Olga Vasilescu

Gabi Firea atacă Guvernul și pe Olguța Vasilescu dar e făcută praf!

6152
(reînnoit 21:05 06.09.2018)
Față de discursul vehement al Gabrielei Firea, ”Olguța Vasilescu a făcut-o K.O. cu eleganță, fără patimi și fără parti-pris - și cel mai important, fără țățisme!”

BUCUREȘTI, 6 sept — Sputnik, Dragoș Dumitriu. Primarul Capitalei, Gabriela Firea, nu renunță la bătălia cu Guvernul propriului partid și, sub acoperirea interesului Capitalei, atacă puternic atitudinea Executivului în privința Centurii ocolitoare. "În 27 de ani, Guvernul, prin CNAIR, nu a finalizat nici măcar  jumătate din Centura Bucureștiului — din 72 sunt finalizați doar 28 de km", a arătat Firea.

"Revin la marota conform căreia ni se spune că nu se poate transfera Centura Capitalei pentru că se pierd fondurile europene", a declrat Firea, care spune în replică "Am aflat că din partea Guvernului nici măcar nu a fost depusă o cerere pentru fonduri europene și… nici nu va fi depusă prea curând!".

Tot în urmă cu câteva zile am aflat că Centura Capitalei nu are cadastru, nu este în totalitate intabulată, fapt care mi s-a spus doar acum câteva zile, a continuat Firea.

"Mi se spunea că dacă se transferă la Primărie, se pierd niște fonduri europene — o minciună foarte mare, pe care o demontăm astăzi", afirmă primarul Capitalei.

În fine, Firea o atacă pe Olguța Vasilescu! Ministrul Muncii a răspuns aseară invitației lui Radu Tudor, intrând în partea a doua a emisiunii "Punctul de întâlnire", după ce în prima parte i se permisese invitatei, Gabriela Firea, să-i atace în voie pe Liviu Dragnea și pe alți lideri PSD. Fără a i se cere probe, așa cum e normal pentru un moderator, chiar numit Radu Tudor.

"Ultima dezinformare am aflat-o din gura unui membru al Cabinetului, ni s-a transmis aseară că nu există posibilitatea juridică ca municipiul București nu are cum să administreze o suprafață de teren care se află pe teritoriul unui alt UAT", a spus Firea, arătând că, în conformitate cu legea, municipalitatea poate avea proprietăți în alte județe.

Lia Olguța Vasilescu și-a exprimat aseară dubii cu privire la legalitatea încredințării Centurii Capitalei către PMB, pe motivul apartenenței la alte Unități Administrativ Teritoriale. De remarcat că, față de discursul vehement al Gabrielei Firea, intervenția Olguței Vasilescu a fost extrem de moderată, politicoasă, mai mult un sfat pentru Firea, dată fiind experiența acumulată de fosta primăriță a Craiovei.

"Lia Olguța Vasilescu a făcut-o K.O. cu eleganță pe Gabriela Firea Pandele, fără patimi și fără parti-pris —  și cel mai important, fără țățisme!", a comentat cunoscuta internaută Monica Krueger din Germania. "Un ministru, fost primar, care este capabilă să explice oamenilor cum stau lucrurile cu adevărat — o diferență de la cer la pământ între cele două".

Monica Krueger punctează un alt aspect evident al activității celor două edile. "Cu un buget de 130.000 de milioane a făcut din Craiova o perlă a Olteniei, și nu numai!", spune Krueger, care o ia la întrebări pe Gabi Firea:

"De ce nu poate Firea să lupte ca Olguța? Ce o impiedică? Păi cu un buget de 1 miliard (!!!!) ea a făcut 2 stații verzi?! A! Da… și statui! Și multe party-uri. Dar după aproape 2 ani, abia acum se apucă de reconsolidare?!"

Poate nu am văzut eu când am fost în București marile realizări ale primariței Firea, spune internauta din diaspora, "pentru că mizeria care este în Centrul Vechi și peste tot în centrul Capitalei, am văzut-o".

"Firea aduce în discuție lupta ei cu Băsescu?", atacă Monica Krueger tema cu care se laudă Firea. "Păi să nu uite un lucru — că tot partidul i-a stat alături și ea ce a făcut: și-a retras plângerea?!"

Așa ne spune ea că a luptat cu sistemul?, întreabă românca din Munchen. În antiteză, iată cazul fostei primărițe de Craiova.

