Teodor Meleșcanu

România așteaptă girul lui Trump pentru a-și clarifica poziția față de Rusia?

348
(reînnoit 14:43 12.06.2018)
România se află în așteptarea întrevederii Putin-Trump pentru a-și clarifica pozițiile față de Federația Rusă, a declarat ministrul român al Afacerilor Externe în timpul audierilor de luni în Camera Deputaților.

BUCUREȘTI, 12 iun — Sputnik, Octavian Racu. România se află în așteptarea unei întrevederi între președintele SUA, Donald Trump, și președintele Rusiei, Vladimir Putin, pentru a-și clarifica poziția față de Moscova, a declarat luni ministrul Afacerilor Externe, Teodor Meleșcanu, în timpul audierilor în Camera Deputaților.

"Vă asigur că dacă va exista o întâlnire între președintele Trump și președintele Putin, așa cum se anunță pe surse, cred că vom avea o situație poate mai clară în legătură cu poziția noastră, care rămâne aceeași: descurajare și apărare și, în același timp, dialog cu Federația Rusă", a declarat șeful diplomației române.

Oficialul a ținut să asigure deputații că executivul nu are niciun fel de proiecte sau inițiative ascunse cu Rusia, așa cum se speculează uneori în spațiul public.

„În legătură cu relația cu Rusia: din păcate, relațiile noastre sunt la un nivel extrem de scăzut datorită evenimentelor care s-au petrecut în această zonă. Deci, a spune că înțelegem că avem în vedere nu știu ce inițiative — vă asigur că este greșit", a spus Meleșcanu.

Recent, ministrul român al Afacerilor Externe a confirmat informația apărută în presă despre rechemarea ambasadorului SUA la București, Hans Klemm. Acesta urma să fie înlocuit, potrivit lui Meleșcanu, cu un ambasador bun vorbitor de limba română. În presa din România se vehiculează că noul reprezentant diplomatic al Statelor Unite la București ar putea fi Adrian Zuckerman, o persoană care ar fi apropiată de Donald Trump.

În martie a acestui an, într-un interviu oferit publicației Adevărul, Meleșcanu nu a exclus că în viitorul apropiat ar putea avea loc o întâlnire la nivel de șefi ai diplomațiilor ruse și române, la Moscova sau București. Acesta precizase că Bucureștiul și Moscova se află acum în faza de pregătire și clarificare a unor lucruri în relația dintre România și Rusia.

348
Tagurile:
audieri, Ministrul de Externe, Camera Deputaților, Adrian Zuckerman, Teodor Meleșcanu, Donald Trump, Vladimir Putin, Rusia, România
Тема:
Relațiile româno-ruse (279)
Tematic
Meleșcanu nu exclude o întâlnire cu Lavrov, „înaintea unor contacte mai importante”
Meleșcanu e deranjat de ostilitatea presei românești față de Rusia
Meleșcanu, despre relația cu Rusia și sancțiunile împotriva ei
România își va dezvolta relațiile cu regiunea Astrahan din Rusia
O sfântă din Rusia, prăznuită în premieră în România
Liderul chinez trimite un emisar special în România, imediat după vizita în Rusia
Directorul ”Automobile Dacia” din România, va deveni director al ”AvtoVAZ” din Rusia
România vrea să coopereze strâns cu regiunea Tomsk din Rusia
Ford va exporta către Europa și din Rusia, nu numai din România
Dodon despre unirea cu România, NATO, Ortodoxie și relația cu Rusia
Un nou proiect Sputnik România: Campionatul Mondial din Rusia, avanpremieră
România va cumpăra mai mult gaz din Rusia
Putin a vorbit despre sistemele Aegis din România: cum va reacționa Rusia
BORu: România şi Rusia trebuie să lupte împotriva asaltului nonvalorilor din UE
Ungaria vrea o alianță cu România și Rusia în problema școlilor din Ucraina
Rusia a interzis importul cărnii de porc din România
Oamenii de afaceri din România își îndreaptă privirea spre Rusia
Clubul retromobil din Moldova – o punte între România și Rusia
Moldova - "puntea de aur" între Est și Vest. România, țintă pentru Rusia?
România va coopera cu o regiune din Rusia
România, complice la încălcarea Convenției de la Montreaux. Rusia acuză NATO
Rusia renunță la România ca teritoriu de tranzit al gazelor
Declarații de presă susținute de ministrul finanțelor publice, Florin Cîțu

Cîțu: Revenirea la economie, posibilă numai prin succesul vaccinării

3
Premierul României a îndemnat românii să îi convingă rudele, prietenii și cunoscuții să se vaccineze, afirmând că numai printr-o campanie de vaccinare de succes se poate trece la următoarea etapă, în care atenția să se focuseze pe economie și pe măsurile economice.

