Liviu Pleșoianu

Pleșoianu intervine precis: iată ce face Firea dezvăluie marea manipulare

5148
(reînnoit 19:43 11.09.2018)
Pleșoianu face o analiză complexă a manipulării care se află în centrul demersurilor Gabrielei Firea, folosind o abordare pe mai multe planuri și din diferite unghiuri.

BUCUREȘTI, 11 sept, Sputnik, Dragoș Dumitriu. Revenit după vacanță, dar mai ales după o absență resimțită de numeroșii săi susținători, Liviu Pleșoianu revine cu un text extrem de bine gândit — și care punctează exact manipularea pe care o încearcă Gabriela Firea: trecerea în derizoriu a bătăliei cu statul paralel (susținut și de structuri extern), și, automat, căderea în desuet a temei zilei — legea Off shore.

Concret, Liviu Pleșoianu, care anunțase acum câteva zile că nu face parte din nicio tabără a PSD, îi trimite o "scrisoare deschisă" Gabrielei Firea, de fapt o înșiruire de argumente demolatoare pentru acțiunea primarului Capitalei.

Printscreen FB Liviu Pleșoianu
© Facebook / Printscreen FB Liviu Pleșoianu
Printscreen FB Liviu Pleșoianu

"Ați repetat public faptul că pe românii care ne-au votat îi „irită" discuțiile despre protocoale, procurori, abuzuri sau stat subteran", scrie Pleșoianu, punctând astefel motivul pentru care a intervenit „tot public".

În primul rând, Pleșoianu îi dă o lecție Gabrielei Firea cerându-i sp nu îi jignească "pe jurnaliștii de la Antena 3, din rândurile cărora ați făcut parte, nici pe jurnaliștii de la România TV, nici pe jurnaliștii de la Luju.ro, nici pe toți ceilalți jurnaliști care au riscat și riscă în continuare enorm luptând împotriva abuzurilor!".

„Și, mai presus de toate, vă scriu pentru a vă cere să nu îi jigniți nici pe MILIOANELE DE ROMÂNI care ne-au dat votul lor în decembrie 2016 tocmai pentru că au avut încredere că VOM LUPTA împotriva Noii Securități!", punctează Pleșoianu.

Tot în continuarea lecției, Pleșoianu îi atrage atenția fostei realizatoare a Antenei 3, calitate în care a „expus abuzurile sistemului creat în timpul mandatelor lui Traian Băsescu", respectivul trust "a trebuit să țină piept unui șir nesfârșit de atacuri ale Noii Securități", dar și că jurnaliștii Antena 3 au primit "timp de mai bine de un deceniu tone de înjurături din tirurile mizerabile ale imensului aparat de propagandă".

Și că jurnaliștii Antenei 3 au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva Noii Securități — iar fondatorul trustului de presă INTACT, "unde ați lucrat ani mulți, a primit ZECE ani de închisoare tocmai pentru că a fost un adversar al celor ZECE ANI RĂI ai lui Băsescu".

"Cum puteți spune atunci că temele „abuzuri, stat paralel, protocoale, noua securitate" sunt teme care îi „irită" pe românii care au votat PSD!?", o face praf Pleșoianu pe Firea. "Practic, ceea ce spuneți dumneavoastră este că toate dezvăluirile jurnaliștilor de la Antena 3, de la România TV, de la Luju.ro, că dezvăluirile despre abuzuri ale tuturor jurnaliștilor din România care nu fac parte din aparatul de propagandă al Noii Securități sunt lucruri care… „IRITĂ"!??".

Mi se pare de-a dreptul halucinantă această afirmație pe care observ că o repetați peste tot în ultimele zile, subliniază Pleșoianu.

În al doilea rând, deputatul Liviu Pleșoianu îi declară Gabrielei Firea că se simte jignit personal de afirmațiile ei.

Mă lupt fără preget, în prima linie, cu cei mai puternici capi ai Noii Securități — este modul în care înțeleg să-mi fac datoria față de cei care m-au votat și față de propria mea conștiință — iar dumneavoastră mă jigniți profund în clipa în care spuneți că ceea ce fac la rândul meu îi „IRITĂ" pe oamenii care ne-au votat!", scrie Liviu Pleșoianu.

În al treia abordare, Pleșoinau îi dă lovitura de grație Gabrielei Firea, dezvăluindu=I ipocrizia: "De ce erați de acord și de ce militați, alături de mine și de alte CÂTEVA persoane din partid, pentru organizarea unui mare miting al PSD?".

"Atunci când Noua Securitate arunca în luptă tot ce deținea pentru a elimina PSD de la guvernare la doar câteva săptămâni de la alegeri, vă numărați printre puținii lideri PSD care cereau organizarea unui mare miting", scrie Pleșoianu, care mărturisește că a apreciat foarte mult acest lucru atunci. "Însă dacă spuneți ACUM că subiectul „Noua Securitate" e un subiect care îi „irită" pe votanții noștri, de ce doreați miting ATUNCI împotriva Noii Securități?".

E complet lipsit de logică, conchide Pleșoianu, ideea de ipocrizie fiind implicită.

Un alt unghi de abordare a atitudinii Gabrielei Firea se referă la "mega-mitingul PSD".

