Răzvan Savaliuc, Ingrid Mocanu și Liviu Pleșoianu

Ingrid Mocanu - bășcălie totală de protestatarii "gazați" - și adevăruri care supără!

4824
(reînnoit 07:57 13.09.2018)
"Aruncau pașnic cu pietre, borduri, kkt și pipi în jandarmi, s-au gândit că dacă dai cu bolovani și dai foc în timp ce filmezi primești un premiu Pulitzer, nu bastoane"

BUCUREȘTI, 17 aug — Sputnik, Dragoș Dumitriu. „Fraților, cică e nenorocire! Am aflat acum șocată de la posturile de sistem că gazele lacrimogene produc "lacrimi" și usturimi la ochi și ceva disconfort… mai tușești, te mai doare un gât, de-astea groaznice".

Așa începe Ingrid Mocanu o postare extrem de ironică la adresa celor care zilele acestea continuă să nege provocările și atacurile violente la care au fost supuși jandarmii — și să afime că au fost "gazați" de trupele guvernamentale.

"I-au "gazat" nenorociții pe blânzii compatrioți ai noștri, care aruncau pașnic cu pietre, borduri, kkt și pipi în jandarmi, care dădeau foc la ce apucau și vandalizau ce le ieșea în cale", scrie Ingrid Mocanu, descriind, de fapt, ceea ce s-a văzut din toate transmisiile TV.

De aici și reacția în conformitate cu regulamentele MAI — inclusiv utilizarea legală a gazelor. "Ei, divinii, au crezut că gazele alea produc doar schimbarea culorii ochilor: devin albaștri pentru o zi și subțiază un minut vocea", scrie Ingrid Mocanu.

Proteste la București
© REUTERS / Inquam Photos/Octav Ganea
Proteste la București

În privința intervenției cu bastoanele, Ingrid e la fel de categorică: "S-au mai gândit, cu căpuțul, desigur, că dacă dai cu bolovani și dai foc în timp ce filmezi primești un premiu Pulitzer, nu bastoane".

În privința plângerilor penale, Ingrid Mocanu redă o secvență cunoscută, din păcate, de mulți dintre cei care se mai duc la meciuri:

"Gazul ăla care ne distrează pe toți dacă se dă cu el se numește heliu, băi, michimaușilor! Și eu personal mi-am luat gaze și îmbrânceli pe stadioane, că niște ultrași se băteau cu jandarmii (deși nu eram prin galerii), am înjurat nițel printre dinți, dar nici prin cap nu mi-a trecut să fac plângere penală… în niciun caz jandarmilor".

Ingrid Mocanu merge mai departe cu ironia, luându-I în bătaie de joc pe cei care se manifestau dur sau revoluționar înainte de protest, iar acum se plâng de incidente.

"Sigur că arătați penibil și erați de râsul curcilor, la fel cum sunteți și acum cu văicărelile de băbuțe cu reumatism, dar gazul, ca și situația în care ne-ați adus, era chiar de plâns, nu de râs", scrie Ingrid.

Spectacolele cu bătăi între găști sunt bune de urmărit la cinema, nu pe străzi, spune Ingrid, atingând în finalul postării o chestiune foarte serioasă — acceptarea huliganilor printre protestari — și folosirea acestora din urmă ca "scuturi umane".

"Dacă vezi că huliganii te folosesc drept scut uman (după ce te-au chemat luni în șir la Revoluție cu violențe) mergi acasă… și lasă-ți și copiii la loc sigur", scrie Ingrid Mocanu subliniind astefl și inconsțiența protestatarilor care au adus copii la miting.

Postarea apreciatei juriste pare o bătaie de joc la adresa manifestanților — dar, în opinia mea, este o încercare de trezire la realitate a acelor persoane de bună credință care au acceptat să participe la un protest nu doar neautorizat, dar și sub auspiciile unor trivialități, nu ale unor revendicări și nemulțumiri justificate prin argumente, nu prin insulte și violență.

Adică, vorba românului, când te bagi între porci și porcării… ai parte de morcirlă.

4824
Tagurile:
mesaj, violențe, protest, Ingrid Mocanu, România
Тема:
Acțiunea de protest pe 10 august la București (65)
Tematic
Cunoscut militar român - ”Protestul a fost pregătirea unui eveniment care va urma”
Alarmant! Riscuri pentru copiii care sunt duşi la proteste și aud cuvinte vulgare
Scopul protestelor: slăbirea României, obedienţă în perioada președinției Consiliului UE
Comisia Europeană despre proteste: „E o problemă internă a României”
A fost un „protest al diasporei” sau nu? Cum au manipulat rețelele de socializare și presa
Partidul Social Democrat

Un vechi membru salvează onoarea PSD! Un NU hotărât servilismului față de străini!

260
(reînnoit 22:04 06.05.2021)
Unul dintre membrii fondatori ai PSD reacționează la aberația scrisă de Grindeanu împotriva Chinei și dă o lecție de cum judecă vechii pesediști relația cu cei care au fost mereu prietenii României! Vechea gardă spune NU derapajului progresist și servilismului extern!

