Klaus Iohannis

Știrea zilei: Finalul cazului Kovesi. Moment decisiv, Iohannis - "să NU provoace PSD"

5935
"Dacă ne tot provoacă, noi am arătat că răspundem la toate provocările și nu lăsăm lucrurile așa. Va rămâne prizonier dacă nu respectă Constituția, e problema lui".

BUCUREȘTI, 11 iun — Sputnik, Dragoș Dumitriu. Așteptat cu maxim interes de întreaga populație, momentul ieșirii președintelui Iohannis pe tema punerii în aplicare a deciziei CCR ar putea fi chiar azi. Practic, aceasta ar însmena finalizarea procedurii de revocare a șefei DNA, deci eliberarea din funcție a temutei procuroare.

Mulți juriști, în frunte cu ministrul Justiției, Tudorel Toader, consideră că președintele este obligat să respecte întocmai decizia CCR; alții însă, interpretează decizia, mai ales că nu are expus un termen clar pentru punerea în aplicare.

De altfel, din expunerea pe această temă președintelui, a rezultat un singur aspect: președintele va citi "foarte atent, până va înțelege" motivarea deciziei CCR. Deci, o exprimare care lasă loc de multe comentarii.

Pe de altă parte, o întrebare stăruie printre jurnaliști: ce se va întâmpla dacă prședintele Klaus Iohannis NU pune în aplicare decizia CCR. "Ce i se va întâmpla în acest caz?", e întrebarea.

Cei mai mulți lideri politici ai puterii consideră că președintele nu se va preta la așa ceva, inclusiv Liviu Dragnea s-a explimat în acest fel. Totuși, aseară, într-un interviu acordat lui Mihai Gâdea, Dragnea a expus și o alternativă extremă — suspendarea din funcție.

"Se poate ajunge la orice", a declat Dragnea. "Eu încă o dată spun: dacă ne tot provoacă, noi am arătat aseară (sâmbătăt, n.n.), într-un număr uriaș, că răspundem la toate provocările și nu lăsăm lucrurile așa. Dacă acest om care este președintele României nu înțelege că e prizonierul statului paralel și că va rămâne prizonier dacă nu respectă Constituția, e problema lui".

Dragnea a mai spus că vor organiza un miting mult mai mare, "uriaș", dând de înțeles că PSD e gata să meargă mai departe, prin orice mijloace legale, împotriva celor pe care-i consideră exponenții "statului paralel". Reamintim că, înaintea mitingului, Iohannis declarase demersul PSD ca fiind "caraghios".

Rămâne deci ca astăzi președintele Iohannis să dea un semn clar în privința intențiilor sale, poate chiar să anunțe semenarea decretului de revocare din funcție a șefei DNA, Laura Kovesi. 

5935
Tematic
Scandalul zilei - Cazul Kovesi se complică: s-a "terminat"... dar "urmează"!
Conflictul Iohannis-Toader a luat sfârșit. Soarta lui Kovesi, decisă de CCR
Laura Kovesi, în fața lui Tudorel Toader!
Iohannis și Duda anunță crearea unei alianțe împotriva Rusiei
Tudorel Toader, noi declarații - mesaje tăioase pentru Opoziție și Iohannis!

Загрузка...