Jean-Claude Juncker

Un cadou macabru al lui Juncker pentru Trump. Ce ar trebui sugereze?

307
(reînnoit 16:16 26.07.2018)
Aflat în SUA, președintele Comisiei Europene i-a făcut liderului de la Casa Albă un dar a cărui semnificație lasă loc pentru multe interpretări.

BUCUREȘTI, 26 iul — Sputnik. Jean-Claude Juncker l-a îndemnat pe președintele SUA să nu uite ceea ce reunește UE și SUA.

”Dragă Donald, să ne amintim de istoria noastră comună”, acest mesaj a însoțit imaginea cu necropola generalului american de patru stele, George Patton, dintr-un cimitir militar luxemburghez.

Patton a comandat armata SUA în bătălia pentru Normandia și ofensiva fulgerătoare spre Lorena. A decedat în Germania pe 21 decembrie 1945.

În ajun Juncker a avut cu președintele american un tur de negocieri după care părțile au anunțat o serie de mutații în domenii cum ar fi agricultura, industria și energia — pentru a reduce intensitatea conflictului comercial dintre SUA și Uniunea Europeană.

Trump a promis să "soluționeze" problema tarifelor americane în creștere cu 25% pentru oțelul și 10% pentru aluminiul european. Tocmai aceste măsuri, impuse din 1 iunie, au afectat relația dintre Washington și Bruxelles.Cu toate acestea, președintele SUA nu a indicat dacă ar fi de așteptat că administrația lui va suspenda noile taxe.

Juncker, la rândul lui, nu a specificat dacă răspunsul european va fi retras.

307
Tagurile:
tratative cu rezultat incert, cadou macabru, Jean Claude Juncker, Donald Trump, SUA, UE
Tematic
Merkel: Europa nu mai poate miza pe „superputerea” SUA
SUA nu trebuie să impună Europei un model de acțiuni – premierul Belgiei
UE declanșează un război cu SUA: ce a decis Comisia Europeană
Îngenuncheată de SUA, singura șansă a Europei rămâne cooperarea cu Rusia
Revolta europeană împotriva lui Trump: UE vrea să preia rolul SUA

Загрузка...