BUCUREȘTI, 6 mai – Sputnik. Este printre cei care au fost alături de Ion Iliescu la fondarea FSN și FDSN.

Nu a cerut niciodată funcții, ci a rămas doar un luptător consecvent al stângii naționale. La fel cum, ca participant la Revoluție, nu a cerut certificat.

Aceste e omul pe care l-am cunoscut ca unul dintre cei mai apropiați colaboratori ai legendarului Dan Iosif, prietenul nostru comun.

Acesta e George Popescu, mereu omul PSD de la Sectorul 2, cel care azi, printr-un comentariu, a salvat onoarea PSD, dând o lecție celor care au permis și preluat aberația lui Sorin Grindeanu – atacul la China și slugărnicia față de SUA.

Cu cuvintele responsabile și conștiința unui patriot de stânga, membrul PSD George Popescu scrie acest comentariu – lecție pentru Sorin Grindeanu și ”noul” PSD, care deraiază de pe linia normalității, ajungând în zona progresistă și servilă Statelor Unite.

Reamintim că Sorin Grindeanu a transmis un mesaj în care impune Guvernului să urgenteze o lege care ar elimina o mare companie chineză din România, argumentând cu… pretențiile și interesele SUA și cu faptul că ”toate statele europene importante au luat deja decizii similare ce elimină companiile chineze din licitațiile 5G”.  

”Sunt adept al valorilor democratice, de unde decurg și idei ca piață liberă, liberă concurență, prosperitate, dar înainte de toate sunt român și sunt solidar cu semenii mei la bine și la rău”, scrie George Popescu.

În această calitate, vechiul social democrat  pune șapte întrebări și remarci adresate ”cu tot respectul cuvenit domnului prim vicepreședinte, fost președinte ANCOM”.

Iată întrebările adresate lui Sorin Grindeanu -  care dovedesc că în vechii membri ai partidului există conștiință și demnitate:

1. De ce și de unde reiese că această lege este (sau trebuie să fie) o lege anti Huawei ?

2. Care sunt statele europene care au adoptat legislație "anti Huawei" ? Bundestag-ul a adoptat chiar acum două săptămâni o lege extrem de complexă, cu prevederi exigente, dar care nu exclude nici un producător de echipamente.

3. Invocați un memorandum semnat cu președintele Trump, atunci în funcție, dar președintele actual al SUA a nuanțat mult abordarea referitoare la China, chiar dacă NATO a enunțat ca "risc de securitate" ascensiunea Chinei.

4. Există, sau a existat, în PSD, în Consiliul Național sau în organizații o dezbatere amplă, calificată și aplicată privind opțiunile României, ale poporului român și ale PSD privind politica externă sau trebuie să acceptăm rolul de supuși care nu au dreptul la cuvânt ?

5. România, în trecut, s-a afirmat prin opinii proprii, cu efecte importante, atât în cadrul Pactului de la Varșovia cât și în CAER. La fel au făcut Franța și Grecia în NATO. Azi mai gândim, mai avem opinii proprii sau suntem vasali ideologici, fără interese, nesemnificativi ?

6.Această declarație, exprimată regretabil, împotriva unui membru permanent al Consiliului de Securitate al ONU nu va avea oare consecințe în plan diplomatic și în planul relațiilor bilaterale ?

7.Știți care au fost consecințele pentru Australia care a acționat, la îndemnul ex-președintelui Trump, oarecum similar ? Știți ce s-a întâmplat cu fermierii americani cultivatori de soia, în plină pandemie, ca urmare a țâfnelor domnului miliardar Trump ? Estimați consecințele pentru economia românească, pentru prețurile plătite de români pentru servicii de comunicații, acum când toată lumea este, și va rămâne, on-line ?

O reacție care, așa cum scriam, face cinste adevăraților social democrați – și proba că vechea gardă spune NU derapajului progresist și servilismului extern.

Mai adaug doar această imagine, în care George Popescu este alături de cei care au condus sau au reprezentat o parte din gloria marii sale iubiri – Rapid București: Mircea Lucescu și Dinu Gheorghe ”Vamă”.

260
Tematic
Dan Chitic îl anulează pe Ciolacu - și pretențiile liderului PSD
Se confirmă - Mircea Geoană ar fi marea soluție a PSD! Cu o condiție… care ține de Rusia!
Caz scandalos de vânzare de resurse – PSD cere PUȘCĂRIE!
PSD șochează din nou – demers radical anti-China!

Загрузка...
Sorin Grindeanu

PSD șochează din nou demers radical anti-China!

235
PSD este cel mai tăcut partid în cazul ursului devenit simbol al revoltei contra subjugării României, dar susține puternic o lege care scoate China din competiție, pentru că… așa vrea SUA!

BUCUREȘTI, 6 mai – Sputnik. Conducerea social democrată se desparte tot mai mult de trecutul reprezentat de marii lideri Iliescu și Năstase, dar și de valoroșii lor urmași, Ponta și Dragnea!

