Liviu Dragnea

Dragnea, declarația așteptată de toată țara: "Vom face cum am spus"

2447
(reînnoit 10:37 10.09.2018)
După discuţiile cu OMV şi ExxonMobil, Dragnea a declarat că "vom continua cu legea offshore cum am spus, 50% din gaze să se tranzacționeze în România".

BUCUREȘTI, 10 sept — Sputnik, Daniel George Nistor. Liviu Dragnea, liderul PSD și președintele Camerei Deputaților, a avut zilele acestea întâlniri cu reprezentanții companiilor străine interesate de extracția gazelor din Marea Neagră.

"La mine a venit CEO de la OMV, cred că marţi şi a doua zi preşedintele ExxonMobil din America. Sigur subiectul a fost legea offshore", a declarat Liviu Dragnea, la Antena 3, potrivit Mediafax.

El a dezvăluit punctele de vedere exprimate de oficialii companiilor petroliere, precum și reacția părții române.

"Şi-au exprimat dorinţa de a continua investiţiile în Marea Neagră, dar ţinând cont de libertatea de exploatarea gazelor, eu le-am spus că poziţia mea de astă vară nu s-a schimbat. O parte însemnată din producţia de gaze trebuie să se vândă în România pentru ca economia noastră poată beneficieze 20, 30 de ani de gaze şi să avem indepedenţă economică de Rusia. Obiectivul nostru a fost să găsim o balanţă corectă între interesele legitime ale ţării noastre şi ale investitorilor", a declarat Liviu Dragnea, la Antena 3.

Liderul PSD spune că marii investitori l-au informat că după ce vor vedea forma finală a legii vor lua o decizie dacă vor continua investiţiile.

"Nu mi-au spus asta. Noi nu negociem. Mi-au spus ceea ce era firesc să spună că după ce vor vedea forma finală a legii vor lua o decizie dacă vor continua investiţiile sau nu.

Noi vom continua cu legea, cum am spus, şi procentul de 50% din producţia de gaze să se tranzacţioneze pe piaţa din România, să nu se ducă spre 100%, s-a stabilit că rămâne la 50%", a mai spus Dragnea.

Pe de altă parte, cunoscutul avocat și luptător pentru resursele naturale ale României, Dan Chitic, a publicat sâmbătă o alertă cu privire la o vizită pe care ar urma să o primească președintele Camerei Deputaților. 

"Azi, Dragnea va fi "vizitat" de către însăși Șeful OMV!", scria Dan Chitic, care completează "Mâine vine și Șeful Exxon!!! Acesta se pare că va fi susținut în demersul său și de "ambasadorul României în SUA", George Maior — care va încerca astfel să recâștige simpatia și bunăvoința adevăraților lui șefi și stăpâni".

În plus, Chitic preciza, ironic: "Nu, nu vin sa discute problema luptei împotriva corupției sau despre eradicarea pestei porcine". Dimpotrivă: "Vin să obțină gazele din Marea Neagră! Pe gratis! Prin trafic de influență. Sau dare de mită?!".

Ulterior însă, avocatul a spus că a avut o discuție cu șeful PSD și s-a declarat mulțumit de prestația acestuia la emisiunea de la Antena 3.

Dragnea a confirmat în direct ce mi-a spus înaintea emisiunii: "Nu voi ceda pe legea gazelor offshore!" Doamne ajută! Presiunea societății civile dă roade! 

2447
Tagurile:
aprobare, detalii, poziție, discuții, Legea offshore, ExxonMobil, OMV, Dan MV Chitic, Liviu Dragnea
Tematic
Legea offshore. "Ticăloșie, am fost vânduți pentru 65% din cât ni se cuvine"
"Spioana română" din Rusia și Bătălia pe "legea Offshore" din România
Sondaj extrem de important propus de avocatul resurselor României - votați!
România nu vrea să iasă din sărăcie? De ce nu îşi valorifică uriaşele resurse?
În fine, un senator PSD are curaj: se ia de o multinațională care ne vinde resursele!
Vizitarea Stației de comprimare gaze naturale Jupa, cu ocazia finalizării lucrărilor la gazoductul BRUA - Faza I

Iohannis, apariție neobișnuită: nu a fost recunoscut!

222
Președintele României a surprins pe toată lumea în timpul unei vizite de lucru, după ce șeful statului a decis să adopte o vestimentație mai puțin obișnuită pentru el. Cum a apărut în public.

BUCUREȘTI, 28 nov – Sputnik. Președintele României, Klaus Iohannis, a vizitat, astăzi, 28 noiembrie 2020, Stația de comprimare gaze naturale Jupa, din județul Caraș Severin.

