Liviu Dragnea

Dragnea pune pe jar serviciile - au doar câteva zile la dispoziție!

2274
(reînnoit 17:16 10.09.2018)
Deci, la mai puțin de trei săptămâni de la dezvăluirile despre „tentativa externă de asasinat", Dragnea lansează și teza unei "tentative externe de lovitură de stat"!

BUCUREȘTI, 10 sept — Sputnik, Dragoș Dumitriu. Președintele PSD continuă o susținută campanie mediatică, în fiecare episode făcând dezvăluiri șocante. Invitat ieri seară în emisiunea lui Răzvan Dumitrescu, Liviu Dragnea a lansat câteva afirmații — adevărate provocări pentru serviciile speciale!

Mai mult, Dragnea a făcut o afirmație care aruncă o lumină stranie asupra unui membru marcant PSD, devenit șef al SIE. "Iohannis e cel mai puternic om din România, pentru că el controlează serviciile secrete".

Bun, în privința SRI afirmația e susținută prin prezența lui Hellvig, liberal și apropiat al președintelui și al șefului de facto al Cominutății de Informații, Dudu Ionescu. Dar în cazul SIE, conduse de fostul lider PSD Bacău și parlamentar Gabriel Vlase?! Fără să vrea, Dragnea a confirmat zvonurile cu privire la "defectarea" politică a lui Vlase?…

Ei bine, informația aceasta ar putea să fie confirmată sau infirmată săptămâna aceasta când serviciile au primit un "termen" de la preşedintele PSD.

Iată mai întâi afirmația șoc pe care a făcut-o Dragnea cu privire la cel mai controversat eveniment, cu implicații și mai disputate, protestul din 10 august.

"Sunt suficiente elemente ca să putem vorbi de o tentativă de lovitură de stat — au fost proteste finanţate, se pare că şi din extern", a declarat Dragnea.

Imediat însă, șeful PSD a aruncat "bomba" către Servicii, fiindcă nu poate exista un alt "adresant" capabil să răspundă.

"Eu sunt absolut convins că săptămâna viitoare vor ieşi informaţii despre modul că s-au finanţat aceste proteste, despre faptul că au fost organizat tip paramilitar, despre faptul că, şi s-a văzut asta de fapt, că au vrut să ocupe sediul Guvernului şi au provocat în permanenţă jandarmii", a declarat Dragnea la Antena 3

Cu alte cuvinte, săptămâna viitoare, deci în câteva zile, vor apărea dovezile — oficial, se înțelege. Ori, singurele capabile să aducă probe pentru combinația "finanțare din exterior", "organizare paramilitară" și "tentativă de lovitură de stat" sunt serviciile secrete. Fie SRI, fie SIE!

Deci, la mai puțin de trei săptămâni de la dezvăluirile despre „tentativa externă de asasinat", Liviu Dragnea lansează și teza unei "tentative externe de lovitură de stat"!

Iar de data aceasta nu avem de-a face cu o "mărtusire" spusă într-o doară, ci de o afirmație clară, cu o promisiune la fel de clară: "săptămâna viitoare vor ieşi informaţii", ca un fel de termen pentru cei care pot veni cu probele!

Ar putea avea vreo legătură cu vizitele pe care le-a primit Dragnea din partea prea puternicilor magnați ai resurselor mondiale?…

Hai să vedem… ar fi șocul anului!

2274
Tagurile:
finanțare externă, tentativa, Lovitura de stat, miting 10 august, SRI, SIE, Liviu Dragnea, România
Tematic
"Mitingul diasporei" - mesaj inteligent dar ferm al lui Liviu Dragnea
"Organizatorul" mitingului diasporei vrea "Flăcări, fum și sânge"
Lovitură pentru Miting: un partid a depus plângere penală! "România nu e sat fără câini!"
Mesaj din SUA: "Dacă nu se ia autorizație, înseamnă că mitingul va fi nelegal"
Roșca Stănescu: „Mitingul nu poate genera distrugerea majorităţii parlamentare"
De fapt, câți bani a costat mitingul - și cum a schimbat istoria României
Traian Băsescu

Sondaj politic de ultimă oră Băsescu îl anulează pe Nicușor Dan

9
(reînnoit 16:58 15.08.2020)
Alegerile se desfășoară într-un singur tur - intrarea lui Traian Băsescu anulează șansele lui Nicușor Dan, diferența dintre el și Firea fiind substanțială

BUCUREȘTI, 15 aug – Sputnik. Sondaj de ultimă oră al SOCIOPOL - dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri locale pe cine ar vota bucureștenii ca primar general.

Din câte se vede, intrarea lui Traian Băsescu anulează șansele lui Nicușor Dan, diferența dintre el și Firea fiind substanțială. Reamintim că alegerile se desfășoară într-un singur tur, câștigă candidatul cu cel mai bun procentaj, nu trebuie să treacă pragul de 50% plus 1 vot. 