"Păi, ce să mai spuna Lia Olguța Vasilescu care a fost încătușata în fața noastră a tuturor — și nu am auzit-o pe Olguța o clipă să spună ca partidul sau Dragnea nu i-a fost alături!", exclamă Monica Krueger. "Nu am auzit-o să se victimizeze, cu toate că ea chiar a fost o victimă a sistemului mafiot!", încheie românca din Germania, întrebând în final "Deci, de fapt, despre ce vorbim?!"

Am reprodus această reacție, care deja are foarte multe accesări — pentru că este simptomatică pentru o zonă extrem de activă și atentă a internetului. Cu alte cuvinte, Firea a fost făcută praf de Olguța… chiar înainte de a începe bătălia directă!

6152
Tagurile:
CNAIR, Ministrul Muncii, capitala, Olguța Vasilescu, Gabriela Firea, București, România
Tematic
Acuzație de ultimă oră - Firea și Pandele, într-o combinație uriașă! Semnal pentru Dragnea
Știrea nopții: Ciutacu intervine între Dragnea și Firea - soluție originală și provocare!
Firea, atac virulent la Dragnea – motive ciudate, se confirmă teoria ”spatelui asigurat”
Scandalul momentului - CE și CINE se află în spatele atacului Gabrielei Firea...
Petre Daea aruncă în aer tot ce crede lumea despre relația Liviu Dragnea - Gabi Firea
Gabriela Firea, declarație de război: "Vreau să stârpim mafia..."
Firea recunoaşte relaţia "tensionată" cu Dragnea: Cei mai vechi pot propune demiterea
Demisia ministrului Carmen Dan, supusă la vot la CExN al PSD - propunerea Gabrielei Firea
"Se impune retragerea lui Dragnea din fruntea partidului? Firea dă răspunsul
RADET, contraatac la planul propus de Firea premierului Dăncilă
DNA intră peste Firea și Becali
Nou anunț cu autobuze turcești de la Gabriela Firea
Știrea nopții: Gabriela Firea, denunț politic... despre racolările din PSD!
Anca Dragu

Demers populist al Președintei Senatului amestecă funcțiile

20
(reînnoit 14:29 27.01.2021)
Populismul strident conduce România: Președinta Senatului folosește înalta funcție pentru a-și îndeplini o obligație pe care o avea ca parlamentar – un demers populist și o propunere care nu țin seama de realitatea internațională

BUCUREȘTI, 27 ian – Sputnik. Propusă surprinzător în fruntea Senatului, fără a avea nici un fel de experiență parlamentară, Anca Dragu a fost aleasă în înalta funcție, a doua ca importanță în stat.

Cu alte cuvinte, dacă președintele României este în imposibilitate de a-și exercita atribuțiile, președintele Senatului preia interimar funcția cea mai înaltă a statului.

Ce face Anca Dragu în această funcție? Cam ce fac și ceilalți exponenți ai PLUS (acum USR-PLUS) – acțiuni populiste.

De exemplu, în calitatea sa de președinte al Senatului anunță că acordă audienţe online și că acestea încep joi, prima sesiune urmând să se desfăşoare joi, între orele 16,00 - 18,00.

”Dăm startul sesiunii de audienţe online începând cu joi, 28 ianuarie, între orele 16,00 - 18,00”, a anunţat, pe Facebook, Anca Dragu, inițial greșind și scriind că joi este… 26 ianuarie.

Președinta Senatului transmite și că persoanele interesate se pot înscrie completând un formular, pentru care indică o adresă.

Surpriză, aceea nu este o adresă a președintelui Senatului – ci a cabinetului parlamentar  al Ancăi Dragu, cu siglele USR și PLUS!

Cu alte cuvinte, Anca Dragu își îndeplinește obligația de a avea activitate pe cabinetul parlamentar folosind funcția de președinte al Senatului!

Pentru cei care nu știu, fostul președinte al Senatului, Nicolae Văcăroiu, senator de Argeș, avea o activitate serioasă în județ, la cabinetele parlamentare – și făcea asta în contul activității de parlamentar, nu de președinte al Senatului.

În schimb, Anca Dragu spune că își dorește ”un dialog deschis, onest şi transparent cu cetăţenii şi exact asta voi face, săptămânal pentru a afla direct de la fiecare dintre voi cum ne putem îmbunătăţi activitatea ca instituţie”.

Anunț populist, pentru că nu poți afla ”de la fiecare” poți ”îmbunătăţi activitatea ca instituţie” – o instituție complexă, a cărei funcționare a fost pusă la punct de minți luminate ale parlamentarismului și după toate standardele internaționale. Și, nota bene, despre care Anca Dragu nu știe mai nimic, decât din cărți, nu din proprie experiență!

