Aurelian Badulescu, viceprimarul Capitalei

Ultima oră: Autoritățile, plângere penală și somație contra unui cunoscut protestatar

2545
(reînnoit 18:17 09.08.2018)
Mesaj ferm pentru cei care nu respectă legile - "Plângere penală împotriva dumneavoastră având în vedere că ați încălcat legea, vă somez public!"

BUCUREȘTI, 9 august, Sputnik, Evan Răutu. Acum puțin timp, unul dintre cei mai cunoscuți protestatari, Cristian Mihai Dide, a aflat că împotriva sa a fost depusă o plângere penală.

Motivul — în această dimineață, Dide și-a parcat rulota în Piața Victoriei. De altfel, pe Facebook au fost postate imagini cu mai mulți protestatari "de profesie", unii abonați la amenzi, stând la masă în fața rulotei, în mijlocul Pieței Victoriei.

Plângerea penală a fost făcută de autoritățile locale din București, iar opinia publică a aflat de la viceprimarul Aurelian Bădulescu.

"Am depus la Parchetul Judecătoriei Sectorului 1 o plângere penală împotriva dumneavoastră având în vedere că ați încălcat legea 50, articolul 3, litera g — vă somez public să vă ridicați camparea din Piața Victoriei", i-a transmis Aurelian Bădulescu lui Dide, în direct la B1 TV.

Pe de altă parte, agenția DC News transmite reacția lui Dide, care s-a arătat surprins de acest demers: "Știam că există posibilitatea ca ceea ce facem noi acolo să fie o infracțiune, dar ce citește domnul Bădulescu din legea 50 nu este corect".

"Legea spune așa: organizarea de tabere de corturi sau de rulote este infracțiune", a delclarat Dide. "Să demonstreze domnul Bădulescu că eu am organizat… eu sunt organizatorul protestului, dar aceea nu este o tabără de corturi. Eu acolo protestez, nu sunt în camping, nu am venit să fac grătar. După logica dumnealui, cel care vinde zece rulote se încadrează în legea 50 pentru că are parcate zece rulote una lânga alta".

2545
Tagurile:
Primăria, Cristian Mihai Dide, Aurelian Badulescu, București, România
Tematic
Mesaj neaşteptat al Jandarmeriei Române înainte de protest - nu va ierta nimic
Protestul diasporei - cifre uriașe, violență, dar nimeni nu mai răspunde!
Roșca Stănescu: „Mitingul nu poate genera distrugerea majorităţii parlamentare"
Raed Arafat

Ne paște starea de urgență? Raed Arafat, explicații de ultim moment

4
(reînnoit 08:08 06.07.2020)
Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență a vorbit despre situația în care ne aflăm la momentul de față din punct de vedere epidemiologic și s-a arătat îngrijorat. Ce a declarat.

BUCUREȘTI, 6 iul – Sputnik, Georgiana Arsene. Numărul mare de persoane infectate cu noul coronavirus din ultima perioadă stârnește îngrijorarea autorităților din România. De altfel, la cel mai înalt nivel, se vehiculează deja ideea reintrării în starea de urgență.

Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, spune că, la un moment dat, este posibil să se suplimenteze locurile la terapie intensivă, mai ales că semnale de alarmă există.

Oficialul a reluat rugămintea adresată populației de a respecta regulile de protecție. Mai exact, trebuie să purtăm mască, să folosim dezinfectant și să ne spălăm pe mâini.

”Vedem o creștere foarte serioasă și avem niște indicatori pe care îi analizăm. Durata de infectare a scăzut. Creșterea cazurilor active începe să pună presiune pe secțiile de terapie intensivă. Avem și alte probleme”, a spus Arafat.

Acesta a subliniat că medicii nu pot fi detașați așa ușor și că nu se poate pronunța dacă se va ajunge sau nu la starea de urgență. Mai mult, Arafat a subliniat că încearcă să facă să nu se ajungă în situația de a alege dintre doi pacienți pe care din ei să îi pună la ventilator.

Reamintim că, în data de 16 martie 2020, președintele Klaus Iohannis a decretat stare de urgență. Aceasta a fost prelungită cu încă o lună.

În perioada stării de urgență au fost date 12 ordonanțe militare care au restricționat dreptul la libera circulație, la educație și la sănătate.

Peste două luni, Guvernul a înlocuit starea de urgență cu starea de alertă.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

4
Tagurile:
Stare de urgență, Raed Arafat
Тема:
Coronavirus în România, Moldova și în lume

Загрузка...
Klaus Iohannis și Donald Trump

Românii PROVOACĂ maxim SUA cer PROBA sunt Parteneri cu adevărat!

34
Acum se va vedea dacă SUA sunt parteneri, sau e doar o vorbă prin care iau bani de la români și își permit orice aici

BUCUREȘTI, 6 iul – Sputnik, Dragoș Dumitriu. Reprezentantul României la OMS, prof. dr. Alexandru Rafila, nu crede că se va putea folosi medicamentul REMDESIVIR pentru tratamentul COVID-19 în Europa, implicit în România,  în condițiile în care SUA ”au achiziționat 90% din producție în avans”.

”Va fi greu în condițiile în care SUA au achiziționat 90% din producție în avans, dar el nu trebuie folosit decât la forme grave pentru că nu are rost să dai medicație puțin disponibilă decât în cazul în care sunt puse în pericol viețile pacienților”, a declarat dr. Rafila la Digi 24.

La această provocare pentru SUA spusă pe jumătate se alătură Victor Ponta, care provoacă SUA în față – și implicit pe Iohannis și Guvernul, atât de atașați ”parteneriatului”:

”Având în vedere faptul că Guvernul SUA a achiziționat în avans practic toată producția mondială de REMDESIVIR - sper că Președintele și Guvernul României să solicite, în baza Parteneriatului Strategic, un sprijin instituțional măcar pentru acei români aflați la Terapie Intensivă!”, scrie Ponta într-o recentă postare.

Ironic, fostul prim ministru menționează că are ”încredere că Președintele și Guvernul României nu vor fi refuzați!”

”Trebuie să ne folosim relațiile internaționale pentru binele românilor - nu pentru interese personale de imagine și politice!”, lovește Ponta în final.

Reamintim că, la recepția de la ”4 Iulie”, Iohannis și Orban au elogiat sprijinul acordat de SUA României în Pandemie, deși acesta nu s-a ridicat nici măcar la o valoare de 1 milion de dolari – și nu s-a pus nici problema amânării plaților pentru rachete.

Deci, Rafila și Ponta au dreptate: acum se va vedea dacă SUA sunt parteneri, sau e doar o vorbă prin care iau bani de la români și își permit orice aici.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

34

Загрузка...