Claudiu Manda

Acum: încercare grea pentru Claudiu Manda, e momentul zilei!

1544
De răspunsurile/rezultatele pe care le va obține azi senatorul Claudiu Manda depind multe evenimente din viitorul apropiat - "Ne-am asumat politic!"

BUCUREȘTI, 13 sept — Sputnik, Dragoș Dumitriu. La începutul săptămânii, președintele Comisiei parlamentare pentru controlul activităţii SRI, senatorul Claudiu Manda a anunțat că îl va audia pe Directorul SRI, Eduard Hellvig. Ori, termenul pentru audiera a fost stability pentru azi, joi, de la ora 11.00.

Temele anunțate sunt numeroase, printre ele numărându-se protocoalele SRI, incidentele din 10 august şi pesta porcină africană — plus, probabil, chestiuni apărute în ultimele zile, cum ar fi înregistrările prezentate de Răzvan Savaliuc.

Desigur, problemele legate de bugetul SRI vor fi pe agenda directorului instituției, Hellvig. "Să vă aşteptaţi la o şedinţă destul de lungă", a spus, în prealabil, senatorul PSD.

"Sunt subiecte legate de protocoale semnate de SRI de-a lungul timpului, inclusiv ultimul protocol, cel pe care l-am văzut în spaţiul public", a declaret Claudiu Manda. "O să vorbim de bugetul SRI, o să vorbim despre pesta porcină, despre evenimentele din 10 august, să vedem dacă sunt şi alte lucruri pe care SRI doreşte să le aducă în atenţia noastră".

În legătură cu dezvăluirile produse de "Lumea Justiției", Manda a declarat că le-a urmărit în mass media. "Am văzut şi eu ce a apărut în spaţiul public".

"Rămâne să vedem dacă SRI a ştiut despre acest lucru", a spus Manda. "Sigur că, în măsura în care o să avem răspunsuri şi o să putem să le oferim opiniei publice, o să o facem".

Subiectul fierbine este încă cel al protocoalelor SRI, iar Manda afirmă că există un mare interes în Parlament pe acest subiect, ca despre modificările legislative în domeniul Intelligence.

"Aşa cum ne-am asumat politic, ne dorim ca toate aceste suspiciuni de intervenţie a serviciilor în zona de justiţie sau în zona politică să nu mai existe, să legiferăm în acest sens", a declarat Claudiu Manda, transmite Agerpres

În mod cert, audierea directorului SRI într-un context atât de încărcat va putea aduce multe lămuriri. Pe de altă parte, Eduard Hellvig, chiar dacă nu are experiența complexă a predecesorului său, George Maior, s-a arătat dornic să schimbe relaționarea principalei instituții de Intelligence cu Parlamentul. Deci, acum e momentul pentru a vedea dacă Hellvig a vorbit serios sau doar a făcut declarații… politice.

Iar de răspunsurile/rezultatele pe care le va obține azi Claudiu Manda depind multe evenimente din viitorul apropiat — de la cele legate de justiție, la manifestații — și până la problemele grave din agricultură, "dezastrul", cum se exprima președintele Iohannis.

1544
Tagurile:
Subiecte, audiere, Comisia de Control a SRI, Eduard Hellvig, Claudiu Manda, România
Tematic
Ultima oră: SRI a dezvăluit celebrul Protocol la cel mai înalt nivel în Justiție!
Șeful SRI, Eduard Hellvig, la un pas de demisie
Manda și Maior, față în față - referire la dosarele lui Iohannis și Hellvig
Lovitură de teatru: Hellvig și Lazăr -trimiși în penal, demers incredibil!
Carmen Avram

”Nu uitați sunați trompeta când plecați!” Carmen Avram nu lasă nicio șansă Guvernului!

9
(reînnoit 08:21 04.08.2020)
”Laudele „guvernului meu” sunt contrazise din afara țării! E o condiție obligatorie de la UE, ca să ne luăm banii de la Bruxelles. PNL, pe cai şi pe mai târziu!”

BUCUREȘTI, 4 aug – Sputnik. În fiecare zi, membri ai Guvernului Orban, în special Florin Cîțu, vin cu date prin care încearcă să demonstreze că în România totul e bine și mergem într-o direcție foarte bună. Asta în timp ce realitatea falimentelor zonei private sau șomajul, precum și restructurările de la stat par a spune cu totul altceva!

Europarlamentarul Carmen Avram nu lasă loc manevrelor Guvernului Orban și vine cu date clare: ”Laudele „guvernului meu” sunt contrazise din afara țării: România este statul care a dat cel mai mic sprijin financiar pentru redresare economică: 3% din PIB”.

Da, datele sunt copleșitoare: ”Prin comparație, celălalt guvern Orban a oferit ungurilor 18% din PIB, Cehia - 14%, Austria – 13%. Toate, țări mult mai mici decât România”, scrie Carmen Avram, care citează un studiu al ”Erste Bank”, publicat de Ziarul Financiar.

