Klaus Iohannis

Exploziv! ONG-urile care i-au scris lui Iohannis sunt... pagini de Facebook!

2891
(reînnoit 14:54 06.06.2018)
Membrii lor nu sunt de găsit şi nu există nici informaţii despre reprezentativitatea acestora.

BUCUREŞTI, 6 iun — Sputnik, Georgiana Arsene. În spatele scrisorii trimise şefului statului prin care i se cere să organizeze o dezbatere pe tema deciziei CCR cu privire la revocarea lui Kovesi din fruntea DNA nu se află organizaţii nonguvernamentale sau entităţi cu personalitate juridică, ci… oameni adunaţi în grupuri, pe platforme Facebook sau, şi mai rău, persoane cu identitate ascunsă.

Unul din reprezentanţii unui asemenea grup civic a precizat că, în dimineaţa în care Curtea Constituţională a României s-a pronunţat cu privire la refuzul preşedintelui de a o revoca pe şefa Direcţiei Naţionale Anticorupţie, membrii diferitelor grupuri au avut consultări în scopul redactării unei scrisori.

În urma mai multor dezbateri s-a ajuns la forma finală prin care să i se solicite primului om în stat să se organizeze „consultări publice atât cu organizaţii ale societăţii civile, cât şi cu partide politice şi organizaţii profesionale din sistemul judiciar care să preceadă şi să ajute la formularea hotărârilor şi acţiunilor subsecvente deciziei CCR. Acestea nu trebuie să se reducă la disputa în jurul cererii de revocare a Procurorului-şef DNA, ci trebuie să privească şi viitorul luptei anticorupţie, independenţa Justiţiei, respectarea statului de drept şi rolul Curţii Constituţionale", precizează ziardecluj.ro.

Sursa menţionată arată că, imediat după, printr-un circuit intern s-a obţinut aprobarea de la 37 de denumiri, astfel încât scrisoarea să apară ca semnată de o mare parte din societatea civilă. Aceste denumiri, însă, nu reprezintă în fapt decât grupuri cu câţiva indivizi.

Iată care sunt semnatarii scrisorii: #ActivaAG Piteşti, Acţiunea Civică Galaţi, Asociaţia Aradul Civic, Asociaţia România Vie, Corupţia Ucide, Diaspora Franţa solidară cu România, Evident Deva, Geeks for Democracy, Grupul civic #insist, Grupul pentru Dialog Social, #Iaşulnutace, Iniţiativa Craiova, Iniţiativa Timişoara, Iniţiativa România, Mureşul Civic, Noul Orizont Valencia, Oradea Civică, Organizaţia Eu Ro Aleg 2.0, Procivic Baia Mare, #Reset, #Rezist Birmingham WMW, #Rezist Constanţa, #Rezist Dublin, #Rezist Liguria, #Rezist Lyon, #Rezist Milano, #Rezist Munchen, #Rezist Râmnicu Vâlcea, #Rezist Toronto, #Rezist Bruxelles, #REZISTENŢA, Ştafeta Steagului Uniunii Europene, Timişoara Civică, Umbrela Anticorupţie Cluj, #Văvedem din Bucureşti, #Văvedem din Sibiu, VeDem Just — Voci pentru Democraţie şi Justiţie.

Scrisoarea în cauză, ultra mediatizată la nivel naţional, a provocat o manipulare în masă.

Majoritatea grupurilor enumerate sunt ascunse opiniei publice, însă, aparent, fac parte din umbrela unui site: contactromania.ro. Restul care s-au convertit în asociaţii sau organizaţii non-guvernamentale au câte o povestioară despre cum au luat naştere.

Contact România nu are personalitate juridică şi nu există un reprezentant oficial.

„E o platformă ce uneşte grupuri care au scop comun în lupta anti corupţie. Obiectivul nostru este să identificăm şi să susţinem politicienii corecţi, care să ne reprezinte în Parlamentul European şi Parlamentul României. Contact România înseamnă toate aceste grupuri. Periodic dezbatem şi discutăm despre neregulile din societate, dar nu suntem ONG-uri sau entitate cu personalitate juridică", a explicat Traian Parapete, unul din cei trei fondatori ai #ActivAG Piteşti.

