Eugen Orlando Teodorovici

Teodorovici, curaj total: l-a lăsat fără replică pe însuși Hans Klemm!

60419
(reînnoit 16:33 30.08.2018)
(video) Ministrul l-a luat la socoteli pe Klemm: "Aveți bază militară, dar cât consumați voi din România? Cumpărați mâncarea, apa, uniformele de la firme românești?"

BUCUREȘTI, 6 aug — Sputnik, Dragoș Dumitriu. Adevărate evenimente de presă, interviurile realizate de agenția condusă de cunoscuții jurnaliști Bogdan Chirieac și Val Vâlcu, DC News, au dat prilejul unor demnitari și unor oameni politici să facă declarații curajoase sau dezvăluiri incendiare.

Un astfel de exemplu este cel al ministrului de Finanțe, Eugen Orlando Teodorovici, care a relatat un fapt incredibil — o discuție cu ambasadorul SUA, Hans Kelmm în care i-a solicitat acestuia un răspuns clar despre investițiile americane — în contrapartidă cu uriașele cheltuieli ale României pe armamentul american.

"Într-o întâlnire cu ambasadorul SUA, Hans Kelmm, i-am spus că, deși noi am semnat acum 20 de ani acel parteneriat strategic, ar fi bine trecem de la documente la lucruri concrete", a povestit Teodorovici. "Adică, de 4 miliarde am luat noi rachete, de 4 miliarde vrem să faceți afaceri la noi cu firmele românești", a punctat clar și la obiect ministrul.

Mai mult, Teodorovici a trecut la chestiuni concrete, ca un adevărat om de cifre, nu cu diplomații sau politicianisme.

"Aveți bază militară în România și ne bucurăm de această prezență, dar cât consumați voi din România? Cumpărați mâncarea, apa, uniformele de la firme românești? Așa trebuie să fie purtate discuțiile de acum înainte".

Ei bine, spune Teodorovici, ambasadorul SUA nu a avut replică, doar "a dat din umeri în loc de a răspunde la aceste întrebări", transmite DC News.

Mai departe, în interviul menționat, Teodorovici a transmis un mesaj ferm — evident, adresat tot "partenerului strategic".

"De exemplu, vor americanii să producă rachete de 20 de miliarde. Noi ne obligăm să cumpărăm o treime din rachete dacă le produc în România și cu restul ieșim împreună pe piața externă".

Iar concluzia ministrului în legătură cu acest mod de abordare al parteneriatului, îl urcă în topul posibililor candidați la prezidențiale:

"Dacă punem așa problema vom fi respectați. Trebuie schimbată abordarea, să nu înțeleagă că suntem războinici, nu dar ce vor ceilalți pentru țările lor asta vrem și noi pentru țara noastră — nimic altceva", a conchis ministrul.

Ca un comentariu — această declarație a fost dată cu puțin timp înaintea celei asemănătoare dată de Liviu Dragnea la Antena 3. E posibil să fie vorba de o "inspirație" între cei doi demnitari PSD — sau de o binevenită schimbare de politică a partidului.

60419
Tematic
Toader, gest de curaj unic: pune capăt imixtiunii lui Klemm și a FBI!
Scandal: Generalul Iliescu revine - Atac total la Hellvig-SRI, la Klemm și la americani
Klemm a comis-o grav, a participat la discuții antiromânești - fără presă!
Șoc de Ziua SUA: Trust implicat în scandal gigantic, sponsor al Recepției lui Klemm!
Chef de 50.000 lei al primăriei Cluj, la care e invitat și Klemm
Гороскоп

Horoscopul primăverii 2021: Ce surprize au pregătit astrele

72
(reînnoit 16:19 18.04.2021)
Primavara 2021 reprezintă un nou început într-un an cu totul special – anul schimbărilor. Ce ne pregătesc astrele în această perioadă am aflat de la astrologul Cristina Oxentii.
Horoscopul primăverii 2021: Ce surprize au pregătit astrele

Primăvara anului 2021 se anunță mai liniștită din punct de vedere astral - o veste îmbucurătoare, având în vedere că ultima perioadă a fost zbuciumată și plină de provocări.

Din punct de vedere social, din data de 19 aprilie curent, oamenii vor simți un comfort psihologic deosebit – o lumină la capătul tunelului, susține astrologul Cristina Oxentii.

"Soarele face ingresia în Taur, iar atmosfera se degajează, va fi mult mai liniștit, iar oamenii vor putea savura din micile plăceri. Ne vom bucura de natură și vom aprecia și mai mult relațiile de familie", a declarat pentru Sputnik Cristina Oxentii.

