Mihai Fifor, Călin Popescu Tăriceanu, Liviu Dragnea și Mahai Tudose

Tăriceanu, atitudine de onoare în cazul Dragnea

3255
(reînnoit 22:12 21.06.2018)
Președintele Senatului e ferm în privința lui Liviu Dragnea și asigură milioanele de votanți ai Coaliției de continuarea bătăliei contra „statului de drepți"

BUCUREȘTI, 21 iun — Sputnik, Dragoș Dumitriu. Într-o luare de poziție publicată acum puțin timp, președintele ALDE, Călin Tăriceanu face din nou dovada unei atitudini corecte și onorante față de partenerii de Coaliție — dar și față de Liviu Dragnea, alat acum într-o poziție dificlă.

"Trebuie spus faptul că este o decizie în primă instanță, ceea ce înseamnă că Liviu Dragnea se bucură în continuare de prezumția de nevinovăție, valabilă până în momentul unei decizii definitive a instanței", comentează extrem de principial președintele Senatului.

Dar, Tăriceanu privește în profunzime situația, dincolo de patimile politice și chiar de drama lui Liviu Drganea.

"Indiferent de sentința definitivă, vreau să subliniez importanța continuării dezbaterii și adoptării reformelor necesare pentru stoparea abuzurilor și a încălcării drepturilor și libertăților cetățenilor".

Tăriceanu își asumă responsabilitatea pentru angajamentul făcut în fața sutelor de mii de manifestanți de la marele miting din Piața Victoriei de pe 9 iunie, că va continua bătălia "împotriva abuzurilor" din justiție — deci o legătură directă cu dosarul lui Dragnea.

"Milioanele de români au votat în 2016 pentru un stat de drept, nu pentru „statul drepți", ALDE și PSD vor continua să promoveze acele reforme necesare pentru asigurarea reformării justiției și stoparea influenței nocive a statului paralel.", a scris Călin Popescu Tăriceanu într-o postare pe Facebook.

3255
Tagurile:
reacție, condamnare, Călin Popescu Tăriceanu, Liviu Dragnea, România
Tematic
Ludovic Orban, reacție vehementă după condamnarea lui Dragnea
Condamnare Dragnea: Băsescu se face de râs, dar nu îi e rușine!

Загрузка...