Jean-Claude Juncker

Un cadou macabru al lui Juncker pentru Trump. Ce ar trebui sugereze?

311
(reînnoit 16:16 26.07.2018)
Aflat în SUA, președintele Comisiei Europene i-a făcut liderului de la Casa Albă un dar a cărui semnificație lasă loc pentru multe interpretări.

BUCUREȘTI, 26 iul — Sputnik. Jean-Claude Juncker l-a îndemnat pe președintele SUA să nu uite ceea ce reunește UE și SUA.

”Dragă Donald, să ne amintim de istoria noastră comună”, acest mesaj a însoțit imaginea cu necropola generalului american de patru stele, George Patton, dintr-un cimitir militar luxemburghez.

Patton a comandat armata SUA în bătălia pentru Normandia și ofensiva fulgerătoare spre Lorena. A decedat în Germania pe 21 decembrie 1945.

În ajun Juncker a avut cu președintele american un tur de negocieri după care părțile au anunțat o serie de mutații în domenii cum ar fi agricultura, industria și energia — pentru a reduce intensitatea conflictului comercial dintre SUA și Uniunea Europeană.

Trump a promis să "soluționeze" problema tarifelor americane în creștere cu 25% pentru oțelul și 10% pentru aluminiul european. Tocmai aceste măsuri, impuse din 1 iunie, au afectat relația dintre Washington și Bruxelles.Cu toate acestea, președintele SUA nu a indicat dacă ar fi de așteptat că administrația lui va suspenda noile taxe.

Juncker, la rândul lui, nu a specificat dacă răspunsul european va fi retras.

311
Tagurile:
tratative cu rezultat incert, cadou macabru, Jean Claude Juncker, Donald Trump, SUA, UE
Tematic
Merkel: Europa nu mai poate miza pe „superputerea” SUA
SUA nu trebuie să impună Europei un model de acțiuni – premierul Belgiei
UE declanșează un război cu SUA: ce a decis Comisia Europeană
Îngenuncheată de SUA, singura șansă a Europei rămâne cooperarea cu Rusia
Revolta europeană împotriva lui Trump: UE vrea să preia rolul SUA
Declarații de presă susținute de ministrul finanțelor publice, Florin Cîțu

Cîțu știrea serii - remanierea lui Voiculescu ”se anunță, nu se discută”

441
Premierul Florin Cîțu a anunțat strategia în cazul lui Vlad Voiculescu, a cărui demisie a fost cerută și de liberali, nu numai de opoziție, presă și societatea civilă

BUCUREȘTI, 11 apr – Sputnik. Una dintre cele mai importante solicitări ale premierului Cîțu a fost ignorată de ministrul Vlad Voiculescu – și anume aceea de a susține, săptămânal, conferințe de presă în care să prezinte situaţia actualizată privind pandemia, inclusiv măsuri cu posibil impact la populație- cum a fost cazul de spitalul „Foișor”.

Premierul a răbufnit după secvențele de la Foișor și după reacția lui Vlad Voiculescu, care a încercat să arunce responsabilitatea sau vina pe  spital, pe Primăria Capitalei, pe ASSMB, pe adversari politici şi pe mass media!

Florin Cîțu a reacționat dur: ”Sunt şi eu foarte supărat de ceea ce am văzut la televizor. Detaliile tehnice v-au fost prezentate de Raed Arafat, probabil vor fi prezentate date şi de ministrul Sănătăţii”.

”Vreau să vă spun că aşa cum fiecare contribuabil are legătură cu ministerul Finanţelor şi fiecare pacient din România are legătură cu Ministerul Sănătăţii”, a declarat Florin Cîțu.

În acest context, întrebat azi în conferința de presă despre remanierea lui Vlad Voiculescu, premierul a spus ferm:

”Remanierea sau orice decizie despre vreun ministru din cabinetul acesta e luată doar de premier - iar aceste decizii nu se discută, ele se vor anunța!”.

Mi mult, la întrebarea cine ar trebui să facă un pas în spate în urma scandalului de la Spitalul Foișor, Florin Cîțu a aruncat o veritabilă provocare, atât pentru Voiculescu, cât și pentru Arafat:

”Este vorba de onoare, să vedem dacă mai există onoare în România”, a spus Cîțu, continuând cu altă săgeată: ”Este normal să intervină prim-ministrul să vorbească și cu primarul Bucureștiului, și cu manageri de spitale?!”.

În concluzie, este foarte posibil ca în seara asta sau mâine să avem prima demisie/demitere din guvernul Cîțu.

Cât despre ruperea Coaliției, fractura PNL – USR este vizibilă cu ochiul liber, nu mai e nevoie de radiografie... la spitalul Foișor.

441
Tagurile:
Florin Cîţu, Vlad Voiculescu

Загрузка...
Proteste la București împotriva restricțiilor COVID

VIDEO: Proteste în București împotriva restricțiilor COVID

613
(reînnoit 17:33 10.04.2021)
Pentru sâmbătă, 10 aprilie, au fost anunțate mai multe proteste în București dar și în alte orașe ale României.

Sputnik vă invită să vizualizați imagini video de la protestele care au loc astăzi în București, Piața Victoriei, Piața Universității, împotriva restricțiilor impuse de autoritățile române pentru a diminua răspândirea infecției de coronavirus, dar și împotriva vaccinării obligatorii.

Protest în Piața Victoriei

Protest în Piața Universității

613
Tagurile:
coronavirus, Piața Universității, Piața Victoriei, București, Proteste

Загрузка...

Olanda: „Poliția pentru libertate” în marș împotriva restricțiilor COVID la Baarn

0
Manifestanții mișcării „Poliția pentru libertate” au mărșăluit sâmbătă la Baarn pentru a protesta împotriva aplicării stării de asediu ca măsură de stopare a răspândirii invecției COVID.

Mișcarea, care este formată din veterani ai armatei și poliției, a fost formată recent în opoziție cu restricțiile coronavirusului. Manifestanții puteau fi văzuți mărșăluind în timp ce purtau bannere și semne cu tematică împotriva blocării și pentru „libertate și dragoste”.

Peste 1500 de persoane au participat la marș, potrivit rapoartelor locale.

Olanda a ajuns în lockdown pentru a stopa răspândirea virusului cu planuri de redeschidere treptată a economiei. În prezent, este în vigoare stare de asediu pe timp de noapte, deoarece numărul pacienților cu COVID-19 din unitățile de terapie intensivă este în continuare în creștere, potrivit guvernului olandez.

0
Тема:
Coronavirus în România, Moldova și în lume

Загрузка...