Potrivit astrologului, în data de 24 aprilei, planeta Mercur va face o conjuncție cu Uranus, astfel se preconizează o perioadă bună pentru dezvoltarea noilor idei, comunicare și stabilirea relațiilor de afaceri.

72
Tagurile:
Horoscop

Загрузка...
Alegeri parlamentare 2020 în România

Cine ar câștiga alegerile anticipate în România

735
(reînnoit 15:47 18.04.2021)
În caz de anticipate, PSD și AUR ar face majoritatea de peste 50 la sută, a afirmat președintele Consiliului Național al PSD Vasile Dîncuю

BUCUREȘTI, 18 apr – Sputnik. Președintele Consiliului Național al PSD, Vasile Dîncu, spune că în cazul în care s-ar ajunge la alegeri anticipate, atunci PSD și partidele din opoziție ar ajunge la peste 50 la sută, așadar ar putea da Guvernul.

”Dacă ar avea loc alegeri duminica viitoare, PSD împreună cu opoziția și cu independenții ar avea peste 50%, deci ar face majoritate. Statistic vorbind, PSD și AUR ar avea majoritatea. Asta statistic vorbind, pentru că în practică nu s-a discutat nimic. În acest moment, USR-PLUS și AUR se află la o oarecare egalitate. Am văzut statistici cu AUR la 15%, în timp ce USR ar avea 14%, dar cifrele fluctuează”, a comentat Vasile Dîncu evoluția opțiunilor politice ale românilor.

Tot Dîncu spune că PSD s-ar afla la un scor între 33-35%, și că PNL este la limita de 24-25%., dar, observă el, când mai este și câte un scandal la guvernare, scad și mai mult, doar că după ce se stinge un scandal revin la procentul de dinainte.

735
Tagurile:
România, Alegeri anticipate
Tematic
Sondaj de ultimă oră: scade COALIȚIA, face loc unui nou PARTID
Sondaj: peste 73 la sută din ruși susțin blocarea Twitter
Sondaj: Încearcă partidele și grupurile de interese să o blocheze pe Diana Șoșoacă?

Загрузка...
Сотрудник лаборатории Научно-исследовательского института скорой помощи имени Н. В. Склифосовского во время проверки биоматериала на наличие новой коронавирусной инфекции.

„Covid-19 este o oportunitate pentru oligarhia globalistă” - VIDEO

0
(reînnoit 18:48 18.04.2021)
Pandemia de Covid-19 a limitat libertățile publice și individuale peste tot pe planetă pe motiv că trebuie oprită circulația virusului. Într-un interviu pentru Sputnik, intelectualul francez Pierre-Yves Rougeyron consideră că e un avantaj pentru „hiperclasa globalistă”.

BUCUREŞTI, 18 apr – Sputnik. „Covidul a permis o întoarcere [a clasei] oligarhice după o lungă perioadă de reapropriere democratică în Occident”, a spus, la microfonul Sputnik France, intelectualul francez Pierre-Yves Rougeyron, jurist și specialist în inteligență economică.

Potrivit acestuia, această „clasă socială de «câștigători» în grad foarte mare ai globalizării” este hotărâtă să „își dezvolte interesele” și „să-și mențină privilegiile”. Aceasta se va întâmpla prin utilizarea epidemiei ca „instrument de guvernare”. „O oportunitate” obţinută prin frică și „menținerea populației într-o stare de groază”.

Editorul dezvoltă ideile eseistului Antonio Furone, autorul cărţii „Oligarchy, crises and folie des grandeurs” („Oligarhia, crizele și megalomania”) (ed. Jean-Cyrille Godefroy). Potrivit acestuia, un „trio” funcționează în această criză: „restricții privind libertățile, anihilarea statului și înrobire prin datorii”. Suficiente elemente pentru a reduce la tăcere „vocea democratică și antioligarhică a unei părți a populației”, întruchipată, înainte de criza epidemică, de „mișcări calificate drept populiste”, precum mişcarea „vestelor galbene” din Franța.

Interlocutorul interviului prezice că aceste două viziuni și sociologii opuse se vor „ciocni”, deoarece, „pentru ca unii să aibă privilegii, alții trebuie să-și strângă cureaua”. „Acest lucru nu se va întâmpla fără tensiuni”, a adăugat Rougeyron.

0
Tagurile:
Oligarhie, COVID-19
Tematic
Mai mult de 3 milioane de decese asociate cu Covid 19
Războiul din sănătate: spitalele Covid au rămas fără bani, bugetul ATI tăiat cu 65 la sută
Voiculescu aruncă NUCLEARA: Morții de COVID-19 - raportați greșit

Загрузка...