Tudorel Toader

Zi de foc pentru Tudorel Toader: confruntare de gradul zero!

1294
(reînnoit 08:16 13.09.2018)
Va fi o zi de foc pentru Tudorel Toader, considerat de mulți analiști drept cel mai bun ministru al Guvernului Dăncilă - azi va trebui să convingă!

BUCUREȘTI, 13 sept — Sputnik, Evan Răutu. Mult așteptată pentru a analiza și discuta un subiect sensibil, o delegaţie a Comisiei de la Veneţia vine azi la Bucureşti. Pînă mâine, când va părăsi România, delagația Comisiei trebuie să adune datele care mai lipsesc pentru redactarea unei Opinii referitoare la modificările de la Codului penal şi Codului de procedură penală.

Delegația Comisiei ca avea discuţii cu preşedintele Klaus Iohannis, cu reprezentanţi ai Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, ai Parchetului General, ai DNA, DIICOT şi ai CSM.

De asemenea, membrii delegaţiei vor avea discuții cu parlamentari, cu membrii Comisiei speciale parlamentare pentru modificarea legilor justiţiei, dar și cu diverse asociaţii de judecători şi procurori, precum şi cu organizaţii ale societăţii civile, transmite AGERPRES

Dar, cea mai importantă discuție va fi, fără dubii, cea cu ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, principalul "avocat" al modificării Codurilor Penale și a Legilor Justiției. Mai précis, va fi o zi în care Toader va trebui să convingă Comisia de justețea și utilitatea modificărilor — aceasta în pofida unui previzibil demers la președintelui de a denigra respectivele modificări.

Cu alte cuvinte, va fi o zi de foc pentru Tudorel Toader, considerat de mulți analiști drept cel mai bun ministru al Guvernului Dăncilă, care se va confrunta atît cu declarațiile potrivinice ale președintelui, dar și ale Parchetului general.

Reamintim că Opinia Comisiei de la Veneţia a fost solicitată chiar de APCE (Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei).

Un comentariu: în cazul în care ministrul Toader NU ar convinge Comisia de justețea modificărilor din domeniul Justiției, este posibil ca amenințările oficialilor europeni să fie puse în practică, iar România să se confrunte cu aceeași procedură ca și Ungaria: apelul la articolul 7 din Tratatul UE și ridicarea dreptului de vot în Parlamentul European.

Deci, o zi cu maximă încărcătură pe umerii lui Tudorel Toader.

1294
Tagurile:
expunere poziție, Delegație, Codurile Penale, legile justiției, Comisia de la Veneţia, Tudorel Toader, România
Tematic
Iohannis, după atacul la Legile Justiţiei, a promulgat prima dintre ele: ”Am fost obligat”
Ultima oră: Comisia pentru Legile Justiției a adoptat modificarea esențială!
Juncker amenință România: Dacă nu schimbați Legile Justiției...
UE ne pune la colț pentru Legile justiției

Загрузка...