Deputați PSD în Parlamentul României

Evenimentul anului: a trecut Codul Penal - emoții uriașe!

2262
(reînnoit 14:20 04.07.2018)
Lupte mari, emoții uriașe, legea Codului Penal a trecut la limită! Opoziția cheamă la adunare generală, vor fi probabil manifestații de stradă.

BUCUREȘTI, 4 iul — Sputnik, Dragoș Dumitriu. În ciuda siguranței afișate de Coaliție, azi, în ziua votului la Codul Penal, lucrurile nu mai erau așa ce clare! Astfel, din cauza a 6 absențe din Coaliție — toate motivate — și a unor declarații contradictorii, minimul de 165 părea să nu se realizeze. Iar temerile s-au dovedit justificate!

Codul Penal a fost la un pas să nu treacă. Dar, folosind și "achiziții" de ultimă oră (de la PMP) Coaliția a reuși să obțină minimul de votului.

Astfel, cu 167 de voturi pentru, Codul Penal a trecut de Parlament de Camera Deputaților. Scorul final a fost 167 de voturi "Pentru", 97 "Împotrivă" și 19 "Abțineri".

Scandal monstru în Parlament — amenințări în bătălia pe Codul Penal! >>>

Mâine, Codul Penal va intra la votul final în procedură de urgenţă, iar apoi va fi trimis preşedintelui Klaus Iohannis pentru promulgare.

Opoziția a anunțat déjà că va ataca legea la Curtea Constituțională — și este de așteptat și o opoziție din partea președintelui Iohannis.

De asemenea, sunt de așteptat manifestații de stradă — opoziția chemând deja la "mobilizare". "Trebuie să ne mobilizăm cu toții, să facem ceva, să luptăm împreună", a declarat deputatul USR Stelian Ion.

 

2262

Загрузка...