Liviu Dragnea

Ofiţer SRI despre puciştii din PSD: „Sunt fie foşti „colegi" ai mei, fie..."

1481
(reînnoit 12:17 21.09.2018)
Daniel Dragomir spune că avem de ales între o Românie a urii, a protocoalelor şi acoperiţilor şi una liberă, el susţinând ultima variantă.

BUCUREŞTI, 21 sept — Sputnik, Georgiana Arsene. Scandalul din PSD continuă să stârnească reacţii puternice. Astăzi, la prânz, social-democraţii se vor reuni într-o şedinţă a Comitetului Executiv Naţional.

Ea vine în contextul în care lideri ai formaţiunii au semnat o scrisoare deschisă prin care solicită demisia imediată a lui Liviu Dragnea din funcţia de preşedinte al PSD şi de şef al Camerei Deputaţilor.

Daniel Dragomir, fost ofiţer SRI, spune că pe lista puciştilor sunt anumite persoane care au legături cu serviciile de informaţii şi care trebuie scoşi din politică, „nu mângâiaţi pe cap, aşa cum a făcut până acum Liviu Dragnea".

„Dar se află pe listă şi multe alte nume care sunt fie foşti „colegi" ai mei, fie au lanţul la foşti „colegi", a punctat Dragomir.

Fostul ofiţer SRI atrage atenţia asupra unei declaraţii a lui Adrian Ţuţuianu, unul din semnatarii scrisorii deschise, care, în data de 28 februarie 2017, pe atunci preşedinte al Comisiei SRI, afirma că „protocoalele sunt forma legală, firească şi normală în cooperare interinstituţională şi care stabileşte responsabilitatea fiecărei instituţii".

De curând, Ţuţuianu anunţa la postul B1 că vor pleca parlamentari.

Un fapt interesant asupra căruia Dragomir atrage atenţia completează ceea ce scria ieri Gelu Vişan şi anume că aici nu este vorba de o bătălie politică, ci de una cu Sistemul.

„Dacă cineva ne poate convinge că SRI, SPP, Ministerul Public şi DNA sunt o parte importantă a societăţii româneşti, atunci Coldea, Maior, Dumbravă, Kovesi, Lazăr şi restul de torţionari sunt de fapt eroii României", a precizat Dragomir, menţionând că în faţa noastră se aşează o bătălie care se dă pentru libertatea acestei ţări.

Întrebarea este, în acest caz, ce fel de Românie ne dorim — România cătuşelor, a urii, a conflictului, a acoperiţilor, a terorii, a protocoalelor?

Mai mult, Dragomir spune că oamenii care au impresia că negociază cu sistemul nu au înţeles nimic din ultimii ani şi că o gândire de genul „am negociat noi cu sistemul şi dacă îl dăm jos pe Dragnea ne lasă în pace" este dezastruoasă.

Asta nu este România mea, spune fostul ofiţer SRI, adăugând că nu este membru al vreunui partid politic şi, implicit, nici al PSD, dar azi votează alături de milioane de români.

„Votez pentru o Românie liberă. Dumnezeu să dea gând bun şi curat celor ce ţin în mâinile lor viitorul României libere", a punctat Dragomir.

1481
Tagurile:
Puciști, SRI, PSD, Daniel Dragomir, Liviu Dragnea
Tematic
S-a confirmat: în timp ce Dragnea era atacat, din PSD s-a depus amendamentul trădării!
Reacție puternică în scandalul PSD, Olguța dă o lecție de comportament!
Rareş Bogdan şi Denise Rifai, reacţii euforice: „Dragnea, out!" şi „Bravo, PSD!"
Revoluție sau trădare în PSD? CEx URGENT vineri!
Alertă, se pregătește o lovitură dură la Bruxelles, poate nimici Guvernul PSD!
Alertă: Pleșoianu atacat de premierul "serviciilor secrete" din PSD - o "tabără" Firea
Flash: PSD reacție radicală, măsuri oficiale vizând #REZIST după dezvăluirile lui Savaliuc
Marius Budăi

Budăi: ”În timp ce populația suferă, fantasticul Cîțu vorbește despre Epoca de Aur”

239
(reînnoit 10:48 11.07.2020)
Fostul ministru al Muncii lansează un atac dur la ministrul de Finanțe pe care îl acuză că nu este conectat la realitate și că… vorbește precum Nicolae Ceaușescu.

BUCUREȘTI, 11 iul – Sputnik, Georgiana Arsene. Marius Budăi, fostul ministru al Muncii și Protecției Sociale, susține că guvernarea PNL este bazată pe trei lucruri. Mai exact, este vorba despre minciună, manipulare și nepăsare.

