Открытие автомобильной части Крымского моста

UE a adoptat noi sancțiuni împotriva Rusiei din cauza podului spre Crimeea

218
Uniunea Europeană a introdus alte șase companii rusești în lista celor care cad sub incidența sancțiunilor, drept răspuns la construcția podului peste strâmtoarea Kerci.

BUCUREȘTI, 31 iul — Sputnik. Consiliul UE a introdus în lista sancțiunilor șase companii rusești în legătură cu construcția podului prin strâmtoarea Kerci. Decizia a fost publicată marți în Jurnalul Oficial al UE.

"În cadrul măsurilor de nerecunoaștere a anexării Crimeii și Sevastopolului, Consiliul UE consideră construcția podului prin strâmtoarea Kerci drept o continuare a acțiunilor de subminare a integrității teritoriale, a suveranității și independenței Ucrainei", se spune în document.

În anexă sunt incluse șase companii: „Stroigazmontaj-Most, VAD, șantierul naval Zaliv, Mostotrest, institutul Giprostroimoist, Stroigazmontaj-SGM Group".

Măsurile împotriva acestor companii presupun înghețarea tuturor activelor din UE care aparțin acestor structuri, precum și interdicții pentru persoane fizice și juridice de a oferi anumite mijloace acestora.

Numărul total al organizațiilor incluse în lista sancțiunilor UE a ajuns la 44. În afară ce aceasta, Uniunea Europeană a introdus în contextul regimului sancțiunilor interdicții de intrare pe teritoriul UE pentru 155 și a dispus înghețarea tuturor activelor a acestora.

218
Tagurile:
companii, pod, construcție, sancțiuni, Kerci, Uniunea Europeană, Rusia, Ucraina, Crimeea
Tematic
Mari companii americane se opun înăspririi sancțiunilor împotriva Rusiei
UE aplică noi sancțiuni Statelor Unite. Cum poate România să profite
Italia va fi prima voce care va pleda pentru anularea sancțiunilor antirusești
Sancțiunile SUA împotriva Nord Stream-2 - o pură ideologie
SUA a asigurat Germania că sancțiunile nu vor viza „Nord Stream – 2”
Liderii UE au convenit asupra prelungirii sancțiunilor antirusești
Bogdan Aurescu

Lovitură de teatru Aurescu confirmă cea mai controversată mutare din diplomație!

640
Aurescu l-a numit în fruntea unei instituții principale a diplomației pe un om al serviciilor care spune că Eminescu era ”finanțat de… moșieri ca să desființeze toate ideile venite dinspre Europa prin pașoptism”

BUCUREȘTI, 10 iul – Sputnik, Dragoș Dumitriu. Acum câteva zile, presa anunțase, pe surse, că Iulian Fota va fi noul director general al Institutului Diplomatic Român (IDR), instituție aflată în subordinea MAE, care se ocupă de  instruire profesională în relaţiilor internaţionale şi al diplomaţiei, dar organizează și cursuri de diplomație și relații internaționale destinate persoanelor cu studii superioare, din alte domenii.

Ei bine, Bogdan Aurescu a confirmat că, începând de azi, Iulian Fota va fi boul director al IDR, înlocuindu-l pe un vechi liberal, Dan Petre fiul celebrului istoric și șef al cancelariei președintelui Constantinescu, Zoe Petre.

La această oră a avut loc schimbul de ștafetă, procesul de predare-primire a dosarelor curente privind activitatea şi funcţionarea IDR şi ”au fost trecute în revistă priorităţile pentru următoarea perioadă, inclusiv necesitatea de reformare şi implementare a unor elemente inovative în activitatea instituţiei”, arată MAE, într-un comunicat transmis AGERPRES.

”Printre elementele avute în vedere se vor urmări, de asemenea, realizarea şi implementarea de programe şi parteneriate cu instituţii de prestigiu, organizarea de conferinţe, seminarii, mese rotunde şi workshop-uri policy-oriented, dezvoltarea activităţii de cercetare şi analiză pe teme de actualitate, atât pentru a sprijini activitatea MAE, cât şi pentru a fi accesibile publicului interesat”, i-a transmis Auresc noului director general.

Numirea este poate cea mai controversată de la începutul preluării mandatului de către Bogdan Aurescu – și pare că ea vine în continuarea aberantei strategii naționale de apărare.

Asta pentru că Iulian Fota fost consilier prezidenţial pentru securitate naţională şi şef al Departamentului Securităţii Naţionale din cadrul Administraţiei Prezidenţiale Băsescu, s-a manifestat printr-o rusofobie constantă, atacuri vehemente… făcute speciale parcă pentru a șterge acuzele care i se aduceau chiar lui la finele anilor 90 că… ar lucra pentru Moscova.

