Klaus Iohannis

Klaus Iohannis, declarație neobișnuită!

1360
(reînnoit 13:27 20.09.2018)
Acum puțin timp, presa i-a solicitat președintelui un comentariu despre situația din PSD. Spre deosebire de alte dăți, Iohannis a adoptat o poziție inedită pentru relația sa cu PSD.

BUCUREȘTI, 20 sept — Sputnik, Evan Răutu. Acum puțin timp, președintele Iohannis a intrat la reuniunea informală a Consiliului European de la Salzburg. A stat de vorbă cu presa câteva minute, oferind câteva detalii despre reuniune, dar adoptând și o poziție neobișnuită pentru el în privința chestiunilor interne.

"Tema principală este migrația și securitatea internă", a spus Iohannis". "Aseară am discutat despre chestiunea migrației, aspectele interne și chiar dacă este un summit informal, nu se iau decizii, se armonizează poziții"

În opinia președintelui României, concluzia cea mai importantă este "trebuie să lucrăm repede la câteva regulamente care permit abordarea mai instituțională a fenomenului migraționist și relocarea migranților".

Acum, în sesiunea de dimineață, particpanții la summit vor discuta despre "aspecte de securitatea internă, colaborarea judiciară, securitatea granițelor externe și chestiuni legate de Brexit", după cum a precizat Klaus Iohannis.

"Comisia a venit cu o propunere corectă, Frontexul face o treabă corectă, iar România este foarte implicată în Frontex", a declarat președintele Iohannis.

Evident, presa i-a solicitat președintelui un comentariu despre situația din (scandalul) PSD. Ori, spre deosebire de alte dăți, Iohannis nu a dorit să spună nimic!

"Dați-mi voie să vorbesc despre politica internă acasă", a răspuns sec Klaus Iohannis, adoptând o poziție inedită pentru relația sa cu PSD.

Să fie acesta un semnal — președintele își dă seama că bulgărele s-a pornit, nu mai e nevoie să fie împins?

1360
Tagurile:
Frontex, declarație, Klaus Iohannis, Salzburg
Tematic
Iohannis nu răspunde provocării lui Teodorovici, care i-a dat o adevărată lecție!
Șoc: Propaganda lui Iohannis, atac la trimisul lui Trump în România - "hărțuire sexuală"!
Politolog: „Băsescu, Iohannis, Blaga, Ponta - s-au folosit şi sunt folosiţi de Securitate"
Iohannis, incredibil: încurajează imixtiunea celui mai tupeist ”partener” străin!
Ce a făcut soţia preşedintelui, Carmen Iohannis, în prima zi de şcoală
Iohannis s-a folosit de prima zi de școală ca să atace Guvernul
Noua propunere la șefia DNA, ca și respinsă de Iohannis - greșeli fatale!
Carmen Iohannis, la locul de joacă: „Vin în acest loc cu mare plăcere”
Traian Băsescu

Sondaj politic de ultimă oră Băsescu îl anulează pe Nicușor Dan

11
(reînnoit 16:58 15.08.2020)
Alegerile se desfășoară într-un singur tur - intrarea lui Traian Băsescu anulează șansele lui Nicușor Dan, diferența dintre el și Firea fiind substanțială

BUCUREȘTI, 15 aug – Sputnik. Sondaj de ultimă oră al SOCIOPOL - dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri locale pe cine ar vota bucureștenii ca primar general.

Din câte se vede, intrarea lui Traian Băsescu anulează șansele lui Nicușor Dan, diferența dintre el și Firea fiind substanțială. Reamintim că alegerile se desfășoară într-un singur tur, câștigă candidatul cu cel mai bun procentaj, nu trebuie să treacă pragul de 50% plus 1 vot. 

Iată cifrele Sociopol:

Gabriela Firea - 41%

Nicușor Dan - 34%

Traian Băsescu 15%

Călin Popescu Tăriceanu - 5%

La votul politic, la Consiliul General al Municipiului București, situația e mult mai complicată – Băsescu NU a reușit să transfere popularitatea sa echipei lui Tomac.

PSD - 29%

PNL - 28%

USR-PLUS - 21%

Pro Romania - 7%

PMP - 6%

ALDE - 4%

Cercetarea a fost făcută în perioada 3-12 august pe un eșantion reprezentativ de 1805 de persoane, prin metoda CATI, marjă de eroare fiind de 2,4% la un nivel de încredere de 95%.

