Laura Codruța Kovesi și Klaus Iohhanis

Surse: "Iohannis nu o va revoca pe Kovesi - e șansa pe care o așteaptă, iată ce va urma"

4643
(reînnoit 16:23 31.05.2018)
Jurnalistul Victor Ciutacu are aceeași opinie: "Nu e ce vrea el? El nu semnează, ce faci?". Ar putea fi va fi o reiterare a episodului 322

BUCUREȘTI, 30 mai, Sputnik, Dragoș Dumitriu. Așteptarea deciziei oficiale a Curții Constituționale în cazul Kovesi atinge cote maxime! Dar, a intervenit un element nou, mai ales după aflarea "pe surse" a admiterii acțiunii Guvernului și a ministrului Toader.

Noul element este "ce va face Iohannis"? Va pune în aplicare decizia CCR? Ceva mai devreme, Klaus Iohannis a fost întrebat de presă pe acest subiect.

"Indiferent ce va decide CCR voi aștepta motivarea, voi citi cu atenție și voi acționa în consecință", a declarat Iohannis fără grabă, ba chiar savurând fiecare cuvânt.

Președintele nu este tot timpul un bun actor… De fapt, ce ar risca dacă nu ar pune decizia CCR în aplicare, se întreabă presa.

"Dacă CCR dă în clar că ministrul Justiției o pune, ministru Justiției o dă jos", declară Victor Ciutacu. "Iese Tudorel Toader victorios și mai scrie încă o dată, dar la lege, aia mare, zice că președintele în exercițiu… și el nu semnează, ce faci?"

Ei, acum urmează analiza care confirmă infoemațiile noastre: Iohannis a căutat "cu lumânarea" suspendarea — ori asta observă și Ciutacu.

"Să-l suspende? Nu e ce vrea el?", întreabă jurnalistul. "Mi-e că decizia va fi una solomonică `și tu ai dreptate, și tu ai dreptate` și nu poți s-o pui în aplicare, au un talent s-o facă așa", a spus Victor Ciutacu pentru DCNews.

Ei bine, din informațiile Sputnik, Klaus Iohannis nu va pune în aplicare decizia CCR. Aceasta, spun sursele noastre, îi va crește cota în rândul propriilor susținători, dar va demonstra și slăbiciunea PSD, care nu are ce contramăsuri să ia, decât suspendarea președintelui.

Or, acest fapt i-ar aduce o creștere a popularității maximă, va fi o reiterare a episodului 322". În plus, toată popularitatea Laurei Kovesi în rândul radicalilor va fi preluată de Iohannis.

Cu alte cuvinte, evaluarea noastră este clară: Klaus Iohannis nu o va revoca pe Laura Kovesi din funcție.

Există o soluție legală, ca în cazul promulgării legilor, cum ar fi "promulgarea automată" după retrimiterea de către Parlament? Aici este o altă problemă — și s-ar putea să se ajungă din nou la CCR.

4643
Tematic
CCR a admis solicitarea pentru revocarea Laurei Kovesi - decizia de la toaletă!
A sosit ziua cea mare pentru Kovesi - azi noapte au început presiuni pe linia UE
Tăriceanu - soluție de mare maestru! Adevărata închidere a "Statului paralel" & Kovesi!
Ciutacu, dezvăluire și promisiune dură pentru omul de bază al lui Kovesi
Tudorel Toader o atacă dur pe Kovesi. Ce îi pregătește
Florin Cîțu

Florin Cîțu, declarație aberantă după tragedia de la Victor Babeș

11
Premierul  a făcut declarații după tragedia de la Victor Babeș – o confirmare a situației absurde și periculoase în care ne găsim

BUCUREȘTI, 13 apr – Sputnik. Premierul Cîțu a ținut țara pe jar aseară târziu, când a ieșit într-o conferință de presă la ora 23.

Ziua a fost marcată de noua tragedie din Sănătate, petrecută la spitalul ”Victor Babeș” și soldată cu 3 morți – după alte surse fiind chiar 5 decese, de fapt. Tragedia s-a petrecut din cauza defectării sistemului de alimentare cu oxigen.

Ei bine, mulți observatori se așteptau ca premierul să anunțe demiterea ministrului Vlad Voiculescu dar… nu a fost așa! Cîțu s-a mulțumit să facă o introducere scurtă, pentru a ceda conferința secretarului de stat MAI, dr. Raed Arafat.

Dar, în scurta sa intervenție, Florin Cîțu a reușit să comită o nouă gafă – sau să dea dovadă din nou de nepricepere și de un mod aberant și periculos de a guverna, prin scăparea situației de sub control.