În timp ce Institutul Național de Statistică spune că vine austeritatea, premierul dezertor Florin Cîțu ”anunță lucruri fantastice”.

”Ministrul Finanțelor este deconectat de la realitate și vorbește ca Ceaușescu. În timp ce populația suferă pentru scăderea severă a nivelului de trai, fantasticul Cîțu vorbește despre „Epoca de Aur”.
INS anunță explozia prețurilor la alimente și scăderea puterii de cumpărare pentru două luni la rând. Prețurile au crescut cel mai mult la produsele de bază din alimentația celor cu venituri mici”, spune Budăi.

Acesta a adăugat că prețurile la alimente au explodat și dă exemplul de la cartofi și fasole, unde acestea au crescut încă din iunie cu până la 23%,, iar la fructe cu 26% față de începutul anului.

În alimentația românilor cu venituri mici, aceste alimente au cea mai mare pondere. Este evident că, astfel, această categorie e cea mai lovită de explozia prețurilor.
Budăi vine cu acuze grave și susține că Florin Cîțu ascunde faptul că în realitate salariul mediu net a scăzut cu 161 de lei față de decembrie 2019, ajungând la 3179 lei de la 3340 lei. A scăzut cu 4,8% în timp ce inflația - estompată de prețul mic al petrolului - este 2,26%.
”Pentru prima oară în ultimii 10 ani prețurile au crescut mai mult decât salariile timp de două luni la rând pentru că nu există măsuri active pentru creșterea puterii de cumpărare!”, a adăugat Marius Budăi.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

239
Tagurile:
Marius Budăi, Florin Cîţu
Tematic
Prognoza CE îl face de râs pe Cîțu: scădere de 6 la sută pentru economia României
Cîțu, război total: ”Dacă nu ar fi fost ascunși, jumătate din PSD erau astăzi în pușcărie”
NUCLEARA: Floriana Jucan dă în vileag - Cîțu, INSTIGARE la abuz în serviciu, ca Dragnea!

Загрузка...
TIR

Europarlamentar român despre transportul european: ”Cum elimină Vestul concurența din Est”

224
(reînnoit 10:10 11.07.2020)
Europarlamentarul PSD Mihai Tudose a avut o ieșire foarte dură împotriva noilor reglementări votate de Paramentul European în domeniul transporturilor, diagnosticul său fiind foarte clar: Vestul a eliminat în acest fel concurența transportatorilor din Est.

BRUXELLES, 11 iul - Sputnik, Daniela Porovăț. Mihai Tudose, fost premier și actual europarlamentar al PSD, i-a cerut premierului Ludovic Orban, într-un editorial publicat de Digi24, să pregătească atacarea la Curtea de Justiție a UE a noilor regulamente pe transporturi prin care ”Vestul elimină concurența din Est”.

Aceste regulamente contravin tratatelor Uniunii, Pactului Ecologic European și obiectivelor privind neutralitatea climatică și redresarea economică, argumentează Tudose.

”Este revoltător faptul că statele occidentale și-au mobilizat guvernele și europarlamentarii pentru a impune norme restrictive transportatorilor est-europeni. Practic, se urmărește scoaterea de pe piața europeană a firmelor de transport din Est. România și alte opt state membre, care vor fi direct afectate, au făcut eforturi în Consiliu și în Parlamentul European pentru a stopa acest pachet legislativ fără precedent. Fără succes, din păcate”, descrie europarlamentarul situația.

Tudose nu face economie de cuvinte dure, iar criticile la adresa UE sunt pe măsură:

”Așa arată unitatea europeană? Asta e solidaritatea atât de mult clamată? Ni se cere să fim solidari, de exemplu, când vine vorba de migrație, dar iată că suntem scoși în mod incorect din jocul economic! Și asta cu încălcarea principiului liberei circulații a bunurilor și persoanelor, care constituie fundamentul Pieței Interne europene...”, arată Tudose în editorialul amintit.

Europarlamentarul se întreabă, de altfel, de ce a fost atât de urgent votul din plenul europarlamentar, de ce nu s-a așteptat, așa cum era normal, rezultatul unui studiu de impact privind impactul de mediu și asupra funcționării Pieței Unice al normelor Pachetului Mobilitate, aflat în derulare.

”De ce nu s-a ținut cont de solicitarea noastră, a eurodeputaților din Est, de a se amâna decizia, având în vedere impactul pandemiei asupra economiei în general și a transporturilor în particular?”, se întreabă Tudose cu tâlc, acesta observând că se vorbește atât despre relansarea transportului, dar în practică se distruge un segment important de piață, ceea ce va înrăutăți situația social-economică, deja precară, din noile state membre ale Uniunii.