Iată cifrele Sociopol:

Gabriela Firea - 41%

Nicușor Dan - 34%

Traian Băsescu 15%

Călin Popescu Tăriceanu - 5%

La votul politic, la Consiliul General al Municipiului București, situația e mult mai complicată – Băsescu NU a reușit să transfere popularitatea sa echipei lui Tomac.

PSD - 29%

PNL - 28%

USR-PLUS - 21%

Pro Romania - 7%

PMP - 6%

ALDE - 4%

Cercetarea a fost făcută în perioada 3-12 august pe un eșantion reprezentativ de 1805 de persoane, prin metoda CATI, marjă de eroare fiind de 2,4% la un nivel de încredere de 95%.

9
Tagurile:
București, România, Sondaj, alegerile locale, Traian Băsescu
Tematic
A început circoteca: viceprimarul Capitalei s-a îmbrâncit cu Nicușor Dan
Mugur Ciuvică îl dă în vileag pe Nicușor Dan – lovitură pentru ”cinstitul” candidat
Nicușor Dan a încălcat legea – Poliția trece cu vederea? Mulți au plătit greu, dar el nu?!
Gabi Firea, lovitură în plin pentru Nicușor Dan! Fără replică!

Загрузка...
Parlamentul României

Decizie politică de ultimă oră: partid de top, mutare cheie. Ce se schimbă de acum înainte

63
”Vechile partide au avut timp de 30 de ani şansa să dovedească ce pot să facă - acum e rândul generaţiei noastre să decidă cum va arăta această ţară”

BUCUREȘTI, 15 aug – Sputnik. Acum puțin timp, congresul partidului de pe locul trei în sondaje, USR, a aprobat fuziunea cu PLUS, gruparea lui Dan Barna.

”Împreună suntem și mai hotârâți să luptăm pentru idelurile și principiile noastre”, a anunțat Barna pe pagina sa de socializare.

”Am fost împreună de la început, am fost puternici în alianță, unirea este un pas firesc - este ceea ce și-au dorit membrii noștri, este ceea ce ne-a cerut electoratul”, a declarat președintele USR.

Dan Barna afirmă că împreună, membrii USR și ai fostului PLUS, sunt ”şi mai hotărâţi să luptăm pentru idealurile şi principiile noastre, iar voinţa noastră de a schimba România în bine este începând de astăzi şi mai puternică”.

”Vechile partide au avut timp de 30 de ani şansa să dovedească ce pot să facă - acum e rândul generaţiei noastre să decidă cum va arăta această ţară”, a scris Dan Barna pe pagina sa de Facebook.

De menționat că USR a primit mai multe lovituri anul acesta, descoperindu-se că mai mulți membri de top au ”vicii ascunse” – de la colaborări și legături cu fosta Securitate, la probleme cu dobândirea de imobile sau contracte cu statul, inclusiv cu județul condus de Liviu Dragnea, una dintre persoanele pe a căror acuzare și-a construit USR platforma electorală.

De asemenea, combinațiile făcute de USR cu PNL la alegerile locale au nemulțumit atât lideri ai partidului, cât și susținători.

În privința grupării lui Dacian Cioloș, niciodată nu a fost clar dacă aceasta chiar are membri suficienți pentru a putea fi numit ”partid”. Cu toate acestea, multe sondaje luau în calcul „PLUS”, la procentul USR adăugându-se câteva procente (2-4%) din partea grupării fantomă a fostului premier și comisar european.

Deci, cum se va reflecta fuziunea și, implicit, dispariția PLUS în noile sondaje? Va crește procentul USR, sau vor dispărea, pur și simplu, acele bizare procente atribuite, cumva într-o marjă de eroare, grupării lui Cioloș? În primul caz, USR ar trebui să urce spre 17%, în al doilea caz, e posibil să vedem un procent de 12%.

Și, la fel de evident, dacă USR obține la alegerile locale un procentaj sub această cotă semnificativ, înseamnă că va rămâne un partid de opoziție, urmând să încerce o lovitură la generale.

Modul de lucru ar semăna cu al fostului PRM, un partid foarte popular printre nemulțumiți, care nu avea reprezentanți puternici la locale – dar acumula nemulțumirile maselor la generale. Astfel, în anul de grație 2000, PRM condus de Vadim Tudor obținea numai 6% la locale – dar la generale a adunat, după redistribuire, 25% din locurile din Parlament, devenind, al doilea partid al țării! Dar, atenție – fiind un partid clasic de opoziție, oferind ocazional sprijin Puterii. Ceea ce pare a fi – sau a deveni - și USR.

63
Tagurile:
USR
Tematic
Piperea calcă în picioare USR! ”Nu v-aș susține electoral nici într-un milion de ani!”
Cristoiu arată cum i-au păcălit liberalii pe cei de la USR-PLUS
Mircea Badea, mesaj dur pentru USR și Băsescu: ”Lozincile voastre inepte și mincinoase!”

Загрузка...