Victor Ponta

Ponta, făcut praf de un celebru investigator: "Recrutat, pregătit, trimis în misiune!"

6518
(reînnoit 11:52 11.09.2018)
"Ambii sunt câh, în plus Victor Ponta este și securist - a executat misiuni foarte precise, pe linii de muncă speciale, de care s-a achitat onorabil"

BUCUREȘTI, 11 sept — Sputnik, Evan Răutu. "Victorașe, ia înfierează-i tu bine de tot pe toți ăia care zic ceva de Binom, de SRI, pe civilii care se vedeau cu securiștii, pentru că nu s-au făcut direct ofițeri, ca tine!", scrie șocant Mirel Curea, unul dintre cei mai importanți jurnaliști de investigații, cu pregătire informativă serioasă.

Actualmente redactor-șef adjunct al prestigiosului cotidian "Evenimentul zilei", Mirel Curea a publicat analize și anchete impresionante din domeniul serviciilor. Acum, investigatorul face o istorie a lui Victor Ponta.

"Pe parcursul anului 2000, în perioada premergătoare plecării la un stagiu de trei luni, decembrie 2000-febreuarie 2001, în Italia, la Procuratura Naţională Anti-Mafia, Victor Ponta a fost selecționat, recrutat, pregătit și trimis în misiune ca ofițer SIE sub acoperire, cu gradul de căpitan", scrie Mirel Curea.

Ce a făcut în Italia e la fel de interesant, fiindcă din câte afirmă Mirel Curea, "a executat misiuni foarte precise, în principal de cunoaștere a unor metode de lucru ale serviciilor de informații interne din Peninsulă, pe linii de muncă speciale, de care s-a achitat onorabil".

"Atât de onorabil, încât la întoarcerea în țară, a împartășit din cele aflate ofițerilor SIE cu atribuțiuni pe linia respectivă, sub forma unor cursuri", afirmă Mirel Curea, care mai adaugă și alte etape identice ale „misiunilor" lui Ponta. "Idem în SUA, în martie 2001, la Departamentul Trezoreriei al SUA (US Secret Service), idem, în iulie 2002, la OLAF".

După aceste misiuni, începând cu noiembrie 2002, "în politică! Ca civilii!".

Deci, spune Mirel Curea, "eu pe asta cu „dacă Dragnea este câh, Ponta este gigea" n-o halesc — ambii sunt câh, în plus Ponta este și securist!", afirmă dur jurnalistul.

Interesant este că întrebat asupra "surselor" afirmațiilor sale, apreciatul investigator dă un răspuns tranșat:

"Nu trebuie să mă credă nimeni, iar dacă cineva nu mă crede și are calitatea necesară, mă poate da în judecată".

După această postare fulminantă a lui Mirel Curea așteptăm acum o reacție pe măsură a lui Victor Ponta, sau a omului său de imagine, jurnalistul Felix Rache. Sau nu, nu Rache, fiindcă există mici antecendente în privința relațiilor cu EvZ.

6518
Tagurile:
gradul de căpitan, ofițer SIE sub acoperire, dezvăluiri, Mirel Curea, Victor Ponta, România
Tematic
Ingrid, necruțătoare cu Iohannis și Ponta: "Nasol, nici ăia nu vă mai salvează!"
Omul lui Ponta amenință: Comisia Europeană va pedepsi România
O urgență de maximă importanță pentru SIE: cazul Ponta - Băsescu... și Iohannis
Ce ascund Ponta și Dragnea în "Afacerea secolului" și ce îi leagă în acest scandal
Analist de top, despre Ponta: "Pentru astfel de jivine politice nici milă, nici îndurare!"

Загрузка...