”Numai în acest fel consider că putem restabili încrederea cetăţenilor români în Parlament„, continuă la de populist Anca Dragu, un personaj numit pur politic, fără a fi la vreun nivel acceptabil de competență sau pregătire pentru această funcție. Păi chiar numirea este un motiv ca încrederea în noul Parlament să scadă!

În schimb, Anca Dragu mai lansează un mesaj populist – ”Ştiu că împreună putem să dărâmăm toate zidurile dintre Parlament şi cetăţeni şi să construim o Românie mai bună!”.

Deci în condițiile incidentelor de la Paris, Washington, Haga, Amsterdam, Berlin – Anca Dragu crede că măsura dărâmării zidurilor este una normală? Sau poate activitatea clanurilor din București - chiar lupte prin fața Parlamentului – o fi vreun argument! Oare nu era mai normal să se consulte cu SPP și SRI înainte de a propune asemenea aberații populiste?

De altfel, aberația populistă a fost promisă de USR-PLUS în campania electorală, iar acum Dragu este întrebată: ”Ați spus c-ați avut două întâlniri legate de doborârea zidului comunist din jurul Palatului Parlamentului. Ce măsuri se vor lua, concret? Sunt șanse să vedem acest parc Uranus promis de USR PLUS până în 2024?”

Și iată ce răspunde Anca Dragu: ”Am avut aceste întâlniri și intenționez să am și altele pe această temă. Îmi propun să îi consultăm pe toți cei implicați. Dorința mea este ca până în 2024 atât zidurile fizice, cât și cele virtuale dintre Parlament și cetățean să dispară”.

Deci, preocupări demne de al doilea om în stat – și care arată câtă încredere pot avea românii că populismul strident a ajuns la putere în România!

O întrebare: oare cei din USR-PLUS au fost în stare să ridice ceva concret, în toată activitatea lor politică, măcar ceva de nivelul gardului pe care vor să îl dărâme?

20
Tagurile:
Senat
Tematic
Proiect generos aprobat de Senat – recunoașterea eroului martir al Națiunii române
Ultimele modificări la legea carantinei care intră astăzi la vot în Senat
Acum: S-a votat în Senat proiectul Autonomiei Ținutului Secuiesc
Tăriceanu spune clar când va trece legea carantinei de Senat
Lovitură de teatru în Senat, s-a dat peste cap ”Starea de alertă” – liberalii au luat foc!

Загрузка...
Titus Corlățean

Veste bună pentru România și Titus Corlățean

303
Fostul ministru de Externe, Titus Corlățean, a fost ales într-o importantă funcție europeană – în unanimitate.

BUCUREȘTI, 27 ian – Sputnik. O veste excelentă pentru senatorul Titus Corlățean - a fost ales pentru un nou mandat de vicepreședinte al Comisiei APCE pentru alegerea judecătorilor la Curtea Europeană a Drepturilor Omului.

Corlățean funcție pe care a deținut-o și pe parcursul anului trecut, iar acum a fost ales în unanimitate,  transmite Agerpres.

Sursa citată precizează că APCE alege judecătorii la CEDO dintr-o listă de trei candidați transmisă Adunării de către statele părți contractante la Convenția Europeană a Drepturilor Omului.

Comisia este alcătuită din 20 de membri titulari și 20 de membri supleanți din partea celor cinci grupuri politice ale Adunării (Grupul Partidului Popularilor Europeni - Creștin-Democrați; Grupul Socialiștilor, Democraților și Verzilor; Alianța Liberalilor și Democraților pentru Europa; Grupul Conservatorilor Europeni și Alianța Democratică și Grupul Stângii Unite Europene).

Sursa citată precizează că membrii comisiei trebuie să aibă ”un nivel ridicat de competență și experiență în domeniul juridic”, ceea ce este și cazul lui Titus Corlățean.

Reamintim că asupra CEDO planează acuzația de influențare de către rețeaua Soros – existând multe mențiuni în acest sens.

România a fost deseori dată în judecată la CEDO, cele mai notorii acțiuni fiind referitoare la situația din penitenciare – dar și cazul Kovesi, în care judecătorii au dat dreptate fostei șefe a DNA împotriva statului român.

Deci, prezența unui om de valoarea lui Titus Corlățean în această funcție poate ajuta mult România.

303
Tagurile:
Titus Corlățeanu
Tematic
Titus Corlățean, cel mai dur atac la Iohannis făcut vreodată
Lege istorică în Parlament, inițiată de Titus Corlățean. Ungaria se va enerva rău!
Titus Corlățean, mesaj fulminant pentru Iohannis! Lecție de demnitate națională!

Загрузка...