"DE CE ați participat la marele miting, de sute de mii de oameni, împotriva abuzurilor Noii Securități?", o întreabă Pleșoianu pe Firea "dacă vi se pare că e un subiect „iritant" pentru votanții noștri, de ce ați urcat chiar dumneavoastră pe scenă!?".

Iar apoi deputatul aruncă o altă acuzație grea, folosind o interesantă formulă: "Să vă mai întreb și de ce au venit atât de mulți oameni la miting? Sau să mă tem că veți prelua clișeul propagandei Noii Securități: „au fost aduși cu japca"?!?".

"Dacă nu sunteți de aceeași părere cu #propaganda (anume că sute de mii de români au fost aduși cu forța la mitingul împotriva abuzurilor), atunci de ce spuneți că e „iritant" subiectul abuzurilor pentru votanții noștri?", punctează din nou Pleșoianu. "Hotărâți-vă: fie au fost „aduși cu japca" la mitingul împotriva abuzurilor (cum spune propaganda), fie nu sunt absolut deloc „iritați" de tema abuzurilor (cum spuneți dumneavoastră)".

Vă provoc public să precizați — îi scrie Liviu Pleșoianu fostei jurnaliste.

În fine, ultima abordare este mai vituperantă —  vă rog "să nu mai amestecați lucrurile", îi cere deputatul primarului Capitalei. Dacă aveți nemulțumiri de ordin strict tehnic, aveți tot dreptul să le expuneți inclusiv public, scrie Pleșoianu.

"Însă NU pot fi de acord cu faptul că amestecați aceste lucruri cu tema „s-o lăsăm mai moale cu statul ăsta paralel, că îi… IRITĂ pe oamenii care ne-au votat", atrage atenția deputatul PSD.

"Nu știu de ce introduceți în mod repetitiv această temă în discursurile dumneavoastră din ultimele zile, nu vă acuz de înțelegeri subterane însă vă pot spune că pe mine chiar mă IRITĂ faptul că spuneți că pe cei care ne-au votat îi… „irită" toate discuțiile despre procurori, protocoale, abuzuri, stat paralel sau Noua Securitate", scrie Pleșoianu.

În finalul scrisorii, Liviu Pleșoianu precizează un aspect fundamental al politicii în care s-a angajat: 

"Suntem datori, faţă de poporul român, să devoalam tot ce s-a petrecut în ţara noastră în ultimii 14 ani, modul în care persoane din servicii, din magistratură şi din afara ţării au preluat controlul asupra României, inclusiv prin intermediul unei părţi din… „societatea civilă" — avem datoria de a scoate la lumina întregul păienjeniş". 

Acesta obligație este cu atât mai necesară, consideră deptatul, cu cât "structurile şi persoanele care le-au creat îşi păstrează direct sau indirect influenţa şi puterea decizională". 

"România a fost luată ostatică, timp de mai bine de un deceniu, de un grup de persoane care au controlat nedemocratic, prin abuz de putere, viaţa politică, socială și economică românească", scrie Pleșoinau. 

Faptul că ambasadorii şi emisarii unor state "nu doar i-au sprijinit din toate punctele de vedere, dar i-au şi decorat în repetate rânduri", duce la obligația de a "investiga nu doar implicarea nelegală şi neconstituţionala a instituţiilor de forţă în viaţa politică, socială şi economică din România, ci şi imixtiunea unor entităţi străine în treburile interne ale României!", declară Liviu Pleșoianu. 

Interesant este și că deputatul Liviu Pleșoianu promite că va reveni cu încă o scrisoare deschisă către Gabriela Firea — "Pentru că ați mai făcut câteva afirmații și în ceea ce privește relația noastră cu Bruxelles-ul". 

Reamintim că idei și afimații dintr-o scrisoare deschisă a lui Liviu Pleșoianu, transmisă în engleză, a fost preluată de personalități de la Washington care au reacționat împotriva abuzurilor "Statului paralel". 

Concluzia este că scrisoarea lui Liviu Pleșoianu este, de fapt, o analiză complexă a manipulării care se află în centrul demersurilor Gabrielei Firea, folosind o abordare pe mai multe planuri și din diferite unghiuri.

5148
Tagurile:
noua securitate, Antena 3, statul paralel, PSD, Liviu Pleșoianu, Gabriela Firea, România
Tematic
Pleșoianu, lecție pentru Tăriceanu: "Ministrul ALDE sfidează logica și bunul simț"
Liviu Pleșoianu - o veste excelentă... și o propunere alternativă concretă
Manifest de ultimă oră: "Lista lui Liviu Pleșoianu" - personaje interzise
Pleșoianu revine șocant: "El este cel mai mare pericol pentru siguranța națională!
Veste uriașă pentru Pleșoianu: "E interesant pentru candidatura comună PSD-ALDE"
Pleșoianu, radical: „Ascultăm bazaconiile, i-am lăsat să facă tâmpeniile cu banii noștri"
Liviu Pleșoianu: "Am imensa satisfacție că azi, în sfârșit!..."
Mircea Badea revine în forță, lecția ce mai dură pentru Gabriela Firea!
Firea, dată în vileag de o cunoscută avocată: "Uite cum ies la suprafață minciunile!"
Gabriela Firea revine cu o manevră la nivelul întregului PSD!
Gabi Firea atacă Guvernul și pe Olguța Vasilescu – dar e făcută praf!

Загрузка...