Eugen Orlando Teodorovici

Teodorovici, reacție promptă, desființează afirmațiile oamenilor lui Iohannis

2783
(reînnoit 18:26 07.08.2018)
Eugen Teodorovici: "Să spui că felul în care ţi-ai alocat sumele, în care cheltui banii, arăţi practic că nu ai o experienţă foarte bună în zona aceasta"

BUCUREȘTI, 7 aug — Sputnik, Evan Răutu. Acuzațiile lansate de la tribuna palatului Cotroceni de către purtătorul de cuvânt al Președinției, au primit imediat o replică din partea ministrului Finanţelor, Eugen Teodorovici.

Într-o intervenție la postul Antena 3, Teodorovici a punctat sau chiar a desființat mai multe dintre acuzațiile Președinției.

În primul rând, "adresa" despre care Președinția lăsa să se înțeleagă că a trimis-o înaintea publicării rectificării bugetare, a fost, de fapt, trimisă chiar în timpul în care se făceau acuzațiile!

"Astăzi a trimis o adresă, la ora 14.05 când a ajuns scrisoarea", a precizat Teodorovici, care a menționat că "m-am uitat şi eu pe ea". 

În acest moment când discutăm, Administraţia Prezidenţială introduce în sistemul nostru cheltuieli, acuză ministrul, "Președinția îşi face spaţiu pentru angajamente, ca să crească partea de angajamente". Eu vă dau exact extras pe ore, minute şi de la cine, declară ferm ministrul.

"Există şi pentru forumul "3 Mări" sumele alocate, pentru a se desfăşura în bune condiţii. Sumele sunt în buget", a replicat ministrul la una dintre principalele avertismente prezidențiale.

Dar, Teodorovici nu s-a putut abține și le-a reproșat reprezentanţilor Administraţiei Prezidenţiale „lipsa experienţei în domeniu".

"Îmi pare rău că se înţelege să se iasă cu astfel de declaraţii — să spui că felul în care ţi-ai alocat sumele, în care cheltui banii, arăţi practic că nu ai o experienţă foarte bună în zona aceasta", a declarat Teodorovici.

Mai mult, ministrul aruncă bomba: "Din 2014 până astăzi, cred că este singura structură publică căreia i s-a dublat practic bugetul". Cu alte cuvinte, Iohannis e cel mai cheltuitor președinte!

Nici în privința afirmației că Președinția a angajat întreaga cota bugetară ministrul nu e de acord, aducând cifre concrete.

"La deplasări pot să vă spun că, la aceasta oră, din bugetul de aproximativ 8 milioane lei doar pe deplasări, există suma de doar 2,2 milioane lei angajate", a spus ministrul, completând — "Dacă pe şapte luni au fost suficiente 2,2 milioane, nu cred că sunt probleme să se încadreze în cei 8 milioane de lei".

Angajarea pe întreaga Administraţie Prezidenţială este aşa, la oră, a arătat Teodorovici: "din 22,2 milioane lei pentru bunuri şi servicii avem 7,7 milioane lei angajaţi, deci aproximativ 30%.

"La titlul de cheltuieli de capital, din 6,2 milioane lei alocate pe acest an, plăţile sunt făcute undeva la 5 milioane şi ceva de lei, undeva la 9%", a desființat Teodorovici acuzațiile președinției.

De aici și cifrele rectificării: "Tăierea este de 11,1 milioane, ea se compune din 8 milioane minus la bunuri şi servicii, avem un plus de un million la cheltuielile de personal".

Dar, în cazul unor necesități "avem posibilitatea de a aloca sume suplimentare din fondul de rezervă al Guvernului". În octombrie va fi o a doua rectificare, a anunțat Eugen Teodorovici la Antena 3.

"În contextul unei rectificări negative de o asemenea anvergură România nu va putea fi reprezentată şi nu va putea să-şi onoreze angajamentele internaţionale asumate, cum ar fi găzduirea şi organizarea Summit-ului „Iniţiativei celor 3 mări", a declarat astăzi Mădălina Dobrovolschi, acuzând un adevărat "sabotaj politic" împotriva președintelui.