O dovedesc și azi, în urma unui episod bizar, în urma căruia ministrul Economiei, Claudiu Năsui (USR), a trimis o adresă în urma căreia se amână dezbaterea pe proiectul legislativ menit să blocheze participarea Huawei la licitația 5G.

Proiectul a fost trecut prin CSAT – și este urmarea cererii imperative a ”partenerilor strategici”, a președintelui Trump personal; în același timp, imixtiunea americană este o formă gravă de atac la democrație, la libertatea comerțului și la principiul pieței libere.

În același timp, acceptând impunerea americană, România lovește neloial interesele Chinei, cel mai mare investitor mondial și unul dintre cei mai statornici prieteni ai țării noastre!

Ei bine, PNL, prin Alina Gorghiu, a reacționat atacându-l pe Năsui (fără a-i pomeni numele!) – fapt care nu este de mirare. PNL duce de mult o campanie anti-China – și asta chiar pe față!

Dar surpriza vine de la PSD, ai cărui noi lideri îl atacă direct pe Năsui cerându-i să urgenteze legea ”anti-China”… pentru că așa vrea SUA și așa s-a înțeles Iohannis!

Mesajul ”noului PSD” este clar formulat de Sorin Grindeanu – și e postat pe pagina Partidului Social Democrat, deci deplin asumat de partidul celor care au militat pentru apropierea de mare putere a Orientului!

”După ce, din Opoziție, USR se bătea cu pumnii în piept cât de pro-american și pro-european este, acum, la Putere, ne arată fix contrariul! Ministrul Năsui cere azi amânarea dezbaterilor pe legea care blochează participarea Huawei la licitația 5G, șocând pe toată lumea!”, scrie Grindeanu.

Fostul premier îi amintește că ministrul Năsui a fost de acord cu legea trecută prin Guvern (?! – poate proiect de lege, n.n.), iar ca membru CSAT a votat pentru acest proiect, trimis apoi la Parlament pentru dezbatere în regim de urgență!”

Și, atenție acum la reproșurile ”socialistului” de tip nou: ”Practic Năsui ne transmite că nu dă doi bani pe următoarele fapte concrete:

- Iohannis a semnat în SUA un memorandum pe această temă cu Trump, act care trebuie transpus acum în lege;

- toate statele europene importante au luat deja decizii similare ce elimină companiile chineze din licitațiile 5G;

- amânarea legii blochează licitația 5G, proiect vital pentru România, din care Guvernul unde Năsui e membru speră să obțină sute de milioane de euro!

Deci, cel puțin al doilea „reproș” este de menționat în cartea rușinii PSD: ”toate statele europene importante au luat deja decizii similare ce elimină companiile chineze” – deci România să se grăbească și ea!

Mai mult, Grindeanu, ”liderul social democrat”, aruncă și o acuzație în stil #REZIST: ”Dacă Năsui s-a răzgândit brusc din pricina lobby-ului puternic al Huawei – asta e deja treaba procurorilor”.

Și închei cu o mârlănie: ”Dacă însă nu înțelege despre ce e vorba, îi dau o veste tristă: când ești prost, nici măcar noile tehnologii nu te ajută să maschezi asta..."”.

Deci, PSD îi acuză pe cei de la Huawei – firmă a statului chinez! – că face o acțiune ilegală în România, lobby-ul, influențând decizia ministrului? Ba chiar îi trimite pe chinezi în fașa procurorilor?!

Pe de altă parte, PSD nu reacționează la atacul la firmele chineze, la încălcarea bunelor practici comerciale! De ce? Pentru că SUA au ordonat, iar PSD Ciolacu s-a supus!

În concluzie – acesta e noul PSD progresist, fidel PES-ului lui Timmermans și din ce în ce mai departe de electoratul care a votat, cum scriam la început, marii lideri Iliescu și Năstase, dar și de valoroșii lor urmași, Ponta și Dragnea!

În schimb, PSD este cel mai tăcut partid în cazul ursului devenit simbol al revoltei contra subjugării României. Dar mai miră asta pe cineva?...

235
Tematic
PSD anunță o mutare BOMBĂ, în premieră! Implică și AUR
Laura Vicol trezește din adormire PSD – Ciolacu recunoaște!
PSD profită de războiul din Coaliție – mutare decisivă!
Codrin, palmă pentru PSD Ciolacu, după proteste! ”Chiar nici o voce, nimeni curajos?”
PSD respinge PNL: ”Cîțu și Iohannis să stea acasă, românii s-au săturat de PROSTIA lor”
Se confirmă pas cu pas: PSD pregătește alianța cu USR!
PSD impune 5 URGENȚE noului ministru al Sănătății – contra ”tâmpeniilor lui Voiculescu”
Dan Chitic îl anulează pe Ciolacu - și pretențiile liderului PSD
Se confirmă - Mircea Geoană ar fi marea soluție a PSD! Cu o condiție… care ține de Rusia!
Caz scandalos de vânzare de resurse – PSD cere PUȘCĂRIE!

Загрузка...