Victor Ciutacu

Ciutacu - cea mai corectă și inedită radiografie a Justiției din România

1521
În ciuda scurtimii, postarea lui Victor Ciutacu e un semnal mult mai important - pentru cine are minte să înțeleagă. Acesta e sistemul de justiție de la noi!

BUCUREȘTI, 30 iul — Sputnik, Dragoș Dumitriu. Spre deosebire de emisiunile TV unde se exprimă in extenso, ziaristul (de presă scrisă) Victor Ciutacu este adeptul stilului scurt, concis. Azi noapte, jurnalistul a publicat o concisă dar cuprinzătoare imagine a justiției române — dar nu prin prisma opiniilor pe care le auzim deseori în presă — ci prin cea a… Justiției internaționale.

Mai precis, a felului în care instanțele din toată lumea judecă… judecăți celebre din țara noastră. Iată scurta scriere a lui Ciutacu, pe care o redăm fără modificări.

"Justiția din Serbia, flit la Ghiță. Justiția din Israel, flit la Elan (Schwarzenberg, n.n.). Justiția din Costa Rica, flit la Udrea și Bica. Justiția din Anglia, flit la (Puiu) Popoviciu. Justiția din Madagascar, flit la Mazăre. Justiția din Ungaria, flit la Marko. Justiția din Argentina, flit la Morgenstern. Justiția din Italia, flit la Bene. Justiția din Liban, flit la Awdi. Justiția din Iordania, flit la Boerică".

De remarcat că în înșiruire sunt 3 țări UE (incluzând și Marea Britanie), plus Israel, "partener strategic". Nu se poate o mai clară imagine a felului în care instanțele din țări importante resping acțiunile din România!

"M-am lămurit — e o conspirație universală a justiţiilor corupte împotriva singurei justiții corecte din lume, cea românească", scrie ironic, în finalul postării, Victor Ciutacu.

Dar, trecând peste ironia lui Ciutacu, situația gravă pe care o prezintă nu poate fi apărată nicicum. Despre ce vorbim acum? De "prost management"? Sau de un sistem prost, pe care noi, din interiorul unei țări care nu știe clar ce vrea, în vedem complet aiurea? În ciuda scurtimii, postarea lui Ciutacu e un semnal mult mai important — pentru cine are minte să judece. Adică să înțeleagă.

1521
Tagurile:
justiție, Victor Ciutacu, România
Tematic
Scandalul momentului: Băsescu, atac grosolan - Ciutacu, scârbit de atâta ipocrizie!
Ciutacu, verdict pentru Iohannis: "Ți-ai băgat mortul în casă"
Ciutacu lansează o informație șoc: "E o execuție la vârf în interiorul PSD"
Acum: Sentința lui Dragnea:"E avantajul principal" - Ciutacu, "Va fi condamnat" - Cristoiu
Ciutacu face praf un celebru procuror: "Mediocru tupeist, mare sculă pe basculă"
Ciutacu, cel mai frumos gest din viață, cea mai emoționantă poveste (reală!) de 1 Iunie
Ciutacu, dezvăluire și promisiune dură pentru omul de bază al lui Kovesi

Загрузка...