertisent pentru Iohannis
Mihai Fifor, acuzație neașteptată - posibil nou război în PSD
Fifor, demonstrație de diplomație într-o situație delicată - discursul lui Putin
Mihai Fifor, acuzat de cea mai mare minciună a guvernării - nu are replică!
Mihai Fifor s-a ținut de cuvânt - ofertă generoasă a Armatei Române
Iohannis - reacție contradictorie la numirea lui Mihai Fifor la Apărare
Reacția militarilor: "Fifor? De la casa de cultură Caracal direct la Pentagon?"

Загрузка...