Liviu Dragnea

Scandalul momentului: Ce i-ar fi făcut Hellvig și Coldea lui Dragnea

1962
(reînnoit 16:56 27.06.2018)
O importantă "scăpăre" la supărare a lui Liviu Dragnea - și date care te pun pe gânduri, implicarea celor mai puternici oameni din servicii în dosarul șefului PSD

BUCUREȘTI, 27 iun — Sputnik, Dragoș Dumitriu. "Nu mă sperie nici Iohannis, nici Hellvig, nici Kovesi, nici Pahonţu, nici…" a spus Dragnea după condamnare — iar surpriza a fost nominalizarea șefului SRI alături de alte persoane "non gratta" pentru liderul PSD.

Surpriză pentru că Hellvig fusese chiar elogiat de Dragnea, atât pentru felul în care a "reformat" SRI cât și pentru colaborarea din timpul campaniilor USL. Aici apare și o primă nedumerire — dacă au colaborat atât de bine, cum de Hellvig nu-i explică lui Iohannis că Dragnea nu e un „penal", ci o victimă a unui demers comun — și anume efortul comun (referendumul) pentru demiterea lui Băsescu.

O primă explicație a supărării pe  o dă chiar Dragnea — "Hellvig a cedat și el" în fața Statului paralel, desigur. Cum a cedat, în ce fel? Aici e tot misterul.

În acest context, apare declarația bizară a lui Marian Vanghelie — și anume că, pe 19 iunie, deci cu două zile înainte de sentința din procesul lui Drganea, judecători de la ÎCCJ ar fi discutat în casa lui Florian Coldea. Ce ar fi discutat?… Dosarul lui Liviu Dragnea?

„Ştiţi unde este casa domnului Coldea? Lângă T14. (…) Pe 19 iunie, au fost prezenţi la domnul Coldea acasă mai mulţi judecători de la Înalta Curte. Din câte înţeleg, s-au discutat mai multe dosare, inclusiv dosarul domnului Dragnea — din informaţiile mele".

Cam asta e declarația restrânsă, a lui Marian Vanghelie. Acum, cu toată suspiciunea care o ridică acest personaj, Vanghelie are o legătură cunoscută cu un serviciu de informații, cel din MAI (fosta unitate "Doi și-un sfert", rival tradițional al SRI).

S-ar înțelege deci că Florian Coldea a intervenit pentru ca Dragnea să fie condamnat. Și atunci, Dragnea ar fi supărat pe Edi Hellvig și pe serviciul de Intelligence că l-ar fi lăsat pe fostul șef militar al instituției să-și bage coada.

Dar, în aceeași seară, Marina Vanghelie vine cu o completare care schimbă datele problemei. Vanghleie, în direct la B1 TV.

"Dragnea e ținut foarte bine în mână de Coldea. Din câte înțeleg sunt la zi cu problemele și din exprimările domnului Coldea e că îl ține bine pe domnul Dragnea".

Un apreciat analist, Bogdan Tiberiu Iacob emite o opinie demnă de luat în seamă: Coldea, partenerul "de șorici" al lui Dragnea, ar fi vrut să-l scape, dar… SRI l-a blocat! "Ipoteză tulburătoare, achitarea lui Dragnea blocată de SRI".

"Înaintea fatidicei zile de joi, cînd ICCJ urma să se pronunțe în dosarul Dragnea, liderul PSD era extrem de relaxat, conform mărturisirilor discrete ale unor membri din conducere", scrie B.T. Iacob, care face o observație intersantă: "Nu se discutase în prealabil, în partid, niciun plan B pentru cazul unei condamnări, iar Dragnea afișa o siguranță dezarmantă".

Într-adevăr,"în profund contrast cu înnegurarea ulterioară". Iar ipoteza lui BT Iacob ar fi că "relaxarea afișată de Dragnea înaintea sentinței trimite cu gîndul că pesedistul obținuse promisiunea de sprijin din partea oamenilor convocați de Coldea".

"Dragnea a încercat să-și salveze pielea prin intermediul lui Florian Coldea, despre care se aude de multă vreme că i-ar fi consilier apropiat, și să încerce influențarea unor judecători implicați în dosarul său", dezvoltă ideea Iacob, pe site-ul "Inpolitics".

Și totuși, două zile după presupusa întâlnire, Dragnea era condamnat, deci "Mecanismul lui Coldea se gripase", apreciază analistul, care continuă logic:

"Cine ar fi avut puterea să contracareze acțiunea fostului șef operativ al SRI? Răspunsul ar fi: actuala conducere a SRI".