Acesta a explicat modul în care un grup intră în Contact România. În primul rând, grupurile sunt monitorizate pe Faccebook, se urmăreşte ce postează fiecare. Parapete spune că prin asta se urmăreşte să nu se infiltreze politicieni în grupuri şi că, în general, scopul liderilor acestor grupuri este să aducă oamenii la proteste.

„Am încheiat diferite protocoale între grupuri, cine nu le respectă iese din Contact România", a precizat Parapete.

De asemenea, 75% din denumirile de mai sus nu au decizii judecătoreşti de înfiinţare a unei organizaţii non-guvernamentale. Membrii lor nu sunt de găsit şi nu există nici informaţii despre reprezentativitatea acestora.

Chiar şi aşa, Klaus Iohannis a fost informat cu privire la scrisoarea semnată de grupurile civice şi grupurile fantomă. Nu a spus, deocamdată, dacă va da curs solicitării.

2891
Tagurile:
dezvăluire, adresare, ONG, Laura Codruța Kovesi, Klaus Iohannis, România
Тема:
Scandalul în jurul Laurei Kodruța Kovesi (48)
Tematic
Laura Kovesi, în fața lui Tudorel Toader!
Știrea nopții: Soluție aberantă din SUA despre Kovesi, confirmată de Andronic!
Savaliuc are soluția salutară în cazul Kovesi, dă peste cap amânarea!
Inedit: Unde apare Kovesi după decizia CCR - FOTO
Procurorul general, atitudine responsabilă - o obligă pe Kovesi, pune punct!
Ultima oră: Declarație surprinzătoare și ciudată a Ambasadei SUA în cazul CCR - Kovesi
Ultima oră: Surpriza CCR - decizia oficială nu lasă nicio șansă pentru Iohannis și Kovesi!
Clotilde Armand

Miron Cozma face din nou ordine în București începe incendiar cu Clotilde Armand!

95
(reînnoit 07:51 01.03.2021)
„Luceafărul huilei” revine în prim plan, de data asta cu un atac dur la controversata primăriță de la Sectorul 1, Clotilde Armand!

BUCUREȘTI, 1 mart – Sputnik. Controversata Clotilde Armand primește un periculos ”mărțișor” din partea lui Miron Cozma, celebrul lider al minerilor din Valea Jiului.

Miron Cozma cere ferm ministrului de Interne să înceapă o anchetă care să vizeze averea Clotildei Armand, referindu-se la ea ca la o ”hoață”.

”În privinţa acestei hoaţe, îl atenţionez pe ministrul de Interne: dacă nu începi ancheta, aşa cum ţi-am cerut legat de modul în care au obţinut acele bunuri am să te dau în judecată, domnule ministru, pentru favorizarea infractorului!”, a declarat Cozma la RTV.

Miron Cozma o acuză pe Clotilde Armand că deține ”14 terenuri, 3 apartamente, 2 vile”.

”Asta în timp ce Miron Cosma n-are o garsonieră după 20 de ani lucraţi în mină”, a declarat liderul mineriadelor.

Într-adevăr, declarația de avere a franțuzoaicei este impresionantă, cuprinzând mai multe imobile – printre care case, apartamente și terenuri cu diverse destinații.

***

Miron Cozma a fost unul dintre liderii minerilor din Valea Jiului în timpul Mineriadei din 13-15 iunie 1990 și a condus autoritar mineriada din septembrie 1991, soldată cu demisia Guvernului Petre Roman – o acțiune susținută și de opoziția ”pro-europeană”.

În ianuarie 1999, Miron Cozma s-a pus din nou în fruntea minerilor ca răspuns la intenția  Guvernului Radu Vasile de a închide minele din Valea Jiului. Au avut loc încleștări memorabile cu forțele de ordine și, în final, s-a încheiat o ”pace” – așa numita ”pace de la Cozia”, semnată de Cozma cu regretatul premier Radu Vasile.

O lună mai târziu, Cozma a fost condamnat la 18 ani de închisoare, iar Radu Vasile era demis. Miron Cozma a fost eliberat în decembrie 2007, după ce a ispăşit zece ani de închisoare pentru „subminarea puterii de stat”.

95
Tagurile:
Clotilde Armand

Загрузка...
Donald Trump

Donald Trump se întoarce, discurs exploziv: „Democraţii au pierdut Casa Albă”

87
(reînnoit 07:47 01.03.2021)
Donald Trump a avut un discurs fulminant în cadrul Conferinței pentru acțiunea politică conservatoare (CPAC), un forum anual, organizat anul acesta în Florida de către Uniunea Conservatoare Americană. Trump a promis că „vom continua să luptăm până la victorie”.