Iohannis a făcut, însă, senzație, stârnind comentariile oamenilor. Aceștia l-au comparat cu celebrul Zorro, din pricina vestimentației alese pentru participarea la vizită.

Mai exact, Iohannis a apărut îmbrăcat în negru, cu mască pe față și cu o pălărie neagră. Mai mult decât atât, președintele a purtat și mănuși negre.

De altfel, el a fost singurul dintre cei prezenți care a avut pălărie și mănuși și este o premieră în mandatul prezidențial când poartă așa ceva.

Alături de președinte au mai fost premierul Ludovic Orban, ministrul de Interne, Marcel Vela și ministrul Economiei, Virgil Popescu, informează stiripesurse.ro..

 

  

 

 

 

 

222
Tagurile:
Klaus Iohannis
Tematic
Iohannis și Orban, PRINȘI în fapt – au încălcat legea!
Iohannis a promulgat legea: zile libere pentru părinți
Iohannis și PNL – o probă de incultură și aroganță semidoctă!
Ultima oră: Iohannis schimbă foaia, dă o palmă grea PNL!

Загрузка...
Mircea Geoană

Tragedie în familia lui Mircea Geoană: doliu uriaș

2655
(reînnoit 16:13 28.11.2020)
Secretarul general adjunct al NATO a anunțat, în urmă cu scurt timp, pe pagina sa de Facebook, faptul că asupra sa s-a abătut o mare nenorocire. Despre ce este vorba.

BUCUREȘTI, 28 nov – Sputnik. Mircea Geoană, secretarul general adjunct al NATO, trece prin clipe de mari încercări. Mama acestuia s-a stins din viață.

Anunțul a fost făcut chiar de Mircea Geoană, pe pagina sa de Facebook.

”Astăzi ne-a părăsit pentru totdeauna, iubita mea mamă, Elena Iuliana Geoană. Un om bun, blând și iubitor, o soție, mamă, bunică și o prietenă fără pereche. Se va întâlni în Ceruri cu tata și cu bunicii mei dragi”, a scris secretarul general adjunct al NATO.

Acesta este convins că toți oamenii care au cunoscut-o vor avea un cuvânt bun de spus și vor rosti o rugăciune în amintirea ei.

”Dumnezeu să o așeze între Cei Drepți și să ne ajute să trecem prin aceste clipe de mare tristețe și durere”, a încheiat Geoană.
2655
Tematic
Maria Zaharova a avut dreptate – Geoană confirmă! Intenția NATO în România, dată în vileag
Ciolacu, în conducerea ONU?! Doi cunoscuți analiști îl asociază cu Mircea Geoană
ProstăNATO Geoană, între declarații aberante și trădare a intereselor României

Загрузка...
Vaccinul Sputnik V

În ce condiții Italia va negocia cu Rusia procurarea vaccinului Sputnik V

0
Italia va putea să demareze negocieri cu Rusia pentru procurarea Sputnik V doar după ce preparatul va fi certificat de Agenția Europeană a Medicamentelor, a declarat ambasadorul italian la Moscova.

BUCUREȘTI, 28 nov – Sputnik. Italia va putea demara negocieri cu Rusia pentru procurarea vaccinului „Sputnik V” doar după ce acesta va fi certificat de Agenția Europeană a Medicamentelor (EMA), a declarat agenției RIA Novosti, ambasadorul republicii italiene la Moscova, Pasquale Terracciano, în timpul festivităților de deschidere a patinoarului de pe Piața Roșie.

Vaccin
РФПИ и Центр имени Гамалеи

“Vaccinul trebuie să fie certificat de Agenția Europeană a Medicamentelor. Dacă Insitutul Gamaleia a demarat discuțiile pe acest subiect cu agenția, dacă a expediat informații despre vaccinul rusesc, adunci agenția îl va autoriza, îl va certifica, adică va fi unul din vaccinele accesibile”, a spus ambasadorul.

“Suntem obligați să respectăm această procedură prin intermediul EMA. Nu putem decide “vreau asta, vrea altceva”, doar prin intermediul EMA. Abia apoi vom putea demara negocieri pe acest subiect”, a menționat diplomatul.

0
Tagurile:
Rusia, Italia, vaccin
Тема:
Coronavirus în România, Moldova și în lume
Tematic
Viktor Orban, gata să cumpere vaccin din Rusia
Un nou contract pentru vaccin anti-Covid – al șaselea!
Acuzația zilei: ”Se vinde iluzia unui vaccin care NU EXISTĂ!”

Загрузка...