Adică Hellvig, cel care "a cedat și el" Statului paralel. Să ne gândim însă cât de logică ar fi întâlnirea din casa lui Coldea, "de lângă T14", după cum a precizat Vanghelie, fără să existe complicitatea SRI? Sigur că ar fi fost o inepție, având în vedere cât de supravegheată sunt casa și persoanele în cauză.

În al doilea rând, ce se mai înțelege din "statul paralel" dacă însuși creierul acestuia, generalul Coldea, ar fi alături de Dragnea, șeful partidului care "luptă contra Statului Paralel"!

Dar, vin și eu cu o altă opinie: dacă e chiar invers, iar asigurarea lui Dragnea ar fi venit de la Hellvig, cel mult lăudat? Iar supărarea pe Hellvig s-ar datora tocmai faptului că directorul SRI nu s-a ținut de promisiune… Adică Edi i-a dat țeapă lui Liviu. Și pentru că a vrut, ci pentru că nu a putut să se țină de promisiune.

Iar vizita la Coldea a judecătorului, urmărită de ochii atenți ai serviciilor, să fi avut ca scop tocmai punerea la punct a acestuia de către (încă) puternicul general? "Onorată instanță, nu vă țineți de goange, știm ce puneți la cale"…

Așa cum observă și BT Iacob, replica a venit din partea "întreg Consiliul Director al SRI, adică un mesaj instituțional". Nu din partea vizatului Hellvig! Deci atenție, suntem cu ochii pe toți cei care încearcă…

Mai mult, comunicatul SRI include și o ambiguitate interpretabilă… în sensul că ar fi o asigurare din partea directorului SRI că el, personal, nu se bagă în jocuri politice! Iată fragmentul:

"Directorul SRI, domnul Eduard Hellvig, îi asigură pe toți cetățenii României de neimplicare în niciun fel de jocuri de putere, de menținere a instituției în afara dezbaterilor politice și de determinare în efortul conjugat de a prezerva securitatea națională".

Să ne întrebăm și altfel — avea vreun interes Coldea să-i dea o lovitură Laurei Kovesi, persoană cu care nu doar a colaborat, dar au și realizat atâtea împreună? Știute și mai puțin știute… Cu siguranță generalul nu ar fi făcut asta. 

Dar avea vreun interes Hellvig să dea o lovitură Laurei Kovesi? Nu știu, dar sunt vorbe în piață, cel puțin dacă e să ne luăm după Călin Tăriceanu:

"Ceea ce mi-a atras atenția a fost că 'dosarele' rezultate în baza protocolului SRI-ANI i-au vizat inclusiv pe actualul președinte Klaus Iohannis și pe actualul șef al SRI, Eduard Hellvig — SRI a trimis la ANI informații despre cei doi care cu siguranță au fost transformate în dosare", consemna LuJu.ro în mai 2018.

Acum, stând strâmb și judecând drept, cine credeți că are mai multă putere „pe sistem"? Micuțul director numit politic — sau actualul profesor universitar, generalul Coldea?

Dar oare acel Maior, despre care auzim zilnic de la Dragnea tot felul de chestii cumplite, dar are e acolo, lângă "flacăra lumii libere", oare nu are și el un cuvânt de spus? În menținerea legii și securității statului de drept, evident…

Dar oare nu cumva Dragnea, în disperarea sa, nu cumva a căzut în plasa unui vânzător de iluzii — cu toată experiența și puterea sa de șef al PSD? Ne amintim că încă de la începutul guvernării din 2017 Dragnea aducea vorba de "câte știe el din SRI" și făcea aluzii la legăturile sale acolo. Păi dacă e vorba de relații la șoroci și porc, cred că s-a ales mai mult cu fum în nas…

În final, se impune o concluzie, dar sub forma unei întrebări sincere: "Mai poți să fii sigur de ceva în România/lumea de azi?"

1962
Tagurile:
atribuție, condamnare, Eduard Hellvig, Florian Coldea, Liviu Dragnea, România
Tematic
Generalul Coldea surprinde: "Există un Iuda". Despre legătura cu... Dragnea!
La această oră, generalul Coldea, sub presiune - „Înţeleg frustrarea unora"
Exploziv! „Coldea-Kovesi au fost o pereche, este un lucru ştiut"
Ludovic Orban

Fost premier: ”M-am săturat de acest MĂSCĂRICI mincinos și ticălos, trebuie oprit!”

82
”Absolut normal că nimeni nu te mai crede - nimeni nu mai respectă indicațiile tale mincinoase! Chiar nu înțelegi? Sau obrazul tău este mai gros decât șoriciul?”.

