Sorin Roșca Stănescu

Roșca Stănescu îl face praf pe Băsescu, demontează o mare miciună despre România!

1076
(reînnoit 10:50 12.09.2018)
"Cu certitudine se află la originea unor contracte de explorare semnate cu aceste multinaționale, dar și a unor înțelegeri nesemnate și neparafate"

BUCUREȘTI, 12 sept — Sputnik, Dragoș Dumitriu. În ciuda scandalurilor zilnice din politică — unele cu adevărat ridicole — România este implicată într-o mare bătălie care îi poate afecta viitorul pentru zeci de ani.

Este vorba de "războiul resurselor de la Marea Neagră", în care jurnalistul și omul politic Sorin Roșca Stănescu a fost și este vârful de lance.

Pe de altă parte, un grup masiv de politicieni susțin alte interese, care urmăresc ca România să perceapă impozite și redevențe minime, ceea ceea ce ar însemna cedarea resurselor pe nimic!

Cei ce susțin asta folosesc două argumente principale: primo: România nu are ce face cu gazelle, pentru că nu mai are industrie, iar consumul casnic e redus, pentru că utilizarea gazelor nu a fost extinsă la nivel național, ca în Ungaria, de exemplu.

Un al doilea argument este acela că România nu ar avea cum să exploateze gazelle din Marea Neagră, nevând mijloacele necesare.

Ei bine, unul dintre cei care folosesc public aceste "argumente" este nimeni altul decât Traian Băsescu. Iar Sorin Roșca Stănescu surprinde manevrele fostului președinte.

"Într-o intervenție publică făcută în această săptămână, Traian Băsescu utilizează din nou rețeta propagandistică cu care ne-a obișnuit — amestecă adevărul cu minciuna, în așa fel încât minciuna să devină plauzibilă", scrie SRS. "El susține că marea dilemă a Guvernului și a majorității parlamentare este că se bate pentru gazele de la Marea Neagră, deși nu are ce să facă cu ele", din care cauză, consideră ex-președintele, "problema apărării gazelor naturale din subsolul Mării Negre ar fi falsă".

SRS atrage atenția că adevărul că foarte multe zone rurale și mic urbane nu au acces la gaze se datorează în mare parte regimului Băsescu.

"În România, condusă cu mână de fier timp de 10 ani de Traian Băsescu (…) nu s-a investit și nu s-au creat în număr suficient de mare infrastructuri în acest sens", scire SRS. Pe de altă parte, "nu este însă adevărat (..) că a fost distrusă industria României, astfel încât și din această perspectivă nu am avea ce să facem cu gazele", propunând varianta comparației financiare între PIB-ul de acum provenit din industrie și cel din 1989.

Desigur, aici discuția e mai complexă, în sensul că PIB nu reflectă producția industrială în sine, ci și veniturile obținute în domeniul ca atare, deci și activități în care aportul industriei autohtone e mic în cadrul structurii prețului.

Dar, SR Stănescu lovește puternic la al doilea capitol — al capacităților românești de exploatare. "S-a afirmat insistent că România a fost și este incapabilă să-și expoateze cu forțe proprii resursele pe care le are", observă SRS.

"Să deschidem ochii și să privim în largul Mării Negre — nu cumva au trecut vreo 40 de ani de când, așa incapabili tehnologic cum suntem, am reușit să construim și să utilizăm platformele Gloria de foraj maritm?", atrage atenția SR Stănescu.

Mai mult, în ciuda declarațiilor sforăitoare ale "investitorilor străini", deocamdată funcționează doar cea românescă, de pe vremea lui Ceaușescu.

"Nu cumva singura platformă care până una alta extrage gaze naturale din subsolul Mării Negre și este vizibilă pentru oricine nu suferă de orbul găinii este o platformă Gloria, utilizată de Romgaz?", pune SRS degetul pe rană.

Dar, celebrul jurnalist nu se oprește aici — iată cum explică atitudinea lui Băsescu:

"Cu certitudine se află la originea unor contracte de explorare semnate cu aceste multinaționale, contracte pe care nu ne-ar face nicio plăcere să le vedem, dar și a unor înțelegeri nesemnate și neparafate, în urma cărora a fost lăsat să fure alegerile și să fure și referendumul de demitere", încheie SRS un articol care merită citit integral.

