Londra

Brexit, avertizare: Marea Britanie riscă ajungă într-o criză gravă

4365
(reînnoit 11:37 26.06.2018)
Un parlamentar conservator a explicat de ce Marea Britanie riscă să ajungă într-o criză gravă.

BUCUREŞTI, 19 iun — Sputnik, Doina Crainic. Legiuitorul britanic conservator Dominic Grieve a intrat în dezacord cu guvernul britanic cu privire la forma finală a proiectului de lege privind retragerea din Uniunea Europeană, fapt care pune la încercare capacitatea prim-ministrului Theresa May de a conduce un guvern minoritar.

„S-a sugerat că vreau să determin prăbuşirea guvernului. Nu vreau acest lucru. Dacă nu avem un acord la final, va fi o criză foarte gravă", a spus Grieve, citat de Sputnik International.

Camera Lorzilor a învins încă o dată guvernul în legătură cu cea mai recentă versiune a amendamentului care ar da Parlamentului un „vot semnificativ", amendament votat cu 354 voturi pentru şi 235 de voturi împotrivă.

Membri ai Partidului Conservator au anunțat „în mod privat" că ar putea încerca să-l forțeze pe premier să se retragă din funcție dacă guvernul este învins într-un vot parlamentar, potrivit Bloomberg.

Pe 17 iunie, Grieve a avertizat că se va opune unui Brexit „dur", chiar dacă acest lucru va conduce la „prăbușirea" guvernului britanic.

Pe 13 iunie, Parlamentul britanic a respins o propunere care ar fi determinat guvernul să negocieze rămânerea în Spațiul Economic European și să continue, astfel, să facă parte din piața unică a UE în timpul negocierilor cu privire la Brexit.

Regatul Unit a inițiat procesul de retragere din UE după un referendum care s-a desfăşurat în iunie 2016.

Ieşirea formală va avea loc în martie 2019, dar, deocamdată, guvernul negociază termenii privind separarea de UE.

4365
Tagurile:
eventualitate criză, forma finală, critici dure, legea privind retragerea, Brexit, Marea Britanie
Тема:
Brexit. Marea Britanie a ieșit din UE (528)
Tematic
Victorie pentru Brexit: vot crucial privind retragerea din UE, schimbare de situaţie
Brexit. Studiu al Guvernului: „scenariu apocaliptic" pentru Marea Britanie
Soros se întoarce la politica britanică - susține un al doilea referendum pentru BREXIT

Загрузка...