Proteste în România

General MApN cere urgent lege penală, vizează incidentele și pe Iohannis!

4402
(reînnoit 11:16 14.08.2018)
General: "Instigarea la violență trebuie pedepsită penal, mai cu seamă când aceasta vine din partea unor lideri de partid sau chiar din partea președintelui"

BUCUREȘTI, 14 aug — Sputnik, Dragoș Dumitriu. "Violențele de la protestul de vineri ar trebui să conducă la întreruperea vacanței parlamentare pentru luarea unor măsuri urgente", a declarat fostul ministru al Apărării Naționale, generalul Corneliu Dobrițoiu.

Generalul Dobrițoiu este indignat și îngrijorat mai ales de "instigarea la violență" care este susținută de lideri politici sau… chiar de președintele Iohannis!

"Instigarea la violență trebuie pedepsită penal, mai cu seamă când aceasta vine din partea unor lideri de partid sau chiar din partea președintelui, de ce nu?", a declarat Corneliu Dobrițoiu.

Generalul atrage atenția trecerii la un alt nivel a manifestărilor stradale, ceea ce face necesară o adaptare a legislației.

"Cred că deja se va trece la un alt nivel și deja cred că implicarea autorităților statului ar trebui să fie pe măsură", spune generalul.

Măsura normativă este necesar a fi luată urgent de către Parlament, ori, având în vedere evenimentele, legislativul ar trebui să revină la lucru imediat, consideră fostul șef al Apărării.

"Când spun implicarea autorităților statului pe măsură mă uit și la Parlament, care ar trebui să sancționeze — nu ar fi rău să își întrerupă vacanța și să ia în dezbatere toate afirmațiile publice ale liderilor politici care instigau la violență și să adopte o hotărâre, să facă ceva",a declarat generalul Corneliu Dobrițoiu la Antena 3.

4402
Тема:
Acțiunea de protest pe 10 august la București (53)
Tematic
Comisia Europeană despre proteste: „E o problemă internă a României”
A fost un „protest al diasporei” sau nu? Cum au manipulat rețelele de socializare și presa
LIVE: a doua zi de proteste în Piața Victoriei
Patriarhia, reacţie la protestul de ieri – ce mesaj a transmis
Imagini cu impact: cum s-au desfășurat protestele din 10 august
Gaze lacrimogene, mesaje anti PSD şi jandarmi - reportaj dintre protestatari
Ultima oră: Autoritățile, plângere penală și somație contra unui cunoscut protestatar

Загрузка...