Augustin Lazăr

Ultima oră: măsură a Parchetului General - poate afecta demersurile în criza momentului

698
(reînnoit 17:02 05.09.2018)
În condițiile în care guvernul și alte autorități implicate trebuie să ia măsuri urgente, aflarea veștii despre deschiderea anchetei ar putea stopa multe demersuri.

BUCUREȘTI, 5 septembrie, Sputnik, Evan Răutu. "La Secția de urmărire penală și criminalistică a fost constituit un dosar penal privind epidemia de pestă porcină, procurorii dispunând începerea urmăririi penale in rem pentru săvârșirea infracțiunilor de răspândirea bolilor la animale sau plante, prev. de art.355 din Codul penal, și neglijență în serviciu, prev. de art.298 din Codul penal", se precizează într-un comunicat de presă al Parchetului General. 

Lucrarea a fost înregistrată la Secția de urmărire penală și criminalistică la data de 03.09.2018, ca urmare a sesizării din oficiu și a formulării unui denunț, precizează procurorii. 

Informația a fost publicată inițial de agenția G4Media.ro, comunicatul de azi fiind practice o confirmare, fapt care arată încă o dată că "scurgerile" de informații din instituția condusă de Augustin Lazăr… de duc "unde trebuie". 

Desigur, este vorba deocamdată de o anchetă in rem, dar agenția menționată anunță că vizat ar fi Geronimo Brănescu, șeful ANSVSA, "propulsat în funcție de Liviu Dragnea". 

Sursa citată, precizează că procurorii au primit "și sesizări pe această temă, dar s-au și autosesizat", dar menționează și că președintele Iohannis "a cerut instituțiilor abilitate să verifice modul în care autoritățile guvernamentale au gestionat criza pestei porcine care a cuprins deja mare parte din țară". 

Este de remarcat că, în condițiile în care guvernul și alte autorități implicate în combaterea pestei trebuie să ia măsuri urgente, aflarea veștii despre deschiderea anchetei in rem ar putea stopa multe demersuri, pur și simplu din prudența excesivă a funcționarilor publici.

698
Tagurile:
Parchetul General, Augustin Lazăr, România
Tematic
Știrea nopții: E gata să-i ia locul Laurei Kovesi! "Planul făcut de Augustin Lazăr"
Aviz pozitiv: Augustin Lazăr, noul Procuror General al României

Загрузка...