11
Tagurile:
București, România, Sondaj, alegerile locale, Traian Băsescu
Tematic
A început circoteca: viceprimarul Capitalei s-a îmbrâncit cu Nicușor Dan
Mugur Ciuvică îl dă în vileag pe Nicușor Dan – lovitură pentru ”cinstitul” candidat
Nicușor Dan a încălcat legea – Poliția trece cu vederea? Mulți au plătit greu, dar el nu?!
Gabi Firea, lovitură în plin pentru Nicușor Dan! Fără replică!

Загрузка...
Parlamentul României

Decizie politică de ultimă oră: partid de top, mutare cheie. Ce se schimbă de acum înainte

65
”Vechile partide au avut timp de 30 de ani şansa să dovedească ce pot să facă - acum e rândul generaţiei noastre să decidă cum va arăta această ţară”

BUCUREȘTI, 15 aug – Sputnik. Acum puțin timp, congresul partidului de pe locul trei în sondaje, USR, a aprobat fuziunea cu PLUS, gruparea lui Dan Barna.

”Împreună suntem și mai hotârâți să luptăm pentru idelurile și principiile noastre”, a anunțat Barna pe pagina sa de socializare.

”Am fost împreună de la început, am fost puternici în alianță, unirea este un pas firesc - este ceea ce și-au dorit membrii noștri, este ceea ce ne-a cerut electoratul”, a declarat președintele USR.

Dan Barna afirmă că împreună, membrii USR și ai fostului PLUS, sunt ”şi mai hotărâţi să luptăm pentru idealurile şi principiile noastre, iar voinţa noastră de a schimba România în bine este începând de astăzi şi mai puternică”.

”Vechile partide au avut timp de 30 de ani şansa să dovedească ce pot să facă - acum e rândul generaţiei noastre să decidă cum va arăta această ţară”, a scris Dan Barna pe pagina sa de Facebook.

De menționat că USR a primit mai multe lovituri anul acesta, descoperindu-se că mai mulți membri de top au ”vicii ascunse” – de la colaborări și legături cu fosta Securitate, la probleme cu dobândirea de imobile sau contracte cu statul, inclusiv cu județul condus de Liviu Dragnea, una dintre persoanele pe a căror acuzare și-a construit USR platforma electorală.

De asemenea, combinațiile făcute de USR cu PNL la alegerile locale au nemulțumit atât lideri ai partidului, cât și susținători.

În privința grupării lui Dacian Cioloș, niciodată nu a fost clar dacă aceasta chiar are membri suficienți pentru a putea fi numit ”partid”. Cu toate acestea, multe sondaje luau în calcul „PLUS”, la procentul USR adăugându-se câteva procente (2-4%) din partea grupării fantomă a fostului premier și comisar european.

Deci, cum se va reflecta fuziunea și, implicit, dispariția PLUS în noile sondaje? Va crește procentul USR, sau vor dispărea, pur și simplu, acele bizare procente atribuite, cumva într-o marjă de eroare, grupării lui Cioloș? În primul caz, USR ar trebui să urce spre 17%, în al doilea caz, e posibil să vedem un procent de 12%.

Și, la fel de evident, dacă USR obține la alegerile locale un procentaj sub această cotă semnificativ, înseamnă că va rămâne un partid de opoziție, urmând să încerce o lovitură la generale.

Modul de lucru ar semăna cu al fostului PRM, un partid foarte popular printre nemulțumiți, care nu avea reprezentanți puternici la locale – dar acumula nemulțumirile maselor la generale. Astfel, în anul de grație 2000, PRM condus de Vadim Tudor obținea numai 6% la locale – dar la generale a adunat, după redistribuire, 25% din locurile din Parlament, devenind, al doilea partid al țării! Dar, atenție – fiind un partid clasic de opoziție, oferind ocazional sprijin Puterii. Ceea ce pare a fi – sau a deveni - și USR.

65
Tagurile:
USR
Tematic
Piperea calcă în picioare USR! ”Nu v-aș susține electoral nici într-un milion de ani!”
Cristoiu arată cum i-au păcălit liberalii pe cei de la USR-PLUS
Mircea Badea, mesaj dur pentru USR și Băsescu: ”Lozincile voastre inepte și mincinoase!”

Загрузка...