BUCUREȘTI, 14 mai – Sputnik. Premierul României a declarat că maratoanele vaccinării vor începe în toate municipiile din țară, pe toată vara.

Acesta a subliniat că foarte mulți români s-au vaccinat, dar e important ca ei să își convingă rudele, prietenii, pe toată lumea să vină să se vaccineze.

”Este singura soluție de a trece la următoarea etapă, etapa post pandemie în care ne concentrăm din nou pe economie, pe lucrurile importante. Am fost concentrați pe sănătate, pe pandemie un an de zile, dar trebuie să revenim la perioada post pandemie. Am pregătit măsurile economice, dar trebuie să trecem de această perioadă și numai prin vaccinare, printr-o campanie de vaccinare de succes putem să ajungem mai repede la această perioadă”, a declarat premierul României, Florin Cîțu.

Acesta a adăugat că lucrurile arată foarte bine în economie în acest moment, că investițiile sunt în creștere și sunt resurse financiare din PNRR și fonduri europene.

Cîțu a vorbit despre posibilitatea unei explozii economice în următorii ani – locuri de muncă, construcții de autostrăzi, de spitale, adică fix ce nu s-a construit în ultimii 30 de ani.

”Le putem face acum, dar mai avem acest lucru: să trecem peste pandemie și trebuie să ne vaccinăm”, a subliniat Florin Cîțu în cadrul unei declarație făcută după vizita la Centrul de vaccinare drive-through din Suceava.
3
Tagurile:
Suceava, Vaccinare, Florin Cîţu

Загрузка...
Vladimir Voronin

Voronin a explicat de ce s-a unit cu Dodon într-un bloc pentru alegerile parlamentare

75
Comuniștii s-au unit cu socialiștii ca să salveze Moldova, a declarat liderul PCRM, Vladimir Voronin, joi seara, în cadrul unei emisiuni la un post local de televiziune.

Fostul președinte al Republicii Moldova și președinte al Partidului Comuniștilor, Vladimir Voronin, spune că nu trebuie să surprindă pe nimeni faptul că socialiștii și comuniștii s-au unit pentru a participa la alegeri în cazul unui bloc electoral.  

"Nu e nimic senzațional în asta (Blocul Electoral al Socialiștilor și Comuniștilor - n.n.). Și noi conștientizăm, și socialiștii, spre satisfacția noastră, conștientizează că există pericolul ca țară să piardă suveranitatea, independența, neutralitatea, noi putem să dispărem de pe harța lumii ca Republica Moldova. Toți privesc lacom la cernoziomurile noastre, toți le doresc să le ia, nu contează prin ce formă, privatizări și altele. În acest condiții, noi am lăsat la o parte tot ce ne diviza, pretențiile noastre pe care le-am avut față de socialiști, față de Dodon. Dumnezeu cu ei! am renunțat la toate acestea. Trebuie să salvăm țara, trebuie să salvăm poporul , trebuie să salvăm Moldova!", a declarat Vladimir Voronin.

În același context, Voronin a lăsat să se înțeleagă că venirea la putere a adversarilor politici ai PSRM și PCRM comportă riscul ca străinii să acapareze pământurile bogate ale Republicii Moldova.

"Acum mulți spun: dar nu mai vine nimeni aici, la sărăcia noastră, dar nu vin ei la sărăcie, ei vin să acapareze pământul nostru. Unica bogăție care a rămas în Moldova este pământul, cernoziomul, cernoziomurile nostru care au cea mai mare bonitate din lume", a declarat Voronin.       

Amintim că joi, Blocul Electoral al Comuniștilor și Socialiștilor pentru participare la alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie 2021, constituit de către Partidul Politic „Partidul Socialiștilor din Republica Moldova” și Partidul Comuniștilor din Republica Moldova a fost înregistrat de Comisia Electorală Centrală. Totodată, a fost înregistrat și simbolul electoral al blocului. Simbolul blocului electoral este steaua cu cinci colțuri și secera și ciocanul în centrul acesteia, care va figura și în buletinul de vot. Pentru înregistrarea blocului au fost 7 voturi ale membrilor CEC, iar 1 vot - împotrivă.

De precizat, Partidul Socialiștilor și Partidul Comuniștilor au convenit și au semnat crearea blocului electoral pe 12 mai.

Amintim că din data de 14 mai, candidații electorali pot depune documentele pentru înregistrarea în cursa electorală în calitate de candidați la funcția de deputat în Parlamentul Republicii Moldova.

75
Tagurile:
Igor Dodon, Vladimir Voronin

Загрузка...