Tudose apreciază faptul că Adina Vălean, comisarul pentru Transporturi, a atenționat că întoarcerea obligatorie a camioanelor goale în statul de bază la fiecare opt săptămâni va cauza deficiențe în sistemul de transport, inclusiv congestionarea traficului, și creșterea poluării, prin emisii sporite în mod inutil.

Dar Tudose avertizează că acest ”nou regim protecționist impus de statele vestice va afecta grav economia românească, în condițiile în care transporturile înseamnă 400.000 de angajați și jumătate din excedentul comerțului extern cu servicii al României, adică un câștig anual pentru țară de peste 4 miliarde de euro”.

Din acest motiv, singura soluție, spune Tudose, este ca Guvernul să pregătească sesizarea Curții de Justiție a Uniunii Europene pentru a combate modul neloial în care vechile state membre își elimină concurența!

În final, Tudose încheie cu o notă amară, arătând că el nu dă un mesaj anti-european, ci unul pentru o Europă cu adevărat unită și solidară în fapte, nu doar în vorbe și în funcție numai de interesele unora!

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

224
Tagurile:
Europarlamentar, Vestul, Transportatori

Загрузка...
Строительство моста через Керченский пролив. Șantier, pod masiv, construcție metalică

Codul Muncii se schimbă. Care sunt noile prevederi

0
(reînnoit 17:15 11.07.2020)
În scopul adaptării mai precise la cerințele situației impuse de pandemia de coronavirus, Guvernul a decis să modifice Codul Muncii. Cum vor fi afectați salariații.

BUCUREȘTI, 11 iul – Sputnik, Georgiana Arsene. Pe masa Guvernului se află două proiecte de Ordonanță de Urgență. Prima dintre acestea vizează programul flexibil de muncă, iar cealaltă, sprijin pentru muncitorii zilieri și sezonieri.

O modificare importantă vizează angajații al căror timp de lucru se poate reduce cu până la jumătate pe toată perioada stării de urgență, de alertă ori a altei situații excepționale stabilite în condițiile legii, dar și pentru o perioadă de până la 6 luni de la încetarea acesteia. Timpul de lucru se va reduce în cazul în care activitatea se va diminua ca urmare a efectelor produse de existența uneia dintre aceste situații excepționale.

Hotărârea îi va aparține angajatorului. De asemenea, va fi redus și salariul.

Decizia de modificare a timpului de muncă, a modului de repartizare a acestuia pe zile și a salariului se comunica salariatului cu cel puțin trei zile lucrătoare  anterioare producerii modificării și se transmite în registrul general de evidență a salariaților cel târziu în ziua anterioară producerii acesteia, informează dcbusiness.ro.

Reducerea unilaterală a timpului de muncă, anterior comunicării deciziei salariatului va fi informată sindicatului sau reprezentanților salariaților cu care se vor purta consultări.
Pe durata reducerii unilaterale a timpului de muncă în condițiile alin. (1) salariații afectați de măsură beneficiază de o indemnizație de 75% din diferența dintre salariul de baza brut prevăzut în contractul individual de muncă și salariul de baza brut aferent orelor de muncă efectiv prestate că urmare a reducerii timpului de muncă.

Măsura va fi dispusă pentru o perioadă de cel puțin cinci zile lucrătoare,  cu posibilitatea de prelungire pentru perioade succesive având cel puțin aceeași durata dacă cauzele care au determinat luarea acestei măsuri se mențin.

 Indemnizația este suportată din bugetul asigurărilor pentru șomaj în condițiile, termenele și procedura de decontare stabilite  prin hotărâre a Guvernului și după îndeplinirea de către angajator a obligațiilor declarative și de plata aferente veniturilor din salarii și asimilate salariilor din perioada pentru care se face solicitarea.
Pe perioada de aplicabilitate a măsurii menționate este interzisă angajarea de personal pentru prestarea unor activități similare cu cele prestate de către salariații al căror timp de muncă a fost redus.

 În același interval de timp, adică pe perioada de aplicabilitate a măsurii stabilite la alin. (1), salariatul beneficiază de toate celelalte drepturi aferente timpului normal de muncă prevăzut în contractul individual de muncă anterior reducerii unilaterale a timpului de muncă potrivit alin (1). 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

0
Tagurile:
Codul muncii
Tematic
ATENŢIE: se modifică Codul Muncii. Surprize pentru angajaţi
Schimbare în Codul Muncii: angajaţii pot fi concediaţi mai uşor
Modificări în Codul Muncii pentru angajaţii care lucrează peste 6 ore pe zi

Загрузка...