Liviu Dragnea, Gabriela Firea

Firea, atac virulent la Dragnea motive ciudate, se confirmă teoria ”spatelui asigurat”

734
(reînnoit 12:34 05.09.2018)
Gabi Firea: ”PSD este condus dictatorial - nu cred că e normal să ajungem într-o formațiune politică la un stil dictatorial, nu-mi plac șobolănismele”

BUCUREȘTI, 5 sep — Sputnik, Evan Răutu. Acuzând o pretinsă campanie de defăimare împotriva ei în interiorul PSD, condusă chiar de Dragnea, Firea lansează un atac dur la adresa șefului PSD, pe modelul Ponta.

Practic, Gabriela Firea s-a axat pe tema cea mai folosită de Opoziție – legea amnistiei și grațieirii.

”Dragnea nu s-a consultat cu partidul, poate cu un grup de apropiați”, spune Gabriela Firea, care declară că nu e împotriva legii, dar îi atenționeează pe colegii din parlament că ”Orice invenție juridică ne poate duce pe toți în haos”.

Tot referitor la legile din acest domeniu îi cere lui Dragnea ”să nu ducă partidul în zona rușinoasă a istoriei”.

”Nu am fost racolată de vreo structură de securitate și că eu mă luptam cu fostul președinte, Traian Băsescu, când alții tăiau porcii cu statul paralel”, a constinuat Firea pe alt front.

Gabriela Firea are o altă abordare în privința omului numărul 2 din PSD, Viorica Dăncilă.

”Vreau să spun că există o ameliorare a relației între Primăria Capitalei și Guvern de când doamna Dăncilă este premier”, spune Firea, care afirmă ”nu vreau să dăm sentințe generale”.

Apoi, Firea a punctat din nou în direcția prefectului capitalei, pe tema 10 august, schimbând însă nuanța – de fapt, ea, primarul, ar fi victima! Nimic însă despre faptul că protestele care au continuat luni întregi au fost neautorizate, ilegale, iar Primăria nu a făcut nimic în sensul acesta.

”Picătura care a umplut paharul a fost faptul că pe subiectul mitingului din 10 august s-a dorit ca toată vina să pice pe umerii Primarului General, pentru că doamna prefect este fostul meu consilier, iar doamna Carmen Dan și domnul Dragnea să scape de responsabilitate”.

În fine, Gabriela Firea a ajuns la concluzia că în PSD e dictatură!

”PSD este condus dictatorial — nu cred că e normal să ajungem într-o formațiune politică la un stil dictatorial”, spune Firea, care repetă că nu a făcut pact cu statul paralel, ”nu am tăiat porcii cu statul paralel”. Nu-mi plac șobolănismele, declară Firea.

Pe de altă parte, Firea s-a opus ideii că în PSD există disidență. ”Nu cunosc de existența acestor nemulțumiți în PSD, nu vreau să dau apă la moară celor care spun că există o grupare anti-Dragnea”.

”La viitorul CExN toată lumea ar trebui să vorbească, iar dacă nimeni nu va zice nimic, înseamnă că domnul Dragnea și-a dus la bun sfârșit planul de a-i dezinforma pe toți”.

În fine, ca o chestiune legată de misiunea ei la Capitală, Firea afirmă că și aici Dragnea i-ar fi băgat bețe în roate.

”Primul nostru conflict major a fost la finele anului trecut, când domnul Dragnea a fost de acord ca Primăriei Capitalei să i se taie 40% din buget”, afirmă Firea, care dezvăluie că ”au fost colegi care i-au spus că va fi o catastrofă”.

Sunt la punctul care nu se mai poate, declară Firea, ”prin prisma faptului că a blocat proiectele Capitalei, eu cred că un pas lateral ar fi benefic țării, Guvernului și formațiunii politice”.

În fine, trecând la aspectele concrete ale capitalei, Firea a cerut imperios guvernului ”cesiunea creanțelor deținute de ANAF împotriva Elcen”

”Pe 24 septembrie, dacă nu se adoptă planul de reorganizare, Elcen va intra în faliment, cu consecințe dezastruoase”, spune Firea, care a punctat și altă chestiune care ține de politică națională, nu doar de Capitală – ”plafonarea prețului la gaze”, probabil pentru consumatorii casnici.

Mai mult, Firea amintește că ANRE e condusă de un fost deputat PSD, ”sper să nu acționeze politic și să nu se răzbune pe bucureșteni”.

Deci, o conferință care anunță un război pe viață și pe moarte, iar pasajele despre "unitatea partidului" par mai mult ironii.

Este însă clar că Gabriela Firea nu se putea "sinucide" politic în direct, ceea ce înseamnă că are un spate puternic, sau o misiune. Fapt despre care am vorbit în alt articol.