1076
Tagurile:
înțelegeri nesemnate, dezvăluiri, exploatare gaze, Sorin Roșca Stănescu, Traian Băsescu, România
Tematic
Sondaj extrem de important propus de avocatul resurselor României - votați!
România nu vrea să iasă din sărăcie? De ce nu îşi valorifică uriaşele resurse?
Ne-au ars la gaze. Prima lovitură încasată de România, deșteaptă lovitură!
Daniel Catalin Zamfir

Daniel Zamfir, o realizare de excepție! Veste uriașă pentru mii de români!

157
(reînnoit 21:28 19.04.2021)
Mii de români care au probleme cu plățile primesc o veste excelentă – este o lovitură pentru recuperatorii care se îmbogățeau pe seama problemelor consumatorilor .

BUCUREȘTI, 19 apr – Sputnik. Da, este o veste cu ”adevărat bună pentru toți consumatorii care au mașini în leasing!”, cum bine spune inițiatorul legii privind ”DAREA ÎN PLATĂ LA MAȘINI”, senatorul Daniel Zamfir.

Vestea e că lupta lui Daniel Zamfir a fost încununată de succes – iar Legea a 83/2021 a fost PROMULGATĂ!!!

”Legea 83/2021 anulează titlul executoriu asupra contractului de leasing și acordă utilizatorului preempțiune în valorificarea bunului, tocmai pentru a obține prețul corect în vedere stingerii datoriei fata de finanțator”, scrie Daniel Zamfir.

Astfel, explică senatorul, se elimină abuzul firmei de leasing sau al recuperatorului ”prin care valorificarea mașinii se făcea la un preț mult subevaluat iar diferența o suporta consumatorul”.

”După șase luni de la adoptare, cu toata opoziția și piedicile pluseriștilor și peneliștilor-apărătorii IFN-urilor și recuperatorilor - facem dreptate oamenilor!”, scrie senatorul Zamfir.

Într-adevăr, o victorie mare – și o dovadă că bătălia politică poate avea și rezultate concrete. Un stop pus abuzurilor la care societate de consum supune românii de peste 30 de ani!

157
Tagurile:
Daniel Zamfir
Tematic
Daniel Zamfir dă în vileag Guvernul – iată MAREA rușine și VINOVĂȚIE!
Daniel Zamfir încearcă să spele fața PSD și a lui Ciolacu după acțiunea Ambasadei SUA
Daniel Zamfir denunță o manevră scandaloasă a lui Cîțu – este chiar uluitoare decizia!

Загрузка...
Eugen Teodorovici

Teodorovici îl acuză pe Cîțu de ”FALS grosolan”! Premierul nu are replică!

163
(reînnoit 19:11 19.04.2021)
Eugen Teodorovici îl acuză în față pe Florin Cîțu că încurajează și susține ”publicarea unor comunicate false pe site-urile instituțiilor publice din România”ю

BUCUREȘTI, 19 apr – Sputnik. Fostul ministru al Finanțelor reacționează dur după ce Florin Cîțu s-a lăudat, după ce agenţia Standard & Poor a modificat perspectiva economiei României de la negativ la stabilă, că ”aceasta este prima modificare în sens pozitiv a perspectivei în cazul României din ultimii 7 ani, mai precis din noiembrie 2013”.

Mai, mult, Cîţu a adăugat că această realizare vine în contextul ”celei mai mari crize economice şi de sănătate din ultima sută de ani”.

”Această coaliţie de guvernare, condusă de PNL, din care fac parte USR-PLUS şi UDMR, cu o politică liberală, a reuşit să facă în această perioadă dificilă ce nu au reuşit să facă guvernele anterioare în perioade de creştere economică”, a spus Cîțu.

Eugen Teodorovici a reacționat dur: ”Bravo, dom' premier, te felicit pentru reușita de a avea cel mai intens, puternic și fals PR, dar ... atât! În rest, nimic”.

”Este, într-adevăr, o “mare” și “notabilă” performanță să prezinți toate eșecurile proprii, ca fiind “mari reușite””, scrie ironic Eugen Teodorovici.

Teodorovici îi spune lui Cîțu în față: ”Privesc siderat cum încurajezi și susții publicarea unor comunicate false pe site-urile instituțiilor publice din România, prefăcându-te că uiți cine era ministru al finanțelor în guvernul PNL, atunci când Standard and Poor's a acordat perspectiva negativă și când ai aruncat în aer deficitul public”.

Într-adevăr, conform ultimului rating S&P din 2019, ratingul României era confirmat de Standard & Poor’s, cu perspectivă stabilă.