”Erste, proprietarul BCR, estimează și că România va avea creșterea cea mai mică dintre cele șapte țări în care activează compania austriacă”, scrie Carmen Avram, din studiu reieșind clar: ”Dintre cele şapte ţări unde Erste activează, România are cea mai mică creştere economică pentru 2021”.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

9
Tagurile:
Guvernul, Carmen Avram
Tematic
Carmen Avram, cel mai dur mesaj de la Bruxelles, îi distruge pe Iohannis și Aurescu
Carmen Avram anunță cea mai grea înfrângere pentru Iohannis și Orban – cei doi tac mâlc!
Carmen Avram face praf PNL, acuzația care le poate prăbuși procentele!

Загрузка...
Cozmin Gușă

Gușă despre alegeri: ”statul paralel nu mai lasă nimic la voia întâmplării”

156
(reînnoit 18:48 03.08.2020)
Analistul Cozmin Gușă este de părere că la alegerile din 2020 statul paralel nu mai lasă nimic la voia întâmplării și lansează un motto cu cântec: ”Lucovide, mereu te-am bănuit că ești de-al rezerviștilor!"

BUCUREȘTI, 3 aug - Sputnik. Cozmin Gușă lansează într-o postare pe Facebook  un scenariu amețitor despre soarta României și despre corectitudinea alegerilor care vor avea loc în 2020. El pleacă de la ”bănuiala sa” că Ludovic Orban este "soldatul" statului paralel.

Argumentele pe care le aduce Gușă în aceste sens sunt ascendența de tip familial a lui Orban, parcursul lui de cca 30 de ani în politica românească (”unde a primit pe tavă demnități pe care nu le-a meritat”), procesul orchestrat de către băieți tocmai pentru ca Orban să iasă basma curată, ajungând mai ușor apoi președinte PNL și Prim-Ministru, plus episodul de la începutul anului când a fost reînscăunat după moțiune strict ”sub presiunea de tip ȘANTAJ a rezerviștilor”.

Pentru Gușă, desemnarea candidaților de la București, oferă o dovadă a jocului lui Orban în slujba ”paralelilor”.

Astfel, explică Gușă, USR-PLUS, pe care îi consideră o creație a rezerviștilor reprezentați de Coldea, s-ar apropia de extincție după insuccesele din 2019, investițiile în această construcție  fiind în pericol să se risipească fără vreo alternativă politică pe care ”securicii” s-o mai aibă sub control total pentru alegerile 2020.

Or, ce face Orban, spune Gușă: salvează muribundul USR-PLUS prin nominalizările de la București unde, afirmă analistul, ”nicușor dan și toți cei 6 candidați aparțin paralelilor rezerviști”.

Gușă arată că Adrian Moraru de la sectorul 3 este fostul șef al IPP, institut moșit demult de către ”securici”, Ciprian Ciucu de la sectorul 6 este omul Monicăi Macovei, iar Cristian Băcanu de la sectorul 5 este un băiat care acționează și face plângeri penale, tot sub comanda oamenilor cu chipiu.

În aceste condiții, este de părere Gușă, primul pas vizibil din jocul pentru controlarea alegerilor din 2020 este eliminarea lui Băsescu, PMP fiind împins sub 5%, pentru că Băsescu va fi descurajat să participe în alegeri.

Iată și consecințele acestor mișcări de trupe în plan politic, potrivit analistului: slăbirea din interior a PNL și un sprijin mai puternic pentru Ponta pe partea stângă, în paralel cu decimarea celor din PSD care nu se vor supune jocului impus. Tabloul final și scopul spre care se tinde ar fi un joc de 4+1 în interiorul viitorului Parlament, cu partidele de tip securist (USR-PLUS și Pro România) aduse în jurul reprezentării de 15-20% fiecare, respectiv cu PNL și PSD care nu vor avea voie să depășească 30%. În această ecuație, +1 ar fi UDMR, care poate deveni -1 dacă nu ascultă.

Adică, un control total al clasei politice din afara jocului democratic!

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

156
Tagurile:
statul paralel, Cozmin Gușă
Tematic
Năstase, despre REVENIREA în conducerea PSD și ofertele Ponta, Gușă, Dâncu. Analiza cheie!
”Nucleara” - George Maior, șef la PSD? Cozmin Gușă are o reacție dură, plină de tupeu
Gușă aruncă NUCLEARA: Interesul lui Florian Coldea, revolta din PSD și… Ciolacu!
Revenit în PSD, Cozmin Gușă trage sfori pentru a impune un președinte și o nouă conducere
S-a terminat cu planul lui Ciolacu și Gușă, Olguța intră la rupere

Загрузка...