Mihai Fifor, Călin Popescu Tăriceanu, Liviu Dragnea și Mahai Tudose

Anunț bombă Dragnea și Tăriceanu boicotează recepția de Ziua Națională a SUA

2428
(reînnoit 15:25 29.06.2018)
Nici premierul Viorica Dăncilă nu va participa la recepția din această seară organizată de Ambasada SUA la București în cinstea zilei de 4 Iulie.

BUCUREȘTI, 29 iun — Sputnik, Evan Răutu. Președinții Camerelor și Senatului, dar și premierul nu vor participa la recepția organizată în această seară de Ambasada SUA care serbează în avans Ziua Națională a SUA, 4 Iulie.

Demnitarii români ar face acest gest din cauza atitudinii din ultima vreme a Ambasadei SUA. Astfel, Ambasada SUA a transmis ieri scrisoarea celor 12 legații diplomatice prin care sunt aduse acuzații Guvernului și Coaliției în privința modificărilor la legile Justiției.

În al doilea rând, a reieșit că senatorul Titus Corlățean, preşedinte al Comisiei speciale pentru coordonarea activităţilor parlamentare necesare pregătirii Preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene din primul semestru al anului 2019, i-a invitat acum 2 săptămâni pe ambasadori pentru a avea o discuție pe tema legilor Justiției. Nimeni nu a dat curs invitației.

De menționat că Titus Corlățean a confirmat că NU va participa la recepție, invocând un program foarte încărcat, inclusive deplasări.

În al treilea rând, atât Tăriceanu cât și Liviu Dragnea au reproșat în câteva rânduri ambasadorului Hans Klemm și ambasadei SUA la București imixtiunea în treburile interne ale României — dincolo de litera Parteneriatului și a acordurilor NATO.

Precizăm că, până la ora publicării acestei știri, informația privind neparticiparea (boicotarea prin absență) a recepției de la Ambasada SUA nu a fost confirmată de Dragnea, Tăriceanu și Dăncilă — știrea este difuzată de Antena 3și agenții de presă. 

2428
Тема:
Imixtiunea SUA în problemele interne ale României (46)

Загрузка...