734
Tagurile:
atac-virelent, PSD, Liviu Dragnea, Gabriela Firea, România
Tematic
Petre Daea aruncă în aer tot ce crede lumea despre relația Liviu Dragnea - Gabi Firea
Firea recunoaşte relaţia "tensionată" cu Dragnea: Cei mai vechi pot propune demiterea
"Se impune retragerea lui Dragnea din fruntea partidului? Firea dă răspunsul
Vladimir Voronin

Voronin a explicat de ce s-a unit cu Dodon într-un bloc pentru alegerile parlamentare

70
Comuniștii s-au unit cu socialiștii ca să salveze Moldova, a declarat liderul PCRM, Vladimir Voronin, joi seara, în cadrul unei emisiuni la un post local de televiziune.

Fostul președinte al Republicii Moldova și președinte al Partidului Comuniștilor, Vladimir Voronin, spune că nu trebuie să surprindă pe nimeni faptul că socialiștii și comuniștii s-au unit pentru a participa la alegeri în cazul unui bloc electoral.  

"Nu e nimic senzațional în asta (Blocul Electoral al Socialiștilor și Comuniștilor - n.n.). Și noi conștientizăm, și socialiștii, spre satisfacția noastră, conștientizează că există pericolul ca țară să piardă suveranitatea, independența, neutralitatea, noi putem să dispărem de pe harța lumii ca Republica Moldova. Toți privesc lacom la cernoziomurile noastre, toți le doresc să le ia, nu contează prin ce formă, privatizări și altele. În acest condiții, noi am lăsat la o parte tot ce ne diviza, pretențiile noastre pe care le-am avut față de socialiști, față de Dodon. Dumnezeu cu ei! am renunțat la toate acestea. Trebuie să salvăm țara, trebuie să salvăm poporul , trebuie să salvăm Moldova!", a declarat Vladimir Voronin.

În același context, Voronin a lăsat să se înțeleagă că venirea la putere a adversarilor politici ai PSRM și PCRM comportă riscul ca străinii să acapareze pământurile bogate ale Republicii Moldova.

"Acum mulți spun: dar nu mai vine nimeni aici, la sărăcia noastră, dar nu vin ei la sărăcie, ei vin să acapareze pământul nostru. Unica bogăție care a rămas în Moldova este pământul, cernoziomul, cernoziomurile nostru care au cea mai mare bonitate din lume", a declarat Voronin.       

Amintim că joi, Blocul Electoral al Comuniștilor și Socialiștilor pentru participare la alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie 2021, constituit de către Partidul Politic „Partidul Socialiștilor din Republica Moldova” și Partidul Comuniștilor din Republica Moldova a fost înregistrat de Comisia Electorală Centrală. Totodată, a fost înregistrat și simbolul electoral al blocului. Simbolul blocului electoral este steaua cu cinci colțuri și secera și ciocanul în centrul acesteia, care va figura și în buletinul de vot. Pentru înregistrarea blocului au fost 7 voturi ale membrilor CEC, iar 1 vot - împotrivă.

De precizat, Partidul Socialiștilor și Partidul Comuniștilor au convenit și au semnat crearea blocului electoral pe 12 mai.

Amintim că din data de 14 mai, candidații electorali pot depune documentele pentru înregistrarea în cursa electorală în calitate de candidați la funcția de deputat în Parlamentul Republicii Moldova.

70
Tagurile:
Igor Dodon, Vladimir Voronin

Загрузка...
Diana Șoșoacă

Diana Șoșoacă le pune în față miniștrilor ceea ce îi sperie cel mai tare!

206
(reînnoit 07:36 14.05.2021)
O acțiune puternică, bine orientată a senatoarei independente, care scoate în evidență un aspect ocolit de demnitari: răspunderea    

BUCUREȘTI, 14 mai – Sputnik. Încă un demers important al senatoarei Diana Șoșoacă – atât din punct de vedere al necesității, cât și pentru a se consemna că există și un parlamentar român care nu se lasă călcat de sistem.

Diana Șoșoacă a adresat, de la tribuna senatului, un set de întrebări premierului și miniștrilor Sănătății, Ioana Mihăilă - respectiv Internelor, Lucian Bode. În întrebarea parlamentară sunt nominalizați și vicepremierii Dan Barna și Hunor Kelemen.

Obiectul întrebării vizează ”Campania de vaccinare prin influenceri” – și se referă la bizarul spectacol oferit de autorități, prin angrenarea în convingerea populației a unor artiști fără nicio legătură cu activitatea din domeniul medical.

Senatoarea are în vedere Campania de vaccinare anticovid desfășurată în mass media, internet, în instituții private sau de stat, magazine, inclusiv prin parcările supermarketurilor și hipermarketurilor, ”precum și reclamele prin care angajați ai unor agenții de jocuri își arogă dreptul de reprezentare a 43.000 de angajați”.

Ori, senatoarea observă că ”dl. Maior Valeriu Gheorghiță apelează la cântăreții de manele pentru a convinge cetățenii să se vaccineze” iar secretarul de stat Raed Arafat ”anunță că pe stadioane, în restaurante, la concerte etc. vor intra doar cei vaccinați, creându-se discriminare între cei vaccinați și cei nevaccinați”.