Fota a fost al Colegiului Naţional de Apărare, director al Colegiului Naţional de Informaţii şi consilier în cadrul Departamentului pentru integrare euro-atlantică şi politica de apărare din cadrul Ministerului Apărării Naţionale.

Deci, un om cu legătură ostentativă cu serviciile secrete, ceea ce pare destul de ciudat având în vedere că va conduce un Institut Diplomatic la care urmează cursuri diplomați, dar și persoane private.

În plus, Fota s-a manifestat deplasat în multe situații, aducând acuzații grave presei – cazul atacului la „Realitatea Tv” este de notorietate, ca și la unii jurnaliști, printre care Oana Stănciulescu și… Rareș Bogdan, pe care îl caracteriza ca fiind… ”isteric”.

Una dintre cele mai ciudate afirmații ale sale se referă la Mihai Eminescu, despre care susținea că… a fost plătit să atace ideile occidentale!

”Eminescu era un antipașoptist pentru că era acea luptă de putere între noua elită politică – burghezia, bancherii, comercianții – și vechea elită, cea care era bazată pe proprietatea pământului, moșierii, și aceștia îl finanțau pe Eminescu să desființeze toate ideile venite dinspre Europa prin pașoptism”, a declarat Fota într-un interviu acordat pentru ”22”, ziaristei Sabina Fati

Fota a atacat Coaliția pentru familie, naționalismul, vizita patriarhului Kiril, ziariști, oameni politici – în fine ”palmaresul” său este extrem de bogat…

Altfel, Fota este la bază inginer constructor, are studii de master la SNSPA, specializarea Relații internaționale, un doctorat în științe politice … greu de depistat. Poate îl publică! Iulian Fota a urmat cursurile postuniversitare din cadrul Colegiului Național de Apărare, specializarea Studii de securitate, și cele din cadrul Școlii Naționale de Apărare, specializarea Securitate internațională.

Fota este membru al consiliului consultativ al think-tank-ului american CEPA (Center for European Policy Analysis), în consiliul științific al controversatului New Strategy Center şi în alte combinații din domeniul studiilor de securitate.

Deci, poate cea mai controversată numire din MAE, un personaj despre care se pot scrie multe – dar cel mai interesant este să-l auzi pe acest ”profesor”… icnind engleza! Că nu se poate spune că o vorbește… O înregistrare care face de mult timp ocolul internetului!

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

640
Tagurile:
Diplomație, Bogdan Aurescu
Tematic
Aurescu, pleznit din vârful PNL în cazul românilor exportați: ”Azi nu mai era în funcție!”
Scandalul Dragnea lovește în cazul Kovesi: ”Îl avertizez pe Aurescu că-l paște PUȘCĂRIA”
Cine se aseamănă, se adună: Aurescu s-a făcut de râs - e prins cu o minciună stil Orban!
Bogdan Aurescu va intreprinde o vizită la Chișinău
Cazul Kovesi la CEDO se complică – suspiciuni majore, ”Aurescu să ne spună!”

Загрузка...
Raed Arafat

Arafat, argument șocant în fața Senatului la legea carantinei și izolării! Ce ne așteaptă

235
”Până unde o persoană care e purtătoare a unui virus sau a unui agent patogen poate să spună: 'Eu nu vreau să mă supun regulilor medicale' şi de unde încep drepturile celorlalți pe care trebuie să-i protejăm”

BUCUREȘTI, 10 iul – Sputnik, Evan Răutu. Senatorii juriști analizează proiectul de lege ”privind instituirea unor măsuri în domeniul sănătăţii publice în situaţii de risc epidemiologic şi biologic” – al cărei comisie de Raport este cea Juridică.

Prezent la dezbatere, secretarul de stat în MAI, Raed Arafat, a făcut o declarație care șochează, pornind de la premisa că ”Această lege nu este destinată strict COVID”.

”Am avut şi avem situaţia cu COVID, dar legea asta se uită la riscul epidemiologic şi biologic şi asta include şi riscul accidental al unor agenţi patogeni care pot să se răspândească dintr-un motiv de accident de transport, într-un laborator - deci, sunt mai multe aspecte pe care ne-am uitat când a fost propusă această lege”, a spus Arafat.

Explicând această afirmație prolixă, Raed Arafat a spus că această lege ”este necesară pentru combaterea şi limitarea bolilor, respectiv pentru identificarea unei balanţe între drepturile bolnavului şi ale celor care se pot contamina de la el”.

Atenție la ce urmează: ””Dacă individul este cu o boală transmisibilă şi se plimbă printre oamenii care nu ştiu acest lucru, ei sunt supuşi unui risc de a lua această boală”.

”Și atunci trebuie să se găsească această balanţă şi aceasta am încercat noi prin această lege să clarificăm balanţa până unde un individ sau o persoană care e purtătoare a unui virus sau a unui agent patogen sau care este bolnavă poate să spună: 'Eu nu vreau să mă supun regulilor medicale' şi de unde încep drepturile celorlalţi pe care trebuie să-i protejăm”, a declarat Arafat.

