Klaus Iohannis

Tăriceanu, acuzație foarte gravă pentru Iohannis, probează o implicare gravă, repetată!

4158
Dezvăluirea de azi aruncă o nouă lumină - ar exista o "filieră", avându-l în cap pe președinte - și care are ca punct final interesele președintelui.

BUCUREȘTI, 17 iun — Sputnik, Dragoș Dumitriu. Declarația șocantă a omului politic cu cel mai înalt rang în stat, Călin Popescu Tăriceanu. Președintele Senatului face o dezvăluire care probează că incidentul cu judecătorul constituțional Lăzăroiu a fost pus la cale chiar de președinte.

Mai concret, Tăriceanu a declarat astăzi, într-o conferinţă de presă, că în 2015, consilierul prezidenţial Simina Tănăsescu le-a transmis parlamentarilor care făceau parte din Comisia de revizurie a Constituţiei, că preşedintele „nu doreşte nicio modificare a Constituţiei".

Tăriceanu mai spune că un fost coleg din PNL l-a sunat şi i-a spus că atunci liberalii din comisie "au primit ordine clare" să boicoteze dezbaterile.

"În 2015 a mai fost o discuţie în care a fost implicată doamna consilier prezidenţial, cu paralamentarii care făceau parte din Comisia de revizuire a Constituţiei şi cărora li s-a transmis de către doamna consilier că preşedintele nu doreşte nicio modificare a Constituţiei", a declarat Tăriceanu.

Tăriceanu folosește chiar termenul "boicot", acesta fiind sensul "ordinului clar" al președintelui Iohannis.

"Cei care erau în Comisie din partea PNL au primit ordine clare de boicotare", spune Tăriceanu, iar urmarea confirmă "informația". "Comisia nu a mai funcţionat şi totul a rămas cum ştiţi", a completat Tăriceanu.

De unde are Tăriceanu acestă infomație "la prima mână"? Iată cum explică șeful ALDE:

"Eu nu mai eram în 2015 în PNL, un (fost) coleg din PNL, mi-a dat telefon să îmi spună ce s-a întâmpat, această interesantă întâmplare", a spus Tăriceanu.

Încă o confirmare a dezvăluirii lui Tăriceanu vine de la reputatul ziarist Bogdan Tiberiu Iacob care, pe site-ul său Inpolitics, titra — "Cum a sacrificat PNL Constituția de dragul lui Iohannis".

"E vorba de decizia aiuritoare a conducerii PNL prin care se renunță la modificarea Constituției exact cînd se intrase în linie dreaptă cu procesul, pentru prima dată în ultimul deceniu", scria BT Iacob. "O decizie explicată atît de prost încît, dacă am lua-o de bună, am considera PNL un partid schizofrenic, după cum vom demonstra cu argumente mai jos. În realitate, însă, PNL a sacrificat Constituția dintr-un cu totul alt motiv decît cel invocat oficial, iar acel motiv se numește Iohannis".

Pe 30 aprilie 2015, chiar la un eveniment organizat de Tineretul Naţional Liberal la Pitești în cinstea Constituției — simpozionul „Constituţia Libertăţii", Alina Gorghiu, pe atunci președintele PNL, făcea o declarație șocantă:

"Eu pot să afirm răspicat — Victor Ponta și PSD nu ne mai pot fi parteneri în ideea de revizuire a Constituției", amintește Inpolitics.

Dar care e manevra și motivația întoarcerii bruște a PNL și unde apare interesul lui Iohannis?

"Adoptarea în acest an (2015, n.n.) a noii Constituții, cu mandatul prezidențial de patru ani pentru care a existat consens politic clar, ar însemna obligația lui Iohannis de a demisiona anul viitor, pentru resincronizarea alegerilor parlamentare cu cele prezidențiale", scrie Bogdan Tiberiu Iacob. "În caz contrar, România ar ajunge să aibă, practic, cîte trei ani electorali din patru ani calendaristici, adică un dezastru politico-social", atrăgea atenția BT Iacob.

Ceea ce se întâmplă acum din cauza desincronizării — iar România suferă nu doar blocaje severe, dar și deturnări de fonduri de la obictive și proiecte de interes național la combinații de interes electoral.

Să-i dăm cuvântul tot autorului Inpolitics, pentru o concluzie la dezvăluirea lui Tăriceanu.

"Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a aruncat azi o bombă de proporții, una care confirmă strălucit, după trei ani, o ipoteză lansată de Inpolitics privind misterioasa îngropare de către liberali a proiectului de revizuire a Constituției: a fost mîna lui Iohannis".

Rămâne problema Siminei Tănăsescu, un profesionist în drept unanim respectat, dar care pare a fi fost pus să facă demersuri care exced Constituția și unele legi — intervenții și presiuni!

Ori, dezvăluirea de azi aruncă o nouă lumină — mult mai deranjantă: nu a fost o inițiativă personală a Siminei Tănăsescu, ci ar exista o "filieră", avându-l în cap pe președinte — și care are ca punct final interesele președintelui. 

4158
Tagurile:
proces legislativ, justiție, imixtiune, acuzații, Klaus Iohannis, Călin Popescu Tăriceanu, România
Tematic
Iohannis, încălcare gravă a Constituției în cazul Kovesi
Incredibil - Iohannis schimbă Constituția contra lui Dragnea și Tăriceanu!
Tăriceanu nu se încurcă - îl somează direct pe Iohannis!
Tăriceanu dă de pământ cu Iohannis - e fără replică!
Declarații de presă susținute de ministrul finanțelor publice, Florin Cîțu

Florin Cîțu, făcut praf: „A mințit într-un hal fără de hal, ca ultimul ȘMENAR!”

