Maria Zaharova

Moscova avertizează despre consecințe „imprevizibile” ale unei agresiuni împotriva Siriei

303
(reînnoit 11:23 30.08.2018)
În contextul posibilelor noi lovituri occidentale asupra Siriei, Moscova a avertizat împotriva oricărei agresiuni, avertizând despre consecințele potențiale grave pentru securitatea mondială.

BUCUREȘTI, 30 aug — Sputnik. Ministerul rus de Externe a descris ca "un joc cu focul" potențialele lovituri împotriva Siriei care ar fi pregătite de Occident. Acest scenariu va avea consecințe grave nu numai pentru soluționarea politică a conflictului țării, ci va pune în pericol și securitatea globală, a declarat purtătoarea de cuvânt a diplomației ruse, Maria Zaharova, în cadrul unui briefing de presă.

"Consecințele jocurilor cu focul sunt imprevizibile. Nu de fiecare dată și nu orice dată acest lucru poate trece fără consecințe", a afirmat Zaharova, referindu-se la informațiile primite de Ministerul Apărării despre agresiunea planificată în Siria de către Occident, care ar putea urma după o provocare cu arme chimice.

Totodată, purtătoarea de cuvânt a diplomației ruse a punctat că starea actuală de lucruri din Siria nu satisface Occidentul și se urmărește schimbarea vectorului.

"Există doar o singură concluzie din situația care a apărut: Occidentul nu este mulțumit de cursul stabilit de Rezoluția 2254 a Consiliului de Securitate al ONU privind Siria și încearcă să schimbe vectorul evenimentelor într-o direcție care să fie mai în concordanță cu planurile proprii ale Washingtonului și cu aliații lor", a adăugat Zaharova.

În ultimele zile, situația din Siria a devenit mai tensionată. Reprezentantul oficial al Ministerului Apărării din Rusia, generalul-maior Igor Konashenkov, a declarat că, potrivit unor surse independente, că teroriștii grupului "Hayat Tahrir Al-Sham" (interzis în Rusia) pregătesc o provocare pentru a acuza Damascul că ar folosi arme chimice împotriva populației pașnice din provincia Idlib din Siria.

Anterior, șeful Pentagonului, James Mattis, a declarat că SUA discută în mod activ cu Rusia prevenirea utilizării posibile a armelor chimice în Siria.

303
Тема:
Războiul din Siria (393)

Загрузка...