Cu alte cuvinte, se propune o lege cu o largă aplicare, care duce la limitarea unor drepturi – chiar a libertății temporare – în condiții vagi ale determinării motivului, bolii în cauză.

”Din punct de vedere al bolilor transmisibile, astfel de reguli există peste tot în lume pentru protejarea colectivităţii şi a cetăţenilor, în general”, a spus Arafat – în condițiile în care, întrebat în repetate rânduri în ce țări (mai ales UE) se practică această ”reținere” a celor considerați ”bolnavi”!

Arafat a asigurat senatorii că, în privința cerințelor CCR, la Camera Deputaţilor s-au introdus mai multe prevederi care ”pot permite previzibilitatea măsurilor, gradualitatea lor, posibilitatea de a contesta, posiblitatea de a cere să se revoce o decizie şi a Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, precum şi a altor ordine”, a explicat oficialul MAI, transmite Agerpres

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

235
Tagurile:
carantină, Senat, Raed Arafat
Tematic
Arafat a fugit de Ciutacu! Jurnalistul îl face praf: ”Despotic, dezgustător şi ruşinos”
Schimbare radicală: Ciutacu îl face praf pe Arafat: ”Prestație absurdă și irațională!”
Ne paște starea de urgență? Raed Arafat, explicații de ultim moment
Ciutacu dă de pământ cu Arafat – ”Te asigur ferm că tu ești ultimul care să decidă”
Arafat, explicații oficiale: cine va mai fi internat dacă are coronavirus

Загрузка...
Dmitry Peskov

Peskov: În Rusia nu există spionomanie

0
(reînnoit 19:03 10.07.2020)
Purtătorului de cuvânt al președintelui rus Dmitri Peskov, a declarat că în Rusia nu există spionomanie, în comparație cu Europa și America.

BUCUREȘTI, 10 iul – Sputnik. În Rusia nu există o spionomanie,  comparativ cu Europa și America , iar creșterea numărul cazurilor de rezonanță în acest domeniu este legată de o deschidere tot mai mare și dezvoltarea a noilor instituții de presă și a noilor canale de informare, a declarat purtătorului de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, citate de RIA Novosti

"Sincer vorbind, nu știu dacă în realitate se observă o creștere. Astfel de cazuri au figurat pe agenda ultimelor câteva decenii, din câte țin minte. Nu știu dacă există mai multe sau nu mai puține acum", a răspuns Peskov, fiind întrebat de jurnaliști care ar fi cauza creșterii numărul dosarelor penale legate de spionaj.

La o remarcă de clarificare, potrivit căreia în ultimii ani au apărut exclusiv cazuri de mare rezonanță, Peskov a menționat că acest lucru s-ar putea datora „unei deschideri mai mari, creșterea noilor canale multimedia, a noilor instituții de presă, a unor noi fluxuri informaționale etc”.

"Astfel de cazuri au existat întotdeauna. Nu este niciun secret că serviciile străine sunt active pe teritoriul Federației Ruse. Ele activează zi și noaptea împotriva demnitarilor de stat, împotriva ofițerilor ruși de informații și așa mai departe. De asemenea, nici contraspionajul nostru nu doarme, contracarează astfel de activități ”, a declarat Peskov.

„Comparativ cu Europa și America, în Rusia nu există o spionomanie”, a precizat purtătorul de cuvânt al administrației prezidențiale.

Marți, judecătoria din Lefortovo, Moscova, a dispus plasarea în arest a consilierului șefului Roskosmos , Ivan Safronov, până pe 6 septembrie, care este acuzat de trădare de țară. Potrivit FSB , consilierul lui Dmitri Rogozin, este suspectat de transmiterea unui serviciu secret din NATO a unor informații clasificate despre cooperarea tehnico-militară rusă.

Avocatul lui Safronov a declarat că anchetatorii îl suspectează de o colaborare cu serviciile cehe din 2012. E vorba de trasferarea a unor informații tehnico-militare privind livrarea armelor către unele state africane, Statele Unite fiind destinatarii finali ai acestor informații cu caracter secret.

Fostul jurnalist nu își recunoaște vina. Până la “Roscosmos”, Safronov a activat în ziarele Vedomosti și Kommersant, fiind preocupat de subiectele militare și spațiale.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

0
Tagurile:
Rusia, Dmitryi Peskov, Spionaj
Tematic
Peskov: Rusia nu intenționează să se implice în alegerile din Belarus
Peskov, despre "tuneluri pentru dezinfectare" de la Kremlin și Novo Ogarevo
Peskov a comentat declarațiile lui Bolton despre Putin și Trump - detalii

Загрузка...