2783
Tagurile:
rectificarea bugetară, declarția, Președinție, Eugen Teodorovici, României
Tematic
SONDAJ: Susțineți majorarea bugetului pentru educație cu 0,3% pe an?
Bugetul României, amenințat grav la NATO - cheltuială imensă propusă!
Statul cheltuiește mai rapid decât încasează. Deficitul bugetar a crescut
Teodorovici, curaj total: l-a lăsat fără replică pe însuși Hans Klemm!
Lege-șoc! Teodorovici lovește necruțător PSD-iștii bogați
Ce veste ne dă Teodorovici! Anul acesta vom scăpa de...
Klaus Iohannis

Iohannis - anunț: când scăpăm de carantina de noapte

97
Președintele României a declarat că dorința sa este să se renunțe cât mai curând la starea de alertă, dar că, în ceea ce privește carantina pe timp de noapte, impusă încă din luna noiembrie a lui 2020, nu poate da un pronostic.

BUCUREȘTI, 23 apr – Sputnik. Președintele României, Klaus Iohannis, a ieșit, astăzi, 23 aprilie 2021 și a făcut câteva declarații de presă de interes major pentru toți românii.

Șeful statului a atins două subiecte sensibile la care toți românii doresc să afle un răspuns ferm cât mai curând. Este vorba despre problema stării de alertă și despre carantina pe timp de noapte.

Klaus Iohannis a explicat, cu referire la renunțarea la starea de alertă și la carantina pe timp de noapte că lucrurile nu se vor întâmpla de azi pe mâine și că, pe măsură ce pandemia se reduce, gradual se vor relaxa măsurile care au fost necesare pentru a controla răspândirea acestui virus.

”Comitetul Naţional evaluează permanent, împreună cu INSP fac propuneri şi veţi vedea că uşor, uşor se atenuează câte o măsură, până când în final ieşim din pandemie şi ne reluăm viaţa normală”, a precizat Klaus Iohannis.

Referitor la renunțarea la starea de alertă, Klaus Iohannis a declarat că, în măsura în care se reduce pandemia şi se reduce numărul de îmbolnăviri, la un moment dat, la o analiză serioasă, se va renunţa la prelungirea stării de alertă.

”Eu personal îmi doresc cât mai repede să ajungem în această etapă”, a punctat Iohannis.
97
Tagurile:
carantină, Klaus Iohannis

Загрузка...
Dan Chitic

Dan Chitic îl anulează pe Ciolacu - și pretențiile liderului PSD

345
Cunoscutul avocat se revoltă după ultimele declarații ale liderului PSD, care își arogă merite pentru ultimele evenimente

BUCUREȘTI, 23 apr – Sputnik. Ultimele apariții ale lui Marcel Ciolacu au adus un element nou – faptul că PSD ar avea meritul de a-l fi dat jos pe Vlad Voiculescu. Cel puțin asta reiese din declarații – fapt care îl revoltă pe Dan Chitic, una dintre cele mai puternice și consecvente voci care au protestat contra fostului ministru.

”Ciolanu ne explică la tv cum el și PeeeSeeeDeee-ul l-au dat jos pe VVoiculescu”, scrie ironic Dan Chitic, atrăgând atenția că Ciolacu ”mai spune cum el nu cere oamenilor sa iasă in stradă “ca sa nu se îmbolnăvească”.

În plus, Chitic remarcă un altă pretenție a lui Ciolacu - că opoziția nu ar face-o strada, ci ”o face el hotărât din Parlament” – adică ”de acolo de unde au votat de doua ori si starea de Urgenta a Gauleiterului Iohannis, Legile 55 și 136/2020 și cele 2 guverne Orban”, punctează avocatul.

Ei bine, pe lângă arogarea meritelor în cazul Voiculescu, Ciolacu a anunțat și că PSD va intra în ”grevă parlamentară” – un procedeu neobișnuit, pe care Dan Chitic îl ironizează în contextul dat: ”Atât de ferm și eficient e încât ce poate face e doar “greva parlamentară”.

