Klaus Iohannis

A descoperit şi Iohannis haosul din învăţământul românesc „se face după ureche”

1099
(reînnoit 17:11 13.06.2018)
Preşedintele, a cărui meserie este cea de profesor de fizică, a prezentat, la modul general, starea de fapt din educaţie.

BUCUREŞTI, 13 iun — Sputnik, Georgiana Arsene. Şeful statului a declarat că politica educaţională din ţara noastră se face după ureche. Acesta a dat ca exemplu numărul mare de legi ale Educaţiei, despre care susţine că au adesea prevederi contradictorii.

„Numărul mare de legi ale Educaţiei, adesea cu prevederi contradictorii, denotă că la noi se face politică educaţională după ureche. Chiar raportul lansat astăzi arată că multe eşecuri pot fi explicate prin politici nesănătoase şi ineficiente", a declarat Iohannis potrivit stiripesurse.ro, precizând, totodată, că riscurile unei abordări haotice sunt foarte mari şi rezultatele pot fi foarte grave.

Interesant este că, de când a devenit preşedinte, Iohannis nu a întreprins nimic constructiv pentru sistemul de învăţământ, ba, chiar mai mult, a demonstrat că nu cunoaşte nici ceea ce se face deja, situaţie bine reflectată de declaraţia fostului ministru al Educaţiei, Liviu Pop, despre care Sputnik a scris deja aici.

Declaraţia şefului statului poate fi interpretată şi ca o declaraţie politică, având în vedere că la cârma Ministerului Educaţiei se află un social democrat.

Să nu uităm că Iohannis este cadru didactic, situaţie în care declaraţia de azi putea fi mai nuanţată, nu generalistă, simplistă şi plină de clişee. 

"Din dorința de a găsi soluții pentru viitor, am lansat consultările din cadrul proiectului 'România educată'. Alternativa de a continua fără viziune în Educație este una de instituire a haosului. Numărul mare de legi ale Educației, adesea cu prevederi contradictorii, denontă că șa noi se face politică educațională după ureche. Chiar raportul lansat astăzi arată că multe eșecuri pot fi explicate prin politici nesănătoase și ineficiente. Riscurile unei abordări haotice sunt foarte mari și rezultatele pot fi foarte grave", a declarat Klaus Iohannis.

1099
Tagurile:
analfabetism, învățământ, Educație, Klaus Iohannis, România
Tematic
Dragomir: „La cel mai înalt nivel sunt şi plagiatori furăcioşi analfabeţi”
Noul analfabetism
Șocant: 42% dintre elevii români sunt analfabeți funcționali

Загрузка...