BUCUREȘTI, 13 iul – Sputnik, Dragoș Dumitriu. Astăzi va avea loc dezbaterea finală și votul la Senat pe legea privind carantina şi izolarea. Premierul Orban nu s-a abținut și, în ciuda protestelor și a declarațiilor critice ale Opoziției, a spus că senatorii dezbat, de fapt, nu proiectul Guvernului ci… varianta adoptată de Camera Deputaţilor, modificată de ”majoritatea PSD-Pro România-ALDE”.

”Practic, Cazanciuc critică colegii lui din partid”, a declarat Orban la B1TV, ”este legea care a fost dezbătută în Camera Deputaţilor, pe care şi-a pus amprenta majoritatea din Camera Deputaţilor, majoritatea PSD -Pro România –ALDE”

Imediat, o reacție violentă a venit de la fostul premier Victor Ponta: ”M-am săturat de acest MĂSCARICI mincinos și ticălos - și cred că s-au săturat toți românii!!!”.

”Lucovid - Impostor nesimțit!”, scrie Ponta, transmițându-i lui Orban să intre site-ul Camerei Deputaților – ”o să vezi că Legea ta penibilă și idioată a fost votată de PSD și PNL (fără să o citească cineva) - deputații PRO România au votat ÎMPOTRIVA (iar ALDE nu mai există în Cameră, impostorule)!!!

Victor Ponta îi spune direct lui Orban: ”Când minți și aberezi non stop și cu atâta nesimțire nu ai cum să conduci România în momente atât de dificile!!!”.

”Absolut normal că nimeni nu te mai crede - nimeni nu mai respectă indicațiile tale mincinoase!”, îi spune Ponta, ”Chiar nu înțelegi? Sau obrazul tău este mai gros decât șoriciul?”.

Concluzia fostului premier este la fel de dură: ”Acest măscărici sinistru trebuie oprit!”

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

82
Tagurile:
Ludovic Orban, Victor Ponta

Загрузка...
Carmen Avram

Carmen Avram anunță cea mai grea înfrângere pentru Iohannis și Orban cei doi tac mâlc!

558
Ce vor face Orban și Iohannis? Vor tăcea mai departe asupra subiectului – sau vor da vina pe guvernarea PSD – Dăncilă?!

BUCUREȘTI, 13 iul – Sputnik, Dragoș Dumitriu. În ciuda cifrelor prezentate de analiști și de Opoziție privind datele economice și mai ales îndatorarea, reprezentanții Guvernului afirmă că totul merge bine, iar Florin Cîțu pare pur și simplu entuziasmat!

Președintele Iohannis, cel care asigură susținerea Guvernului și îl girează în fața electoratului nu pierde nici un prilej pentru a felicita guvernul pentru ceea ce face, trecând peste toate gafele și mai ales ignorând orice critică, ba chiar și cifrele venite din Europa.

Dar, din păcate un fapt NU îl pot contrazice și Iohannis și Orban – și atunci îl ignoră, tăcând mâlc în privința lui: zona euro, obiectiv prioritar al României, nerealizat de România… dar de care se apropie Bulgaria!

Ori, acest fapt îl aruncă în față Carmen Avram, reputată realizatorare TV devenită europarlamentar.  

”E oficial: Bulgaria e în anticamera zonei euro - a fost admisă (alături de Croația) în mecanismul european al ratei de schimb”, arată Carmen Avram, explicând că ”moneda bulgară va fi acum „conectată” la euro, la rata de 1 euro= 1.95583 leva, în pregătirea aderării”.

Altfel spus, ”în doi ani, Bulgaria ne va lăsa definitiv în urmă, trecând la euro”.

Ceea ce ascund Iohannis și Orban este că în timp ce Bulgaria obține un asemenea succes, ”România nu îndeplinește niciuna dintre cele 4 condiții pentru a face pasul”.

”Nu cred ca i-ați auzit vreodată pe bulgari bârfindu-și patria prin Europa și prin ziarele ei și nici nu i-ați văzut pe liderii de la Sofia să creeze haos, doar ca să stăpânească ei, de unii singuri, țara până la sfârșitul timpurilor”, scrie Carmen Avram.

Iar marea problemă, pe care PNL și cei care se declară ”anti-PSD” o ignoră, este următoarea, perfect spusă de Carmen Avram:

”Nicio națiune n-a crescut vreodată în haos, scandal și lipsă de patriotism”, scrie Carmen Avram, punctând final: ”Când o să înțelegem asta, o să-i ajungem din urmă pe bulgari”.

Oare ce vor face Orban și Iohannis? Vor tăcea mâlc asupra subiectului – sau vor da vina pe guvernarea PSD – Dăncilă… asta chiar după ce Banca Mondială a evidențiat realizările economice ale respectivului cabinet?!

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

558
Tagurile:
PSD, Moneda Euro, Zona euro, Bulgaria, Klaus Iohannis, Carmen Avram

Загрузка...