Comemorare Corneliu Vadim Tudor

Comemorare Vadim Tudor: 3 ani de la trecerea în eternitate - imagini și gânduri

1686
(reînnoit 14:17 15.09.2018)
Un moment de reculegere și de recunoștință pentru acest simbol al naționalismului românesc - poetul și jurnalistul care a creat "fenomenul România Mare"

BUCUREȘTI, 15 sept — Sputnik, Dragoș Dumitriu. Trei ani s-au scurs de la trecerea în eternitate a marelui om politic naționalist, poet, jurnalist și scriitor Corneliu Vadim Tudor. Familia și un mic grup de apropiați, foști colaboratori din politică și presă, au participat ieri la slujba de pomenire de la biserica Sfântu Gheorghe — Nou din centrul Capitalei.

Acest lăcaș de cult îi era drag lui Vadim Tudor, fiind o ctitorie brâncovenească — iar opera politică și culturală a lui Constantin Brâncoveanu a fost o pasiune și o temă de cercetare a lui Vadim. În plus, parohul de Sfântu Gheorghe — Nou, părintele dr. Emil Nedelea Cărămizaru, a fost duhovnicul lui Corneliu Vadim Tudor.

După frumoasa slujbă de pomenire și inspiratul cuvânt de aducerea aminte rostit de preot, comemorarea a continuat la cimitirul Ghencea civil, unde se află cripta familiei celebrului om politic.

Așa cum spuneam, prea puțini au fost cei care au onorat cu prezența lor memoria marelui patriot. Pe lângă soție, Doina, și cele două fiice, Lidia și Eugenia, au venit doar câțiva foști parlamentari — din peste 300 câți au ajuns în forul legislativ datorită fenomenului politic creat de "Tribun"! — plus câțiva consilieri locali și județeni, unii veniți chiar din provincie.

În schimb, au fost prezenți colaboratori și colegi din presă, dar mai ales mulți oameni simpli, unii care poate nici nu l-au cunoscut pe Vadim direct, dar au dorit să aprindă o lumînare în amintirea celui care a fost speranța multor români necăjiți sau mâhniți de decăderea țării și a spiritului național.

Așa cum se vede din cele câteva imagini postate aici, a fost un moment de reculegere și de recunoștință pentru această personalitate-simbol a naționalismului românesc, care a ținut vie, activă și implicată în viața publică sintagma de suflet a tututor patrioților — România Mare.

Comemorare Corneliu Vadim Tudor
© Photo : Dragoș Dumitriu, arhiva personală
Comemorare Corneliu Vadim Tudor
Comemorare Corneliu Vadim Tudor
© Photo : Dragoș Dumitriu, arhiva personală
Comemorare Corneliu Vadim Tudor
Comemorare Corneliu Vadim Tudor
© Photo : Dragoș Dumitriu, arhiva personală
Comemorare Corneliu Vadim Tudor
1686
Tagurile:
comemorare, Corneliu Vadim Tudor, România
Tematic
Cea mai gravă lovitură pentru România - pierde enorm, Vadim avusese dreptate!
Omul promovat de Vadim Tudor, în fruntea unei importante instituții
Ipocriți din toate partidele, cereți-i iertare lui Vadim!
Crescută de Vadim, Olguța e total nemulțumită de șovăiala CEx PSD
Nicușor Dan

Mesajul lui Nicușor Dan după anunțarea rezultatelor alegerilor locale 2020 în București

27
Alegerile pentru Primăria Generală a Municipiului București au fost câștigate, potrivit eist poll-urilor, de Nicușor Dan, care a precizat că rezultatul este ”ziua de naștere a noului București”.

BUCUREȘTI, 27 sept – Sputnik. Competiție dură pentru fotoliul de primar al municipiului București, finalizată prin victoria lui Nicușor Dan, conform rezultatelor exit poll.

Potrivit acestora, Nicușor Dan este candidatul ce a câștigat alegerile pentru primăria Capitalei. 

Acesta a precizat că ”azi e ziua de naștere a noului București” și că are încredere că după numărarea voturilor va fi primarul Capitalei. În acest sens, a garantat că încă de la momentul învestirii se va începe construcția noului București.

”Am încredere că majoritatea colegilor noștri din alianța dreptei vor câștiga primăriile de sector și sunt convins că în Consiliul general și consiliile locale ale sectoarelor o să existe o majoritate a PNL și USR PLUS”, a spus Nicușor Dan.

De asemenea, el i-a rugat pe reprezentanții PNL și USR PLUS să fie vigilenți în această seară, până la finalizarea numărării voturilor, argumentând că victoria a venit după multă muncă depusă într-o campanie foarte grea.

”Am câștigat cu multă muncă o campanie foarte grea, bucureștenii ne-au dat încrederea lor și avem responsabilitatea ca voturile pe care bucureștenii ni l-eau dat să se regăsească întocmai în procesele verbale”, a mai spus Nicușor Dan.
27
Tagurile:
alegeri, Rezultate, Mesaj, Nicușor Dan
Тема:
Alegeri locale în România 2020
Tematic
Exit Poll Alegeri Locale București: Nicușor Dan - noul Primar de București
Rezultatele EXIT-POLL SOCIOPOL dau peste cap unele scoruri
VIDEO: Declarațiile Gabrielei Firea după încheierea alegerilor locale
Traian Băsescu: ”Nicușor Dan nu își va prelua mandatul!”

Загрузка...
Traian Băsescu

Traian Băsescu: ”Nicușor Dan nu își va prelua mandatul!”

146
Băsescu nu se dezminte – pune cea mai serioasă problemă, o veritabilă incompatibilitate în care se află Nicușor Dan

BUCUREȘTI, 27 sept – Sputnik. Fostul președinte Traian Băsescu a fost la un pas să încurce alegerile din Capitală – și chiar ar fi făcut-o… dacă nu le încurcau alții mai tare.

Imediat după Exit Poll, Băsescu a avut una dintre cele mai pertinente observații: Nicușor Dan îți va prelua mandatul până nu va pune la punct câteva aspecte. Sau chiar… incompatibilități!

”Nicușor Dan nu va intra în Primăria Capitalei, nu își va prelua mandatul, până ce nu retrage toate cele 400 de procese împotriva primăriei Capitalei”, spune Băsescu, adăugând – ”și mai are de plătit și niște daune pe la procese - la unul 31 de mii, la altul nu știu câte mii”.

Ori, subliniază Băsescu incompatibilitatea – ” sper că va fi un primar care să nu spună: eu sunt în proces cu Primăria Capitalei”.

”Cred că mâine o să aibă multă treabă să scrie de-astea de renunțare, și să nu treacă pe la beneficiarii autorizațiilor… nu-i frumos!”, a spus Băsescu.
146
Tagurile:
Primăria, București, 2020, alegeri locale, Traian Băsescu
Тема:
Alegeri locale în România 2020

Загрузка...