14
„Nu există fluctuație, există o creștere galopantă cum nu a mai avut vreodată România în ultimii 30 de ani, Cîțu a mințit ca ultimul șmenar”

BUCUREȘTI, 15 aug – Sputnik. Reacțiile analiștilor după ce ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, a prezentat rectificarea bugetară, au fost extrem de dure. Unul dintre cei mai cunoscuți și apreciați analiști financiari, Radu Soviani l-a criticat vehement pe Cîțu!

”E bătaie de joc! A mințit într-un hal fără de hal astăzi Florin Cîțu!”, spune Soviani, referindu-se la modul în care ministrul tratează datoria publică. ”L-ați auzit spunând că datoria publică va fluctua”.

Soviani e uluit: ”Știți ce înseamnă fluctuație: sus – jos!”. Ori, în cazul datoriei publice a României nu există așa ceva, evident!

”Nu există fluctuație, există o creștere galopantă cum nu a mai avut vreodată România în ultimii 30 de ani”, spune Soviani. ”S-a ferit Cîțu să spună că a ajuns datoria publică la 45% din PIB și că se va ajunge spre 50% din PIB”.

Concluzia lui Soviani, expusă într-o intervenție la Antena 3, consemnată de DC News, este că Florin Cîțu ”a mințit ca ultimul șmenar, scuzați-mi expresia!”.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                                                                                           

14
Tagurile:
Florin Cîţu
Tematic
Eugen Teodorovici lovește greu: face praf ”cuplul de măscărici Cîțu-Orban”
Tăriceanu demască o bătaie de joc a lui Cîțu – tot mediul privat ar trebui să se revolte!
Olguța iese la atac, îi dă la temelie lui Cîțu! Demers extrem de puternic!

Загрузка...
Lucian Romascanu, Marcel Ciolacu

Moțiunea de cenzură, atacată dur: ”O găleată de invective, de venin și de frustrări”

84
(reînnoit 19:30 14.08.2020)
”Nu mă bazez pe discuții pe care le fac unii și alții, ci mă bazez pe discuții pe care le fac eu, personal - nu cred că va fi o moțiune încununată de succes pentru PSD”.

BUCUREȘTI, 14 aug – Sputnik. Una dintre cel mai importante voci al PNL, fosta președintă liberală Alina Gorghiu, pune la îndoială seriozitatea moțiunii de cenzură și consideră că va fi o revărsare de invective și frustrări.

Alina Gorghiu argumentează, continuând meciul ei vechi cu senatorul Șerban Nicolae, cel mai apreciat jurist al PSD:

”Haideți să ne gândim că din luna mai PSD tot anunță această moțiune de cenzură și l-a anunțat inclusiv pe autorul acestui text al moțiunii, Șerban Nicolae - cât de serioasă e această moțiune de cenzură al cărei text este redactat de senatorul PSD Șerban Nicolae?”, întreabă Gorghiu.

Senatoarea consideră că, în primul rând din cauza autorului, ”nu va fi nici un demers serios, în realitate, va fi o găleată de invective, de venin și de frustrări”.

Dar are vreo șansă PNL să blocheze moțiunea? Alina Gorghiu dă un răspuns diplomatic –  PNL va avea discuții cu partidele parlamentare.

”Pentru această moțiune de cenzură sigur, vom purta discuții cu fiecare coleg din majoritatea parlamentară, apelăm la raționalul acela care există în fiecare dintre noi, pentru a nu pune țara într-o situație proastă”, a declarat Gorghiu la Radio France International.  

Fosta președintă PNL recunoaște – ”Constant se fac aceste discuții, pentru fiecare demers inițiat de Guvernul Orban s-au făcut discuții cu parlamentarii”.

”Sigur că nu mă bazez pe discuții pe care le fac unii și alții, ci mă bazez pe discuții pe care le fac eu, personal”, de aceea Alina Gorghiu conchide acum: „Eu nu cred că va fi o moțiune încununată de succes pentru PSD”.

Reamintim că luni, 17 august, PSD ar trebui să depună moțiunea de cenzură, după cum a anunțat, președintele interimar Marcel Ciolacu.

Dar, reamintim și că Marcel Ciolacu a mai anunțat că NU va depune în stare de alertă, apoi a spus că va depune, a spus că o va depune până pe 15 august, acum, ar depune-o pe 17 august. Să vedem. De asemenea, Marcel Ciolacu a mințit în privința plângerii penale contra PNL pe care a anunțat că ”PSD o va depune chiar azi”… 5 august!

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

84
Tagurile:
Moțiune de cenzură
Tematic
Tătaru, în corzi: moțiune simplă depusă de PSD împotriva sa
PSD a anunțat moțiune simplă împotriva Monicăi Anisie și altor doi miniștri
Avertisment de ultimă oră: ”Moțiune de cenzură urgent, dacă Orban nu își dă demisia!”
Tăriceanu anunță moțiune de cenzură împotriva Guvernului Orban
Anunțul momentului: Tăriceanu cere moțiune de cenzură!
Anunțul zilei: PSD depune moțiune de cenzură a doua zi după încheierea stării de alertă
Se confirmă NUCLEARA? Iohannis i-ar încredința lui George Maior guvernul după moțiune
MOȚIUNE contra lui ”Grindă” și a pilelor PNL – situație jenantă, Orban e făcut praf

Загрузка...