Liviu Dragnea, Călin Popescu Tăriceanu și Klaus Iohannis

Ultima oră: ALDE cedează în fața PSD - suspendare! Teodorovici insistă: banii, Iohannis!

1510
(reînnoit 20:10 05.07.2018)
PSD, chiar prin președintele Liviu Dragnea, a demarat o acțiune de o forță nemaivăzută până acum împotriva lui Iohannis - o schimbare de opinie a ALDE.

BUCUREȘTI, 5 iul — Sputnik, Evan Răutu. Acum puțin timp, fostul ministru Andrei Gerea, unul dintre cei mai importanți lideri ALDE, a recunoscut că partidul său nu ar dori să se ajungă la suspendarea lui Iohannis, dar a recunoscut că partenerii din PSD o cer cu tot mai multă insistență.

În acest context, din declarațiile lui Gerea rezultă că zilele următoare va avea loc o discuție pe această temă între partenerii din Coaliție, iar posibilitatea suspendării rămâne valabilă. Cu alte cuvinte, ALDE nu exclude cedarea în fața demersului PSD de suspendare a președintelui Iohannis. Este o confirmare a declarației lui Dragnea, care menționa o înțelegere cu Tăriceanu pe tema suspendării.

Reamintim că preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a anunţat acum câteva ore că luni se va lua o decizie cu privire la eventuala suspendare a lui Iohannis. Această decizie, spune Dragnea, este bazată și pe o discuție cu Tăriceanu.

"Am discutat cu preşedintele Senatului şi am stabilit că suspendarea preşedintelui trebuie să fie o opţiune serioasă", a spus Dragnea, care exclude varinata "doar stăm şi ne plângem că nu respectă Constituţia".

Şi dacă noi doar stăm şi constatăm, atunci nu ne exercităm un atribut important al Parlamentului, care este forul suprem din Româniam a spus Dragnea — "și domnul Tăriceanu a anunţat că şi el este de acord şi că trebuie ca luni să luăm o decizie dacă da sau nu".

În paralel, Dragnea s-a adresat ministrului Finanțelor și șefului ANAF "dacă au de gând să recupereze sutele de mii de euro de la dl preşedinte Iohannis". Toţi trebuie să plătească datoriile pe care le au către stat, a conchis Dragnea.

În replică, acum puțin timp, ministrul Finanțelor, Eugen Orlando Teodorovici, a insistat printr-o nouă declarație cu privire la acţiunea de recuperare a sumelor încasate de familia Iohannis din chiria pentru imobilul pierdut în instanţă.

"Obligaţia domnului preşedinte al ANAF, Ionuţ Mişa, este de a face imediat orice demers legal pentru a recupera orice fel de sumă, că e de la domnul Iohannis, că e o altă persoane fizică sau juridică", a declarat Teodorovici, care a subliniat — "eu am cerut ca şi ministru de Finanţe acest lucru. Această acţiune a fost începută de Fisc".

Imediat ce primesc aceste date o să le prezint public, a declarat Teodorovici.

În concluzie, PSD, chiar prin președintele Liviu Dragnea, a demarat o acțiune de o forță nemaivăzută până acum împotriva lui Klaus Iohannis.

În replică, manifestațiile din București și din alte orașe s-au întețit, iar gesturile de violență au crescut ca număr.

Ne așteaptă deci un weekend dificil — și un început de săptămână de foc, cu cel puțin un eveniment major: revocarea Laurei Kovesi sau decizia privind suspendarea președintelui.

De menționat că acum Parlamentul este în vacanță, dar lucrările la câteva proiecte de lege continuă în sesiune extraordinară.

1510
Tagurile:
recuperare, demitere, ALDE, PSD, Călin Popescu Tăriceanu, Klaus Iohannis, Liviu Dragnea, România
Tematic
Ingrid, necruțătoare cu Iohannis și Ponta: "Nasol, nici ăia nu vă mai salvează!"
Șerban Nicolae dezvăluie o premoniție a lui Eminescu… despre Iohannis!
Iohannis declară războiul total, iată primele declarații!
Celebru regizor, îndemn radical la Suspendarea și Demiterea lui Iohannis

Загрузка...