Klaus Iohannis

Iohannis a pus procurorii pe jandarmi: se caută vinovați

764
(reînnoit 13:00 11.08.2018)
Klaus Iohannis a cerut procurorilor să demareze o anchetă cu privire la intervenția de ieri a jandarmilor în timpul dezordinilor de stradă din noaptea de 10 august.

BUCUREȘTI, 11 aug  — Sputnik. După ce a condamnat ieri intervenția jandarmilor, președintele României, Klaus Iohannis, a solicitat astăzi, 11 august, Procurorului general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, domnul Augustin Lazăr, demararea de urgență a unei anchete pentru stabilirea tuturor circumstanțelor în care s-a produs intervenția jandarmeriei pentru restabilirea ordinii publice în noaptea de 10 august, în Piața Victoriei din București, se anunță într-un comunicat al președinției.

Șeful statului a solicitat procurorului să stabilească în ce măsură a fost legală intervenția forțelor de ordine și să identifice persoanele și gradul de implicare sau vinovăție a tuturor celor care au participat la incidentele din zona sediului Guvernului.

Potrivit unui comunicat al Parchetului, în decursul zilei de azi, "procurori militari din cadrul Parchetului Militar Teritorial de pe lângă Tribunalul Militar București s-au sesizat din oficiu, fiind înregistrat dosar penal cu privire la modul de intervenție al jandarmilor și incidentele petrecute la manifestația din Piața Victoriei din București în cursul zilei de 10 august 2018, precum și în cursul nopții de 10 spre 11 august 2018".  

De asemenea, la Parchetul Militar Teritorial de pe lângă Tribunalul Militar București urmează să fie colectate inclusiv sesizările depuse la secțiile de poliție, iar toate plângerile penale depuse vor fi înregistrate sub număr unic".

764
Tagurile:
10 august 2018, Parchetul General, diaspora, procuror, jandarmi, proteste, Klaus Iohannis, București
Тема:
Acțiunea de protest pe 10 august la București (62)
Tematic
Oficial: Cine a dat ordin de intervenție în forță a jandarmilor
Opinie din US Army despre acțiunile jandarmilor
Gaze lacrimogene, mesaje anti PSD şi jandarmi - reportaj dintre protestatari
Piața Victoriei, tentativă de omor - femeie jandarm călcată în picioare de zeci de demenți
ACUM: Piaţa Victoriei, intervenție în forţă a jandarmilor
Imagini șoc: Jandarmii au filmat huligani aruncând cu pietre și bucăți de asfalt
Mesaj neaşteptat al Jandarmeriei Române înainte de protest - nu va ierta nimic
Incident – Iohannis, atacat în față: huiduieli și acuzații, jandarmi

Загрузка...