În acest fel, spune senatoarea, se încălcă grav dispozițiile legale din Codul de la Nuremberg, Convenția de la Oviedo, Legea 46/2003, Constituția României, Cartea Europeană a Drepturilor Omului și alte prevederi.

În fața acestei situații de-a dreptul uluitoare Diana Șoșoacă adresează miniștrilor vizați șapte întrebări cheie, care vizează, în esență, un aspect fundamental: răspunderea pentru ceea ce se întâmplă acum!

Iată întrebările:

1. Cine răspunde pentru afirmațiile și dispozițiile date de către Dl. Maior Valeriu Gheorghiță?

2. Care sunt instituțiile cărora li se subordonează dl Maior Valeriu Gheorghiță și care sunt posibilitățile de demitere a acestuia din funcția de Șef al Comitetului Național de vaccinare?

3. De când cântăreții de manele, angajații firmelor de gambling etc. au cunoștințe medicale care să convingă cetățenii să se vaccineze?

4. Care este motivul pentru care încălcați legislația menționată și nu menționați atât în reclame, cât și în campania de vaccinare eventualele efecte adverse ale vaccinării, faptul că vaccinul se află în stare experimentală până în decembrie 2023,  faptul că au decedat oameni după vaccinare, astfel încât cetățenilor să li se respecte dreptul la consimțământ informat?

5. Cine răspunde pentru deciziile luate de Dl Secretar de Stat Raed Arafat și cine plătește despăgubirile pentru efectele deciziilor sale?

6. Care sunt instituțiile cărora li se subordonează Dl Secretar de Stat Raed Arafat, cine sunt persoanele care îi pot da ordine și cine îi poate cenzura deciziile?

7. Cum răspunde Dl. Raed Arafat pentru greșelile făcute în exercițiul funcțiunii și cine îl demite pe acest domn secretar de stat?

Deci, întrebări care contribuie la lămurirea, pe cât este posibil, a situației absolut uluitoare prin care trecem de mai mult de un an – și care se pare că va continua, în ciuda unor ”relaxări”.

Intrebare Din 12 Mai 2021 - 2 by Victor Ciobanu on Scribd

206
Tagurile:
Diana Șoșoacă

Загрузка...
Vaccinare în România

Românii, verificați online la intrarea la evenimente: participă numai vaccinații

0
Ministerul Culturii informează că accesul la evenimentele-pilot organizate în interior, vineri, 14 mai 2021 și sâmbătă, 15 mai 2021, de instituțiile din subordine va fi asigurat numai persoanelor vaccinate, iar acest lucru se va verifica online

BUCUREȘTI, 14 mai – Sputnik. Românii care doresc să participe la diferite evenimente culturale, astăzi, 14 mai 2021 și mâine, 15 mai 2021, trebuie să știe că există anumite restricții.

Iar ele nu se referă numai la capacitatea de ocupare a sălilor de spectacol, ci și la participanții la evenimente.

Astfel, accesul la evenimentele pilot organizate în interior, astăzi și mâine, de instituțiile aflate în subordinea Ministerului Culturii, va fi asigurat numai persoanelor vaccinate. Sala va fi ocupată în proporție de 75%, iar masca de protecție va fi obligatorie.

Ministerul Culturii precizează, referitor la condițiile de participare a publicului la evenimentele derulate în interior ce vor avea loc la Opera Națională București vineri, 14 mai 2021, la Teatrul Național București – 15 mai – și la Opera Națională Română Cluj-Napoca – 15 mai – că au fost aprobate cu anumite amendamente de către Comitetul Național pentru Situații de Urgență.

”Astfel, accesul va fi asigurat doar persoanelor vaccinate, cu un grad de ocupare a sălii de 75% şi cu purtarea obligatorie a măştii de protecţie”, informează Ministerul Culturii.

Persoanele care doresc să participe la evenimente vor fi verificate informatic dacă s-au vaccinat sau nu.

Directorul Operei Naționale din București, Daniel Jinga, a explicat, la Radio România Actualități, că le-au fost aduse tablete de la Serviciul de Telecomunicații Speciale.

La fiecare intrare a Operei Naționale din București vor fi câte doi invitați care vor fluidiza accesul.

”Ei trebuie să controleze, de data aceasta, atât biletele pe care spectatorii și le-au cumpărat, cât și statutul lor de vaccinați, trecuți prin cele două modalități de vaccinare, inclusiv rapelul, și asta o vor face cu ajutorul tabletelor pe care le avem puse la dispoziție din partea STS”, spune Jinga.

Acesta a adăugat că s-a făcut un trainig cu angajații în acest sens, ei vor putea scana cărțile de identitate ale spectoatorilor și vor putea vedea dacă spectatorul respectiv ajuns în fața lui este vaccinat sau nu. ”Este foarte simplu de făcut asta, pentru că au acces direct la baza DSP-ului (Direcția de Sănătate Publică – nota Georgiana Arsene)”, a completat Jinga.

0
Tagurile:
Evenimente istorice, români, vaccinare

Загрузка...