”Păi de ce să facă greva? Oricum nu au făcut nimic pana acum, nici nu ne vom da seama că sunt în grevă”, punctează dur Dan Chitic.

De fapt, ”orice cuvânt în plus e prea mult pentru acest nimic”, îl nimicește Chitic pe Ciolacu, subliniind un aspect recunoscut de majoritatea analiștilor: ”Clar e că singura opoziție a regimului a fost aia din stradă”.

Și, la fel de clar este că ”pentru 2024 trebuie să construim o opoziție viabilă și credibilă și în Parlament”, conchide Dan Chitic, subliniind – ”în rest, oricâte procente ar avea în sondajele alea făcute din pix, singura concluzie pe care o pot trage după ce l-am ascultat 5 minute pe Ciolacu e R.I.P. PSD!”

Ca un post scriptum, Dan Chitic preia un comentariu în care i se spune că ”Nu e frumos sa spui "RIP PSD!" . Trebuie spus pe de-a dreptul MU(…)E PSD”.

”Cu asta s-au învățat și nu le mai este greață”, spune comentatorul citat de Dan Chitic, argumentând cu alte fapte ale PSD: ”Carmen Avram a votat la Bruxelles legea LGBT precum și aia cu Pașaportul de vaccinare. Alături de Manda Olguței. Numai patrihoți unul si unul”.

Cam asta e imaginea noului PSD – european, aliniat la grupul progresist.

345
Tagurile:
PSD, Marcel Ciolacu, Dan Chitic

Загрузка...
Heiko Maas

Germania respinge modificarea granițelor în Balcani

0
Ministrul german de Externe, Heiko Maas, a declarat că Germania respinge redesenarea graniţelor în vestul Balcanilor, ideea fiind ”pusă în sertar”.

BRUXELLES, 23 apr – Sputnik. Ministrul de Externe de la Berlin, Heiko Maas, a vrut să închidă controversatul subiect al redesenării unor granițe în Balcani și a respins categoric această idee care a apărut într-o notă diplomatică neoficială a Uniunii Europene.

Documentul, care a agitat mult spiritele, i-a alarmat pe bosniaci, care au văzut-o ca pe o ameninţare la adresa unităţii teritoriale a ţării lor.

În document se vorbea despre posibilitatea ca prin crearea Serbiei Mari, a Albaniei Mari şi a Croaţiei Mari să se rezolve tensiunile naţionale care împiedică integrarea europeană a regiunii.

"Ideea că lucrurile pot fi rezolvate cu linii noi pe o hartă nu este doar nerealistă, dar este periculos să iniţiezi chiar această discuţie", a declarat Maas reporterilor din Pristina, capitala Kosovo.

El a precizat că ideea schimbării frontierelor este una pe care guvernul german o respinge vehement și a arătat că se bucură că ideea a fost "pusă înapoi într-un sertar sau, sperăm, în tocătorul istoriei".

Nota diplomatică a UE a apărut prima oară în presa din Slovenia, dar premierul sloven Janez Jansa a negat relatările presei potrivit cărora el ar fi trimis nota preşedintelui Consiliului European Charles Michel ca o propunere cu privire la modul de tratare a regiunii după ce Slovenia va prelua preşedinţia UE în iulie.

0
Tagurile:
Heiko Maas, Balcani
Tematic
Kusturica va juca într-un film despre agresiunea NATO în Balcani
Primul stat modern aromân din Balcani: Principatul Pindului
Cine își dorește o recroire a granițelor în Balcani și care ar fi consecințele
Statele Unite prevăd un conflict armat în Balcani în 2019. Ce vor de la Rusia?
Bombardamente din 1999: Hiroshima și Nagasaki în Balcani - Cum au fost afectați românii
Justiția bulgară a deblocat procesul de extindere a Turkish Stream în Balcani
Coșmar seismic: 30 de cutremure și replici în Balcani în 13 ore – cutremur și în România!

Загрузка...