În schimb, în 2019, odată cu preluarea guvernării de către PNL cu Cîțu la Finanțe, agenţia americană de evaluare financiară a revizuit perspectiva României la ”negativă”, pe fondul creşterii deficitelor externe şi fiscale (decembrie 2019), și menţinut  ratingul de ţară al României la nivelul BBB-/A-3, precum şi perspectiva negativă asupra economiei, în iunie și decembrie 2020.

Deci, datele confirmă că Florin Cîțu…bate câmpii! Așa că Teodorovici are dreptul să spună că ”românii trebuie să știe că este un #FALS grosolan ceea ce s-a scris pe site-ul Ministerului Finanțelor, despre o primă îmbunătățire a perspectivei după 2013”,

”De fapt, nu este decât o revenire a acesteia în marja de stabilitate din octombrie 2019, așa cum am lăsat-o eu”, scrie fortul ministru – iar datele S&P publicate confirmă.

Așa că Eugen Teodorovici îi pune câteva întrebări cheie lui Florin Cîțu:

-”De ce nu ne spui și că PNL a adus România în situația în care să-i fie schimbată perspectiva, de la stabilă, la negativă, în mandatul tău de ministru de finanțe?”

-”Acesta este prețul plătit de fiecare român în urma negocierilor purtate cu agențiile de rating, înghețând creșterea pensiilor și a salariilor?”

-”Despre ce bunăstare ai tupeu să vorbești, și a cui?! Că a românilor care plătesc facturi la un curs leu-euro de peste 4,9 lei / euro și o duc tot mai rău, în niciun caz!”

-”Îți mai permiți să vorbești despre susținerea mediului de afaceri, același mediu de afaceri care nu a beneficitat de niciun ajutor real și care se plânge zilnic că se confruntă cu probleme grave şi stringente?!”

Teodorovici face referire la declarația lui Cîțu: ”Eroii din economia românească, mai ales în această perioadă dificilă, sunt companiile private, antreprenorii. Ei sunt cei care au dus greul. Fără încrederea lor, nu reuşeam”.

”PR-ul ca PR-ul, poor-Cîțu, dar mai coboară și cu picioarele pe pământ, că ar fi cazul! Șefia ca șefia, fie și a PNL (doar atât mai poate și poor-PNL!), dar ce vină au cetățenii să-i minți zilnic, cu grația și dezinvoltura tupeului susținut exclusiv politic, fără un fundament profesional”, scrie Teodorovici, încheind cu alte două întrebări cheie: ”De ce trebuie să-i sacrifici pentru interesele tale și ale "guvernului meu"?! Și mai ales, până când?!”

Evident, deși i s-a pus în față falsul, Florin Cîțu NU a răspuns. Nu a avut curaj? Sau miza pe păcălirea unui segment electoral – ceea ce e suficient, probabil.

***

Menționăm că și PSD a publicat, sub semnătura lui Radu Oprea, un text asemănător – fără a menționa, desigur, nimic despre premierul sub care s-a realizat aprecierea perspectivei economiei României și nici despre ministrul de Finanțe de atunci.

Viorica Dăncilă și Eugen Teodorovici – președinte, respectiv președinte executiv al PSD – sunt azi nume interzise în PSD. Mă întreb cine este mai fals dintre Cîțu și conducerea actuală a PSD? Probabil că fiecare în felul său – dar toți, la un loc, definesc actuala suprastructură a României. Cu perspectivă clar negativă.

163
Tagurile:
Florin Cîţu, Eugen Teodorovici
Tematic
S-au scos cuțitele în Coaliție – USR, răspuns dur lui Orban și Cîțu
Dan Barna a fost cumințit de Iohannis, se conformează solicitării lui Cîțu
Orban și Cîțu, palme în direct pentru USR – Drulă, luat la ochi!

Загрузка...

Avioanele de cercetare NATO efectuează zboruri frecvente în apropierea frontierelor Rusiei

0
Avioanele NATO și-au bătut propriul record în ultima săptămână. S-au apropiat de granițele rusești de 58 de ori. Potrivit Ministerului Apărării al Rusiei, cercetașii străini organizau provocări deliberate.

Au zburat într-atât de aproape, încât rușii au fost nevoiți să ridice în cer avioane de vânătoare și să alunge aviația Alianței. Ce încearcă să descopere avioanele NATO pe coasta peninsulei Kamceatka și pe coasta Mării Negre? Și de ce monitorizează linia de demarcație dintre Ucraina și republicile nerecunoscute din Donbas?

0
Tagurile:
Rusia, NATO, avioane

Загрузка...