Cîțu a declarat deschis că… ”Nu putem să garantăm acum că astfel de evenimente nu se vor mai întâmpla”!

”Eu sper că nu se vor mai întâmpla și sper să avem resursele să trecem cât mai bine”, a spus Cîțu.

Și, pentru a intra cu totul în zona absurdului, Cîțu consideră că vina o poartă ”presiune” pe ATI – și soluția e vaccinarea!

”Ca să reducem presiunea și să ne asigurăm că nu se va mai întâmpla, trebuie să avem o campanie de vaccinare de succes - ele merg mână în mână în acest moment“, a declarat premierul Cîțu.

Cu alte cuvinte, sistemul sanitar nu poate garanta evitarea unor accidente tragice – cel mai cuminte este… să-l evităm! Prin vaccinare, desigur. Acesta e mesajul unei guvernări pentru care ”pandemia” a fost și este cuvântul de ordine.

11
Tagurile:
Spitalul Victor Babeș, Florin Cîţu

Загрузка...
Raed Arafat

Scandalul Babeș: Arafat, încurcătură mare în date! Ungureanu în vileag ce nu s-a spus!

27
Iosefina Pascal scoate în evidență greșelile. Raed Arafat încurcă date și ies la iveală neconcordanțe. Se aplică rețeta clasică: morții de la Babeș urmează să fie îngropați… într-o anchetă!

BUCUREȘTI, 13 apr – Sputnik. Noaptea trecută a avut loc o nouă tragedie, soldată cu trei morți – de data asta la spitalul ”Victor Babeș” din Capitală. Unele surse vorbesc chiar de 5 decedați.

Motivul – defecțiunea la aparate de oxigen ale secției ATI mobilă din curtea spitalului. Nu se știe cine se face vinovat, nici măcar cel care răspunde de domeniul Sănătății, ministrul USR Vlad Voiculescu, nu își asumă responsabilitatea. În fapt NU își asumă NICIO responsabilitate în acest caz.

Mai mult, Voiculescu, care a fost la un pas de demitere (conform mai multor surse mass media) nici măcar NU a ieșit în fața presei să explice ce s-a întâmplat – și cum s-a ajuns la noua tragedie. 

A făcut-o în schimb Raed Arafat, care a făcut față unui tir de întrebări ale presei. Dar, cu toate că șeful ISU și-a păstrat calmul, a expus mai multe date care ridică semne de întrebare.

Astfel, prima și cea mai importantă se referă la ora la care ar fi acut loc defecțiunea mortală, o creștere bruscă a presiunii, la peste 6 bari. ”Deci asta explică clar urgenţa care a apărut”, spune Arafat, arătând că asta s-a petrecut la ora 16.25!

Bomba vine de la deputatul Emanuel Ungureanu, care a fost anunțat după ora 15! Deci cu o oră înainte de cea anunțată de Arafat! Ungureanu susține că a primit un mesaj în jurul orei 15 că sunt probleme cu oxigenul la spitalul Babeș!

”Eu am aflat acum vreo șase ore, de la rudele unui aparținător”, a declarat Emanuel Ungureanu în emisiunea lui Victor Ciutacu, la RTV.

Ori, chiar dacă Ungureanu este cel mai implicat parlamentar în problemele de Sănătate, cum e posibil ca șeful IGSU să anunțe ora defecțiunii… mai târziu decât semnalul primit de deputat?!

”Personal, am aflat după orele 17,00”, spune Raed Arafat. Ministrul l-ar fi sunat după ora 18. Totuși, Vlad Voiculescu ar fi ajuns și el acolo pe la ora 17! Dar Raed Arafat nu știa asta!...

Presei nu i se comunică nimic – poate din teamă față de protestatari sau de Diana Șoșoacă?

Cert este că presa e informată abia după ora 20 – dar numai pe surse! IGSU și ministerul Sănătății au comunicat oficial abia după ora 21.

Va fi o anchetă – e concluzia conferinței lui Arafat – deci se aplică metoda clasică, a ”îngropării” scandalului și, din păcate, a morților, într-o anchetă.

Totuși, primul indiciu duce la o pistă… politică! Firma care furnizează oxigenul ar avea iz politic - ar aparține fostului ministru liberal al Finanțelor, Sebastian Vlădescu. Un fost ministru conectat, prin fostul său fin și… ”șogor”, Cristian Boureanu, la domeniul Sănătății.

Iosefina Pascal a realizat un montaj din care rezultă alte bâlbe și declarații șocante ale lui Raed Arafat, încolțit puternic de ziariști.

 

Și iată și emisiunea lui Victor Ciutacu – ”Punctul culminant” – de la RTV.  

27
Tagurile:
Raed Arafat, Spitalul Victor Babeș

Загрузка...