BUCUREŞTI, 1 mart – Sputnik. Conferința pentru acțiunea politică conservatoare (CPAC) este un forum anual, organizat anul acesta în Florida de către Uniunea Conservatoare Americană. Sputnik a transmis în direct din Orlando, Florida, unde fostul președinte Donald Trump a susţinut primul său discurs public de la încheierea mandatului său de președinte pe 20 ianuarie.

Donald Trump a continuat să denunțe alegerile prezidenţiale din 2020 ca fiind „fraudate”, precizând că „am primit mai multe voturi decât orice preşedinte din istoria Statelor Unite” (75 de milioane de voturi). Fostul preşedinte a mai spus că „vom continua să luptăm până la victorie” şi „suntem mai puternici decât ei”.

Trump a lăsat să se înţeleagă că ar putea intra în cursa prezidențială din 2024, menționând că „putem chiar decide să-i învingem pentru a treia oară”, făcând aparent referire la victoria sa electorală din 2016 și la rezultatul din cursa din 2020.

„În următorii patru ani, curajoșii republicani din această sală vor fi în centrul efortului de a se opune democraților radicali, mass-mediei bazate pe știri false (...) și vreau să știți că voi continua să lupt alături de voi”, a subliniat Trump.

Nu va fi un nou partid

De asemenea, el a menţionat că „nu voi înfiinţa un nou partid”, dezminţind zvonurile anterioare potrivit cărora ar putea forma un nou „Partid Patriotic”.

„Nu înfiinţez un partid nou (…). Vom face ceea ce am făcut chiar de la început, adică să câștigăm”, a accentuat Trump.

„Au pierdut Casa Albă”

Fostul președinte a mai spus că democrații vor pierde Casa Albă peste patru ani și a repetat acuzațiile de fraudă electorală.

„[Președintele SUA, Joe] Biden a eșuat în funcția sa de primă importanţă în calitate de șef executiv care aplică legile americane. Numai acesta ar trebui să fie un motiv suficient pentru ca democrații să sufere pierderi nimicitoare în mijlocul perioadei [de mandat] și să piardă Casa Albă decisiv în patru ani. De fapt, ştiţi bine că au pierdut Casa Albă”, a spus el.

„America, pe ultimul loc”

Critica lui Trump la adresa democraților a continuat, vizându-l pe Joe Biden în mod specific şi descriind prima lună de mandat a noii administrații drept „dezastruoasă”.

„Deja administrația Biden a dovedit că este anti-locuri de muncă, anti-familie, anti-frontiere, anti-energie, anti-femei și anti-știință. Într-o singură lună am trecut de la «America First» [America, pe primul loc] la «America Last» [America, pe ultimul loc]”.

Trump a criticat în special politica privind imigrația a lui Biden, numind-o o trădare a valorilor fundamentale ale Americii.

Administrația Biden a întâmpinat un val de imigranți care doresc să se mute în Statele Unite în căutarea unei vieți mai bune, după ce președintele democrat a oprit proiectul lui Trump privind zidul de la frontiera cu Mexicul.

Trump a denunțat și alte politici ale lui Biden, cum ar fi decizia acestuia ca SUA să se alăture din nou Acordului climatic de la Paris și susținând că, sub noua administrație, SUA vor depinde mai mult de petrolul importat.

De asemenea, s-a referit şi la unul dintre subiectele principale ale Conferinței, care este „anularea culturii” („cancel culture”), spunând că trebuie să „îmbrățișăm gândirea liberă” și să „ne opunem corectitudinii politice”: „Respingem nebunia stângii. Respingem anularea culturii”.

La finalul discursului său exploziv, Donald Trump a mai spus că „această călătorie e abia la început” şi că „într-un final vom câștiga, iar America va fi mai mare și mai puternică decât oricând”.

Discursul, care a durat mai mult de o oră, a constituit prima apariție publică a lui Trump după ce i-a făcut loc lui Joe Biden la Casa Albă. Fostul președinte nu a participat la inaugurarea lui Biden din 20 ianuarie, plecând în Florida dimineața devreme.

87
Tagurile:
SUA, Donald Trump

Загрузка...